Merhabalar,
Godaddy hostunda yaşadığım bir probleme sebep olan şeyi açıklığa kavuşturmak için konu açıyorum. Forumda konuyu aradım;
https://www.r10.net/domain-genel/1433...-aliyorum.html
Konusu eski tarihli kalmış, konuyu tekrar canlandırmak yerine burada referans ederek açıklamayı uygun buldum.
Eğer Godaddy üzerinde host hesabı kullanıyorsanız ve bir domaini hosta kurmayı denediğinizde "domain already in use" hatası alıyorsanız, bu öncelikle şu anlama geliyor:
1-) xyz.com domainine ait bir alt alan (ör. blog.xyz.com) varolan bir hosting hesabında kuruludur. İlgili hostun yönetim panelinden primary domaini silmeniz ya da başka bir domaini eklemeniz gerekir.
2-) Hosta kurmaya çalıştığınız domain daha önce bir hosta kurulmuş fakat silinmemiştir. domain already in use hatasını alıp, neden kaynaklandığını bulamayanlar bu sorundan dolayı sorun yaşıyorlar. Çünkü hosting hesabının ödemesi gecikmiş veya otomatik ödemede dahi olsa bir nedenden dolayı ödeme işlemi tamamlanmamış ve Godaddy otomatik olarak bu host hesabını suspend'e çekmiştir. Asıl sorun şu ki, Godaddy yönetim panelinde suspend edilmiş, ödemesi gecikmiş ve bu nedenlerden dolayı askıya alınmış hosting hesaplarını gizlemekte, kullanıcıya göstermemektedir.
Ödemesi gecikmiş ve askıya alınmış hostu göremediğiniz için, domaini yeni aldığınız bir hosta kurmaya kalktığımızda ise zaten kullanımda uyarısı vermekte. Bunu panelden silebilmenizin bir mümkünatı yok. Godaddy yetkilisi ile iletişime geçtiğinizde ise Türkiye yetkilisi de Almanya ya da Amerika'dan destek istiyor. Kendi önündeki panelden yazılı destek talebi açıyor ve derdinizi anlatabilirse 48 saat içinde çözümlenmesi gerekiyor.
Peki Godaddy bu host hesabını neden gizliyor?
Bu sorunun cevabını da Godaddy desteği aradıktan sonra öğreniyorsunuz. Destekteki kişi şöyle söylüyor: "Bu host hesabının ödemesi yapılmamış ve askıya alınmış, eğer geri almak isterseniz destek talebi oluşturalım yalnız bu işlem için 150 $ istiyorlar bilginiz olsun."
Domain'e ait nameserver değişikliği dahi, bağlı olduğu ve panelden göremediğiniz host hesabından bağını kopartmaya yetmiyor. Bu askıya alınma süreci ne kadar sürüyor bilmiyorum, destekteki kişi buna yanıt veremiyor.
Çözüm:
Ödemesi aksamış ve panelde gizlenmiş bu host hesabını kullanacaksanız, Godaddy ile iletişime geçip 150$'ı paşa paşa verip geri açtırmalısınız, pazarlık yaparlar mı bilmiyorum ama denenebilir.
Eğer mevcut hostun yedeği var, aynı domaini bu yedekle geri kurmak isterseniz ya da domaini farklı bir hostla kurmak isterseniz ise yine Godaddy desteği haftaiçi 9:00 - 19:00 arası 0 850 766 14 90 nolu hattan arayıp, ilgili domainin bağlı olduğu hosting hesabını kaldırmalarını, iptal etmelerini isteyeceksiniz. Bunun için 48 saat süre veriliyor.
Anlatacaklarım bu kadar, umarım faydalı olmuştur.
Godaddy Hosting Kurulumunda Alınan (domain already in use) Hata Mesajı Hakkında
1
●610