• 12-10-2015, 16:32:16
    Yabancı sermayeli firmalar, yüksek pazarlama bütçeleri, yaptıkları hileli fiyat ve pazarlama politikaları ile Türk kullanıcılarına illüzyon yapmakta, biraz salak yerine koymakta ve kazancını ikiye katlamaya çalışmaktadır.
    Hangi firmayı kastettiğimi bal gibi anladınız!
    Tabi ki bu firmaların en başında Godaddy geliyor.
    Şimdi Godaddy’nin vukuatlarını tek tek ele alalım.

1- Sepete Giden Yolda Bir Dünya şeyi Satma Çabası
    Domain almak için girdiğiniz siteden ramide 200 dönüm arazi alıp çıkarken son anda farkederseniz şanslısınız. Sepete giderken engelleri sadece domain almayı başararak geçerseniz zekisiniz diyebiliriz.

2- Çok Cömertim, Siz 1 Senelik İstersiniz Ben 5 Sene Veririm
    Yaw arkadaş bir dur hele ! 1 sene domain alıp çıkıcam. Yooo olmaz abicim sen bilmezsin 5 senelik kaydet seneye de girersin siteye mantığı nedir be adam… !

3- Yalanlarla Seni Siteye Çekerim, Nasıl Olsa Bir Şekilde Satarım.
    Hani *** 2.20 TL ‘idi sitedeki 7’li 9’lu 51’li rakamlar nedir ? Dur önce bi siteye gel de onu konuşuruz mu diyosun? Yapma dostum !

4- Sen Salaksın Unutursun, Ben Senin Yerine Yenilerim
    Ben salak değilim istersem otomatik yenilemeye alırım, zaten amacım ilk sene senden ucuza kaydedip sonra transfer etmek, neden gizlice otomatik yenilemeler koyasın anlamadım ki ?

5- Herkesin Ücretsiz Sattığını Ben Parayla Geçirim
    Vay… Whois gizleme değil mi, hani şu bizim merdiven altındaki abilerin bile ücretsiz sattığı mı !!

6- Promosyonlu Aldıysan Transferi Unut
    Abi bununla bunu alırsan indirimli ama gitmek istersen sağa sola bozuşuruz, gitme falan yok unut onu sen !

7- Ofis Falan Açmam, 5 Kuruşta Vergi Ödemem
    Alnımda keriz mi yazıyor da ofis açıp sana para vericem be devlet! Uzaktan iyi böyle, satar parayı da ülkeme transfer ederim…

• 12-10-2015, 16:34:02
    tailan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yabancı sermayeli firmalar, yüksek pazarlama bütçeleri, yaptıkları hileli fiyat ve pazarlama politikaları ile Türk kullanıcılarına illüzyon yapmakta, biraz salak yerine koymakta ve kazancını ikiye katlamaya çalışmaktadır.
    Hangi firmayı kastettiğimi bal gibi anladınız!
    Tabi ki bu firmaların en başında Godaddy geliyor.
    Şimdi Godaddy’nin vukuatlarını tek tek ele alalım.

1- Sepete Giden Yolda Bir Dünya şeyi Satma Çabası
    Domain almak için girdiğiniz siteden ramide 200 dönüm arazi alıp çıkarken son anda farkederseniz şanslısınız. Sepete giderken engelleri sadece domain almayı başararak geçerseniz zekisiniz diyebiliriz.

2- Çok Cömertim, Siz 1 Senelik İstersiniz Ben 5 Sene Veririm
    Yaw arkadaş bir dur hele ! 1 sene domain alıp çıkıcam. Yooo olmaz abicim sen bilmezsin 5 senelik kaydet seneye de girersin siteye mantığı nedir be adam… !

3- Yalanlarla Seni Siteye Çekerim, Nasıl Olsa Bir Şekilde Satarım.
    Hani *** 2.20 TL ‘idi sitedeki 7’li 9’lu 51’li rakamlar nedir ? Dur önce bi siteye gel de onu konuşuruz mu diyosun? Yapma dostum !

4- Sen Salaksın Unutursun, Ben Senin Yerine Yenilerim
    Ben salak değilim istersem otomatik yenilemeye alırım, zaten amacım ilk sene senden ucuza kaydedip sonra transfer etmek, neden gizlice otomatik yenilemeler koyasın anlamadım ki ?

5- Herkesin Ücretsiz Sattığını Ben Parayla Geçirim
    Vay… Whois gizleme değil mi, hani şu bizim merdiven altındaki abilerin bile ücretsiz sattığı mı !!

6- Promosyonlu Aldıysan Transferi Unut
    Abi bununla bunu alırsan indirimli ama gitmek istersen sağa sola bozuşuruz, gitme falan yok unut onu sen !

7- Ofis Falan Açmam, 5 Kuruşta Vergi Ödemem
    Alnımda keriz mi yazıyor da ofis açıp sana para vericem be devlet! Uzaktan iyi böyle, satar parayı da ülkeme transfer ederim…

aynen böyle şeyler yapıyor godaddy.
    bu 6. madde şöyle diyor : 6- Promosyonlu Aldıysan Transferi Unut

yani promosyonlu domainleri ancak 2. sene için godaddy den yeniledikten sonra mı transfer edebiliyoruz ?
  • 12-10-2015, 16:37:30
    Dijitalturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynen böyle şeyler yapıyor godaddy.
    bu 6. madde şöyle diyor : 6- Promosyonlu Aldıysan Transferi Unut

yani promosyonlu domainleri ancak 2. sene için godaddy den yeniledikten sonra mı transfer edebiliyoruz ?
    2.20 Tl Domain diyor sonra alırken bi dk diyor sana..

ilk yıl 2.20 ikinci yıl 40 TL 42 Tl alayım diyor..

