• 02-03-2016, 01:59:21
    Merhabalar, şahıs şirketi kurulurken basit usül olarak kurarsak ne gibi yararlar sağlarız ? aylık giderleri en aza indirmek istiyorum
    • Ahmettaha
    Ahmettaha bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 02-03-2016, 02:06:41
    Bir üyeden alıntı:

Vergi levhasında 620101 faliyet kodu olarak geçirin sorunsuz açılışınız yapılır.

Ev size aitse stopaj derdi yok.
    Ayrıca damga, kdv ve her ay muhasebe yoktur.
    Vergi yılda bir kere ödenir ki yeni açılışlarda 8000TL ye kadar 3 yıl boyunca vergi alınmayacak.
  • 02-03-2016, 02:20:17
    Flexible adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir üyeden alıntı:

Vergi levhasında 620101 faliyet kodu olarak geçirin sorunsuz açılışınız yapılır.

Vergi yılda bir kere ödenir ki yeni açılışlarda 8000TL ye kadar 3 yıl boyunca vergi alınmayacak.
    Böyle bir şey yeni mi çıktı yoksa her şirkette mi var? Bize niye böyle yapmamış hain muhasebeci
  • 02-03-2016, 02:25:31
    Bir üyeden alıntı:

bende ilk kez duyuyorum "yeni açılışlarda 8000TL ye kadar 3 yıl boyunca vergi alınmayacak." kısmını nerede yazıyor ? ve "Vergi levhasında 620101 faliyet kodu olarak geçirin " bunun amacı nedir ?
  • 02-03-2016, 02:36:27
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Takip takip takip
  • 02-03-2016, 04:26:27
    Ne iş yapacaksın onu da yazsaydın keşke, verdiğim linkte detaylı bilgiler var önce basit usul vergi mükellefi olma şartlarını karşılıyor musun onu kontrol et, bu tarz durumlarda en sağlıklı bilgi muhasebecilerden alınır, tanıdık biri varsa gider bi çayını içer konuşursun.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beya...basit_usul.pdf
  • 02-03-2016, 10:28:26
    Muhasebeciler genelde söylemez. Aylık ücretini alacak tabi.

Bunu başka birinden alıntıladım ve bende araştırdım. Basit usulde almak için bazı faaliyet kodlarında alınabiliyormuş. Yani istediğiniz seçip ben basit usulde yapıcam diye bişey yok sanırım.

Burda şartlar hakkında bilgi var okuyabilirsiniz: http://www.gib.gov.tr/sites/default/...basit_usul.pdf
  • 07-03-2016, 03:19:38
    Hocam az çok muhasebecilik yapmış biri olarak yazayım

-Herkes basit usül olamaz.Yani şöyle ki;Kira seviyesi ve fatura kesme/alma muhabbetleri var.Bunların sınırlarına bakabilirsiniz internette.
    -Basit usülün fatura bastıramaz.Genelde esnaf siciline kaydolurlar.(Hala ne işe yarar şu odalar hiç anlamadım para tuzağı)Ordan hangi işi yapacaksanız(elektrik ise elektrikçiler odası gibi) oraya gider ordan fişi faturayı alabilirsiniz.
    -Basit usül yılda 1 kere vergi öder.Şubatta olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam
    -Kısacası yapacağınız iş ve keseceğiniz fatura önemlidir.Hele ki kurumsal ve yüksek bir yerle iş yapacaksanız direk başlayın derim
  • 26-03-2016, 01:14:20
    Bir üyeden alıntı:

Tam olarak 8000 TL nedir