• 28-12-2019, 17:23:39
    Bir arkadaşım var 2828 kapsamasında işe atanıyor ve, bazı sorunlardan dolayı 2 yıl 9 ay çalıştıktan sonra müstafi olarak işten ayrılıyor.
    Memur iken kurum içerisinde bir sınav yapılmış bu sınavı ne için yapıldığını hatırlamıyor. Yüksek ihtimal asiliyet için yapılmış bir sınav olsa gerek
    Bu arkadaşım tekrar memuriyetliğe dönmek istiyor. Ancak bulunduğu kurumda bu işi yapmak istemiyor.
    Farklı bir vilayette herhangi bir kurumda çalışmak istiyor.
    Bunun için araştırmalarıma göre aday memur değil asil memur olması gerekiyormuş. Aşağıdaki görsel e devlet HITAP tan aldım. Bu arkadaşım şimdi asil memurmu olmuş oluyor.
    Bu konulardan anlayanlar var ise, tekrar işini alabilmesi için hangi adımların atılması gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Multi Konu:
    https://www.******.com/konu-disi/139...ml#post1836341
    https://forum.donanimhaber.com/asil-...5618#141405618
  • 28-12-2019, 17:33:36
    Görselden anladığım kadarıyla 1 yıl sonra asaleti tasdik olmuş. Sonucunu bekleyerek istifa ettiyse dönmesinde sıkıntı yok.
  • 28-12-2019, 17:34:49
    Adaylık sınavına girmiştir kayıp etmiştir tekrar girebilir o sınav problem olmazdı. Müstafi sayılma kendi isteyerek ayrılmış. Kendi isteyerek memurlukdan ayrıldığı için geri dönmesi imkansızdır.
  • 28-12-2019, 17:37:48
    wwide1543 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Görselden anladığım kadarıyla 1 yıl sonra asaleti tasdik olmuş. Sonucunu bekleyerek istifa ettiyse dönmesinde sıkıntı yok.
    Cevabınız için teşekkürler
    (Sonucunu bekleyerek istifa ettiyse) burada ne demek istediniz

barkodajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adaylık sınavına girmiştir kayıp etmiştir tekrar girebilir o sınav problem olmazdı. Müstafi sayılma kendi isteyerek ayrılmış. Kendi isteyerek memurlukdan ayrıldığı için geri dönmesi imkansızdır.
    Memuriyetliğe dönemez dediniz bu bilgi kesinmi? Çünki aşağıdaki sitede ger dönebileceği yazıyor

https://memurunyeri.com/memur/kamu-p...asil-olur.html
  • 28-12-2019, 17:45:40
    hedefniche adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Cevabınız için teşekkürler
    (Sonucunu bekleyerek istifa ettiyse) burada ne demek istediniz

Memuriyetliğe dönemez dediniz bu bilgi kesinmi? Çünki aşağıdaki sitede ger dönebileceği yazıyor

https://memurunyeri.com/memur/kamu-p...asil-olur.html
    Sadece kendi kurumuna dönebilir oda eğer boş bir kadro varsa. Zaten siz yazmıştınız kendi kurumu kabul etmiyor diye. O zaman başka bir şansı yok.

"Öte yandan, aday memur iken görevinden çekilmiş sayılanların yeniden memuriyete (yeni bir sınav sonucuna dayanmadan) dönebilmesi, sadece ayrıldıkları kuruma olabilmektedir. "
  • 28-12-2019, 17:50:21
    Sadece kendi kurumuna dönebilir oda eğer boş bir kadro varsa. Zaten siz yazmıştınız kendi kurumu kabul etmiyor diye. O zaman başka bir şansı yok.

"Öte yandan, aday memur iken görevinden çekilmiş sayılanların yeniden memuriyete (yeni bir sınav sonucuna dayanmadan) dönebilmesi, sadece ayrıldıkları kuruma olabilmektedir. "
    Düzeltme yapalım hocam
    https://www.sabah.com.tr/memurlar/ka...i-donus-imkani
    Burada sitede demişki
    Asil memur ve aday memur farkı var, Eğer müstafi ayrılan kişi asil memursa türkiyenin herhangi bir yerinde kamu kurum ve kuruluşlarında, (yine kurumların taktirine bırakılarak) dönebilir deniliyor.
    Benim amacım bu arkadaşım asil memurmu yoksa hala aday memurmu onu anlamak

SONUÇ:
    Yukarıdaki hüküm ve açıklamalar çerçevesinde ;
    Asli devlet memurlarının memuriyete atanma için aranan şartları taşıması halinde sınav şartı aranmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına, 657 sayılı Kanunun 92 nci ve 97 nci maddeleri ve ilgili mevzuat

çerçevesinde atamalarının yapılması ilgili kurumların takdirinde bulunmaktadır. Bununla birlikte,aday memur iken istifa eden ve eski görevine dönme talebinde bulunan aday memurların ise gerekli koşulları taşıması kaydıyla yine 657 sayılı Kanunun 92 nci ve 97 nci maddeleri ve ilgili mevzuat çerçevesinde ayrıldığı kurumdaki görevine yeniden atanabilmesi mümkün bulunmakta başka bir kamu kurum veya kuruluşuna bu suretle atanması ise mümkün bulunmamakta.
  • 28-12-2019, 17:52:09
    Düzeltme yapalım hocam
    https://www.sabah.com.tr/memurlar/ka...i-donus-imkani
    Burada sitede demişki
    Asil memur ve aday memur farklı var, Eğer müstafi ayrılan kişi asil memursa türkiyenin herhangi bir yerinde kamu kurum ve kuruluşlarında, (yine kurumların taktirine bırakılarak) dönebilir deniliyor.
    Benim amacım bu arkadaşım asil memurmu yoksa hala aday memurmu onu anlamak

SONUÇ:
    Yukarıdaki hüküm ve açıklamalar çerçevesinde ;
    Asli devlet memurlarının memuriyete atanma için aranan şartları taşıması halinde sınav şartı aranmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına, 657 sayılı Kanunun 92 nci ve 97 nci maddeleri ve ilgili mevzuat

çerçevesinde atamalarının yapılması ilgili kurumların takdirinde bulunmaktadır. Bununla birlikte,aday memur iken istifa eden ve eski görevine dönme talebinde bulunan aday memurların ise gerekli koşulları taşıması kaydıyla yine 657 sayılı Kanunun 92 nci ve 97 nci maddeleri ve ilgili mevzuat çerçevesinde ayrıldığı kurumdaki görevine yeniden atanabilmesi mümkün bulunmakta başka bir kamu kurum veya kuruluşuna bu suretle atanması ise mümkün bulunmamakta.
    adaymı asilmi olduğunu kurumuna sorun hocam bilgi verirler şahıs gitsin.
  • 28-12-2019, 17:56:58
    adaymı asilmi olduğunu kurumuna sorun hocam bilgi verirler şahıs gitsin.
    Hocam bende biliyorum Ancak bu arkadaşım okadar zor durumdaki ona sürpriz için çaba gösteriyorum açıkcası...
    Önce kendi çabalarımla araştırayım, kesin olduktan sonra ona söylemek istiyorum.
  • 28-12-2019, 18:00:06
    Hocam bende biliyorum Ancak bu arkadaşım okadar zor durumdaki ona sürpriz için çaba gösteriyorum açıkcası...
    Önce kendi çabalarımla araştırayım, kesin olduktan sonra ona söylemek istiyorum.
    Hangi kurumdaydı.