• 21-09-2015, 23:39:17
    Merhaba, xxx.com siteme erişim sağlanmış ve xxx.com/abcdsfs/ şeklinde dizin oluşturulup binlerce spam konu paylaşımı yapılmış ve konu linklerini bloglara, forumlara vs paylaşmışlar. Durumu fark ettikten sonra;

1- Dizini ftp'den kaldırdım.
    2- