• 12-12-2015, 14:14:42
    Elimde 6.000 üzerinde kendime ait video var. Videoarın kimi 3 dk, kimi 30 dk, kimi 3 saat diyebiliriz. Çoğu 1 saatin altında videolar. Bu videolara şu işlemleri yapmak istiyorum:
    • Her birine intro ve outro eklemek.
    • Her birine logo ve alt çerçeve eklemek.
    • Her birini 720p olarak çıkartmak. (intro eklerken çözünürlük bütünlüğü sorunu yaşadığımdan dolayı böyle yapıyorum)

Bu işlemleri, video sayısının çokluğunu düşünürsek süre olarak da uzun olacağından işlem de uzun sürecek, nasıl bir sunucuda ve ne şekilde yapmam uygun olur? Tek tek yaptığımda en çok 1 saatlik videoyu 20 dakikada hazırlayabiliyorum. Onu da digitaloceandan saatlik olarak test için kiraladığım 20 çekirdek bir SSD sunucuda elde edebildim. Bunu daha kısaltmanın bir yolu var mı?

Aslında ücretli destek alabilirim ama yöntemi, işin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorum.

DİĞER SORUM:
    Bir dizindeki videoların toplam süresini hesaplatmak

.
  • 17-12-2015, 15:34:07
    Bu işlemi digital oecean üzerinde 20 cpu olan 600küsur dolarlık sunucuda 2saat 15 dakikada 5 buçuk saatlik işlem şeklinde yapabiliyoruz. Bu süreyi kısaltmak istiyoruz. İşlemi yapacak başka bir yöntem öderebilen var mı? Toplamda ayrılmış 3.515 saat videom var, ayrılmamış da ona yakın videom var.
  • 17-12-2015, 20:54:13
    Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu işlemi digital oecean üzerinde 20 cpu olan 600küsur dolarlık sunucuda 2saat 15 dakikada 5 buçuk saatlik işlem şeklinde yapabiliyoruz. Bu süreyi kısaltmak istiyoruz. İşlemi yapacak başka bir yöntem öderebilen var mı? Toplamda ayrılmış 3.515 saat videom var, ayrılmamış da ona yakın videom var.
    600 küsür dolar verdikten sonra 2x E5-2670 toplam 40 çekirdek x 3.3 GHz 2x240 gb ssd disk makineyi aylık kiralayabilirsiniz zaten, muhtemelen daha hızlı bitirir.
  • 18-12-2015, 10:32:45
    victories adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    600 küsür dolar verdikten sonra 2x E5-2670 toplam 40 çekirdek x 3.3 GHz 2x240 gb ssd disk makineyi aylık kiralayabilirsiniz zaten, muhtemelen daha hızlı bitirir.
    Evet ama işte biz o sunucuyu şu an test için birkaç saatlik açıp kapatıyoruz. İşlem süresini kestirebildiğimiz zaman ona göre bir sunucu kiralamayı düşünüyoruz, sadece bu işi bitirecek kadar. Şu anda işi bitirme süresi kesintisiz çalışma halinde 2 ay ve bu sadece yukarıda bahsettiğim parti için geçerli. Bir o kadar daha tutan bir parti var elimde. Dolayısıyla işlem süresi çok uzun. İhtimal değil de kesnleştirme yaptığımız zaman bu işe başlayacağız. Ezbere birkaçbin dolar vermek istemiyoruz.
  • 18-12-2015, 19:30:21
    Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet ama işte biz o sunucuyu şu an test için birkaç saatlik açıp kapatıyoruz. İşlem süresini kestirebildiğimiz zaman ona göre bir sunucu kiralamayı düşünüyoruz, sadece bu işi bitirecek kadar. Şu anda işi bitirme süresi kesintisiz çalışma halinde 2 ay ve bu sadece yukarıda bahsettiğim parti için geçerli. Bir o kadar daha tutan bir parti var elimde. Dolayısıyla işlem süresi çok uzun. İhtimal değil de kesnleştirme yaptığımız zaman bu işe başlayacağız. Ezbere birkaçbin dolar vermek istemiyoruz.
    Merhabalar : Cozum icin ozel mesaj ilettim.
  • 21-12-2015, 02:24:21
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    AWS EC2'de bu tarz video processing islemleri icin tasarlanmis instance turleri var. C3 ve G2 instance turleri sizin isinizi gorecektir. Her turlu toplam cost birkac bin dolardan daha az olacaktir.

https://aws.amazon.com/ec2/instance-types/
    http://calculator.s3.amazonaws.com/index.html