• 23-08-2021, 13:40:36
    #1
    Merhaba, forumdan bir çoğunuzun yakından tanıdığı ve severek alışverişte bulunduğu yakın arkadaşım @bbthns; ’nin haksız yere, hiçbir uyarı almadan 2 hafta süre ile forumdan uzaklaştırılması hem onu hem beni çok üzdü. Kendisi defalarca kez yönetim ile iletişime geçmeye çalışsa da dönüş yapılmadı. Kendisi bilinçsiz bir şekilde, konunun farklı yerlere çekileceğini düşünemeden 2015 yılındaki bir haberi günümüzde paylaştığı için moderatörler tarafından uyarı bile almadan forumdan iki hafta süre ile uzaklaştırıldı, bir kez daha yapması durumunda süresiz olarak uzaklaştırılacağı söylendi. Kendisinin eski haberleri günümüzde paylaşmanın suç olduğu ve ceza alacağı konusunda bilgisi yoktu. Aynı şekilde kendisi böyle bir durumdan dolayı ceza aldığı için günlerdir üzgün. Burada çalışmayı ve insanlarla iletişimde kalmayı çok seviyor. R10’a üye olduğu tarihten bu yana hep üstüne koyarak kendisini geliştirmeyi hedefledi. Başardı da. Şimdi böyle haksız bir durumdan dolayı ceza alması hepimizi çok üzdü. Ayrıca tek kazancı R10’da yaptığı ticaretler olduğundan maddi anlamda büyük bir sıkıntıya girdi. Gerçekten hiçbir suçu olmamasına rağmen defalarca kez yönetimden özür dilese de sonuç alamadı. Mailler gönderdi, dönüş yapılmadı. Arkadaşımın uyarı dahi almadan aldığı 2 haftalık cezanın kaldırılmasını ya da sürede hafifletilmeye gidilmesini talep ediyor yine yönetimden onun adına özür diliyorum. Gerçekten bunu hak eden bir insan değil. Tüm kalbimle söylüyorum. Kendisi son olarak bir daha asla gündem hakkında hiçbir konu açmayacağının altını çiziyor. İyi çalışmalar, yönetimden bir cevap bekliyorum. Lütfen konu kapatılmasın ya da silinmesin.
  • 23-08-2021, 13:41:35
    #2
    Bir sebebi olmadan kimse banlanmaz ki hocam profilinde bu yazıyor kullanıcının;


    20/08/2021 Tarihinde Banlandı

    2015 yılındaki haberi 2021 yılında paylaşarak forumun huzurunu bozmaya çalışamazsınız. Tekrarında süresiz uzaklaştırılırsınız. https://www.r10.net/off-topic/292073...askerleri.html
  • 23-08-2021, 13:45:11
    #3
    böyle birşey mi var ? ben de kurallara aykırı bir şey yapayım modlar beni banlasın sonra arkadaşıma R10'da konu açtırayım banım açılsın ?


    bu arkadaş üzerinden konu açtırma olayı bence tamamen yasaklanmalı. Modlar ne yaptığını bilmiyor mu ? niye bir daha konu açılıyor banlanan üyenin üzerine
  • 23-08-2021, 13:47:44
    #4
    Banın açılacağı tarih yazıyor zaten alt tarafta, sonuç olarak süresiz değil. Cezasını çekip açılmasını beklemesi lazım.
  • 23-08-2021, 13:48:26
    #5
    ''Devletin siyasi veya mali itibarını sarsacak veya ammenin telaş ve heyecanını mucip olacak mahiyette yalan haber veya havadisleri veya bu mahiyetteki vesikaları neşredenle bir seneden üç seneye ka- dar hapis ve 2500 liradan aşağı olmamak üzere ağır para cezasıyla ce- zalandırılır.”

    Kanunlarda yasak kılınan olayın Forumda paylaşılmasıda yasaktır elbette yaptırımı olacaktır.Arkadaşınız Bir haber paylaşacağı zaman artık 3 kere araştırır.
  • 23-08-2021, 13:49:09
    #6
    emrerusen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir sebebi olmadan kimse banlanmaz ki hocam profilinde bu yazıyor kullanıcının;


    20/08/2021 Tarihinde Banlandı

    2015 yılındaki haberi 2021 yılında paylaşarak forumun huzurunu bozmaya çalışamazsınız. Tekrarında süresiz uzaklaştırılırsınız. https://www.r10.net/off-topic/292073...askerleri.html
    Arkadaşınızın paylaştığı haber: https://www.sabah.com.tr/dunya/2015/...ldi-aciklamasi, şimdiye kadar neden paylaşmadı da Taliban gündem olunca paylaştı diye düşünülürse haklı bir ban.
  • 23-08-2021, 13:49:29
    #7
    Yılar önceki haberi paylaşıp forum huzur ortamını bozuyor, perma vermemişler iyi ki.

    Bu kaçıncısı acaba
  • 23-08-2021, 13:49:47
    #8
    suçu yok demişsinde kuralları okumayıp/bilmeyip kurallara aykırı konu açmak suç. Yani arkadaşın forum içerisinde banlanması gereken bir suç işlemiş. Siz nasıl arkadaşın suçsuz olduğu kanısına vardınız ?
  • 23-08-2021, 13:50:35
    #9
    Merhaba.

    Bunun için şöyle bir kategorimiz mevcut:
    https://www.r10.net/ban-cezasi-sorunlari/

    Bu kategoriye konu açınca uygun görülürse dönüş yapılarak banı açılır, uygun görülmezse dönüş yapılmaz ve ceza süresi devam eder. Arkadaş talebiyle kimsenin banı açılmıyor.

    Ayrıca ilgili kategorinin kurallarının tamamını da okumakta fayda var, dönüş olmamasının sebebi kategori kurallarında yazıyor olabilir:
    https://www.r10.net/ban-cezasi-sorun...-okuyunuz.html