Zaten 2 yıl seni kendine bağlıyor.

Domain ile birlikte office 365 aldınız diyelim.. transferi komple yasaklıyor
  • 12-10-2015, 16:39:33
    2.20 Tl Domain diyor sonra alırken bi dk diyor sana..

ilk yıl 2.20 ikinci yıl 40 TL 42 Tl alayım diyor..

Zaten 2 yıl seni kendine bağlıyor.

Domain ile birlikte office 365 aldınız diyelim.. transferi komple yasaklıyor
    ben biçok domaini 1 yıllık aldım 2 yıllık almadım ve 2.20 tl gibi ücretlere aldım. başka ekstra bir ürün almadım godaddy den. şimdi bu domainlerin transferi kapalı mı yani ? tam anlamadım biraz açabilir misiniz ?
  • 12-10-2015, 16:41:39
    Dijitalturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben biçok domaini 1 yıllık aldım 2 yıllık almadım ve 2.20 tl gibi ücretlere aldım. başka ekstra bir ürün almadım godaddy den. şimdi bu domainlerin transferi kapalı mı yani ? tam anlamadım biraz açabilir misiniz ?
    Eğer Office 365 gibi promosyon ürün almadıysanız.. Sadece domain aldıysanız transfer edebilirsiniz tabiki..

40 TL yenileme ücreti vereceğinize 6-7 dolar transfer ücreti verin daha iyi..
  • 12-10-2015, 16:50:09
    Eğer Office 365 gibi promosyon ürün almadıysanız.. Sadece domain aldıysanız transfer edebilirsiniz tabiki..

40 TL yenileme ücreti vereceğinize 6-7 dolar transfer ücreti verin daha iyi..
    anladım.. açıkladığınız için teşekkürler kalbime inecekti o kadar domain var
  • 12-10-2015, 17:42:07
    basit ve güzel bir çalışma , günün yararlısı.
  • 19-10-2015, 17:30:17
    listede oldukça abartı sözler var. yenileme 30tl öncelikle 40tl değil.

diğer firmalarda da en ucuzu 8,5$ zaten ki oda 30 tlye yakın bir rakama yaklaşıyor.

yaptığınız liste de haklı yanlar var fakat oldukça negatif düşünce yapısı ile oluşturulmuş bir liste.

atıyorum 5 sene olayı, bu bir satış politikasıdır. tutar tutmaz ama birileri belkide aaa 5 sene alayım sonraki seneler uğraşmayım yenilemek için diyebilir ve 5 sene alabilir.

onedio jargonlarınız cidden baydı artık.

burada binlerce kişi godaddy sayesinde 2tlye domain alıyor sonra da sorunsuz transfer edebiliyor başka yerlere.

microsoft 365 alma sende domain reglerken?

godaddy kullanılabilecek en güvenilir domain firmalarından biri zaten dünya öncüsü bir firma. bu saydığın bir çok madde bırak domaini en ufak bir e ticaret girişiminde bile var adamlar ticaret yapıyor haliyle bir takım pazarlama stratejileri mevcut.

zaten webmastersan kimse sana 5 senelik domaini zorla regletemez. yazıya komik .gif'ler ekleyince ne oluyor bunuda anlamadım. bıktım bu onedio jargonlu yazılardan.
  • 20-10-2015, 00:01:55
    Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    listede oldukça abartı sözler var. yenileme 30tl öncelikle 40tl değil.

diğer firmalarda da en ucuzu 8,5$ zaten ki oda 30 tlye yakın bir rakama yaklaşıyor.

yaptığınız liste de haklı yanlar var fakat oldukça negatif düşünce yapısı ile oluşturulmuş bir liste.

atıyorum 5 sene olayı, bu bir satış politikasıdır. tutar tutmaz ama birileri belkide aaa 5 sene alayım sonraki seneler uğraşmayım yenilemek için diyebilir ve 5 sene alabilir.

onedio jargonlarınız cidden baydı artık.

burada binlerce kişi godaddy sayesinde 2tlye domain alıyor sonra da sorunsuz transfer edebiliyor başka yerlere.

microsoft 365 alma sende domain reglerken?

godaddy kullanılabilecek en güvenilir domain firmalarından biri zaten dünya öncüsü bir firma. bu saydığın bir çok madde bırak domaini en ufak bir e ticaret girişiminde bile var adamlar ticaret yapıyor haliyle bir takım pazarlama stratejileri mevcut.

zaten webmastersan kimse sana 5 senelik domaini zorla regletemez. yazıya komik .gif'ler ekleyince ne oluyor bunuda anlamadım. bıktım bu onedio jargonlu yazılardan.
    hocam nerde 8 dolar yenileme?

44 tl yenileme istiyor ha eğer 350 tl ye indirimli alanadı kulübü üye olursan o zaman sabit 8.5 dolar oluyor. gayet acik ve net söylemiş arkadaş konu yu gif ile süsleme yapmış tam da konu uymus. yanlış anlamayın arkadaşı da sizi de tanımam lakin mecbur i 10 domain i 44 tl gibi rakamlar ile yenileme mecburunda kaldım ama şimdi akıllılık ederek 60 gün e geldi mi bitmesi. hemen ihs ye taşıyorum en azından fiyatlar aynı. kazik yok.

26 tl nerede 44 tl nerede.
    GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi