Merhaba;
yerelhaber dot com alan adına sahibim. Fikrim şu;
bursa.yerelhaber.com
istanbul.yerelhaber.com
denizli.yerelhaber.com
şeklinde subdomainleri şirketim üzerinden herşey yasal ve nizami olmak üzere kiraya vermek. Subdomainleri direkt müşteri sunucusuna yönlendirerek kullanım sağlamak. Rakam olarak subdomain başına 1000 TL/yıl. Yasa dışı işlem olmadığı sürece yıllık fiyat tefe/tüfe oranında artış gösterecek, sözleşme yasal haklar ihlal edilmediği sürece ya da müşteri İstemediği sürece her sene yenilenecek.
Ana domainde ise herhangi bir çalışma yapılmayacak, yalnızca subdomainlere yönlendirme yapılacak.
Fikriniz nedir?
Teşekkürler.
Yerel Haber Domaini Üzerine Proje Fikri
13
●307
- 08-05-2016, 01:17:44
- 08-05-2016, 04:50:20domain haber.com olsa belki 80+ ilin subdomainini kiraya verirsiniz. yerelhaber domaini ile o fiyat üzerinden sanmıyorum ki kiralama yapacak bir kullanıcı olsun.
Size tavsiyem domaini değerlendirmek olması değerlendirme olarakda sanalbasin tarzında yerel kısımdaki tanıtımlarını ve örnek haberleri yayınlamanız. Bu şekilde kazanç saglayabilirsiniz.
Ve domain içinse o kadarda çekici bir domain değil kendi fikrimce. Haber sektöründe domainden ziyade reklam, özgün haber ve sosyal bağlantılı yayımlar sayesinde alivelikupeli.com tarzında saçma bir isimlede ön planlara çıkabilirsiniz. En basitinden viral habercilik ile onedio .. - 11-05-2016, 22:31:38Şahsen benim olmayan bir domaine emek harcamam, özellikle haber sektörü büyük bütçe gerektiren bir sektör, ajans aboneliği, yazılım, editör ekibi, köşe yazarı ekibi vs. oldukça yapılacak olan seo ve reklam çalışmalarından bahsetmiyorum bile.
- 12-05-2016, 00:44:24bursa-yerelhaber.com u 2,5-TL ye almak varken subdomaini kiralamaya 1000-tl zor biraz.
- 14-05-2016, 14:56:48Rakam hususu belki biraz yüksek olabilir, farazi olarak yazdım. Bir çok şehirde sehir.yerelhaber.com şeklinde aktif ve düzgün siteler olur ise, bir süre sonra sinerji yaratabileceğini düşünüyorum. Bu noktada doğru strateji uygulanır ise amasyayerelhaber.com yerine amasya.yerelhaber.com subdomainine sahip olmak daha cazip bir hale gelebilir. Diğer yandan mevcut sitelerin bir kısım pazarlama bütçeleri birlikte organize edilir ise ulusal çapta bir pazarlama/tanıtım çalışması yapılabilir.