Arkadaşlar ticari bir servis aracı veya yük taşıma tarzı araç alıp çalıştırmak istesem nasıl olur bu alanda iş bulma nasıl olur..
Otomobil var şuan onu satıp ticari tarzı bir araç alabilirim ya da mevcut araçla yapabilceğim fikirler söylermisiniz..
Düzenli standart geliri olacak iş olsun istiyorum yoksa bir yere girip sabah 9 akşam 6 çalışıcam heralde.
Araç Alıp İş Yapmak Bilgilerinize İhtiyacım Var
10
●1.023
- 16-11-2017, 02:46:20Seyyar Pilav tavsiye ederim. yeni başlayacağın için en az 3 kg, müşterilere kendi kanıtladıktan sonra 5kg ve yavaş yavaş artırırsın.
Küçük Tabak 4-5₺ arası - Büyük Tabak 7₺-
bir tabak ortalama 100gr
Bir kilodan 10 tabak çıkar.
5 Kilo dan 50 tabak
5₺ X 50 tabak = 250₺
ortalama 80₺ giderin olur kalan 170₺
170₺ X 30 Gün = 5.100₺ Aylık gelirin olur..
Extra olarak da Ayran da satacağın için oradan da biraz gelirin olur.
Pilavın hazırlanması ortalama 2 saat. satışı bitirmen sana bağlı 1 saat de sürer 5 saat de.
Gündüz var ise kendi işini yaparsın, akşam karanlık çöktüğün de pilava çıkarsın. pilavı güzel yaparsan tahmini 23:00 gibi pilav biter. eve geldiğin de alırsın bozuk paraları karşına başlarsın tek tek saymaya
Allah bereket versin..
- 16-11-2017, 03:27:58hocam aslında çok güzel fikir yakınımda hastane var bi abi araçta kokoreç flan satıyor yanına bende araç alıp pilav mı satsam acaba lakin zabıtadan korkuyorumFerecbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-11-2017, 03:36:30her işte olduğu gibi bu işte de risk var. ama tecrübeye dayalı olarak tavsiyem : önce başlayacaksan, fazla göze batmayacak yerde başlamalısın. işe alışmalısın, müşterilerle diyaloğu öğrenmelisin. hizmeti öğrenmelisin. sonra farklı mekanlar bakarsın.Jerami adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kokoreç satan kişinin yanın da hemen başlamamalısın. yanında direk başlarsan adamın işini bozacağından şikayet edip bir kaç gün işe çıkmaz seni yakalatır.
Önce o kişiden en az 10 gün boyun ca kokoreç ye, muhabbeti kur, tanış , samimiyet geliştikten sonra abim bende ekmeğimi kazanmak istiyorum. yanına pilav satsam abim olarak bana destek verir misin gibi sözlerle o kişiden destek al.
sonrası gelecektir inşallah.. - 17-11-2017, 01:51:33Ustat sen daha önce yaptın heralde, hastane girişi felan çok rahatsız eden olur ama yol kenarında felan iş olur mu 3- saatte 50 tabak sar mı ki..
Ferecbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 17-11-2017, 13:03:49Evet işsiz kaldığım zamanlarda yapmıştım, rahatsız edenler şu şekilde olabilir : o kişi senden önce orada bu işi yapıyorsa ekmeğini paylaşmak istemediğindendir, ya da başkaları senin para kazandığını görür, heveslenir ve seni rahatsız edip oradan göndererek o işi kendisi yapmaya başlar.monarch20 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen işini dürüst yap ve hizmette kusur etme, yaptığın pilav kişinin damağın da tat bıraksın. ilgin alakan ve güler yüzün eksik olmasın o zaman müşterilerin seni korurlar ve destek olurlar.
işlek yerler de işe çıkarken yanında 4-5 arkadaşınla birlikte bir kaç gün çık, kalabalık olduğunu görsünler, zarar vermek isteyenler bunu görünce geri vites yapmak zorunda kalırlar.
ama dediğim gibi önce kendi mahallende işlek bir yerde başla önce kendini çevrene ıspatla sonrası Allah kerim..
He unutmadan Akşamları işe çıkacağın için Arabanda elinin altında mutlaka bir sopa bulunsun..
Hapcısı var, tinercisi var, sarhoşu var..
Son olarak üstte yazdıklarımı yerini getirirsen 100 tabak bile satarsın!
Sokakda pilav yemek insanlarda alışkanlık yapar, benim müşterilerim belli idi, adamlar peş peşe konvoy yapar, her arabadan 4-5 kişi çıkar gelirdi saati saatine
şimdi diyeceksin ki neden bıraktın, bu işler öyle karışık ki, işsizken birtane iş bulamazsın, ama iş yapmaya başlayınca kısmetin açılır
- 17-11-2017, 13:52:48öyle bir sektör var mı ki, aldığın paranın tadını süre bilesinstaticiation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Sitressiz iş var mı acaba?
Allah bereket versin..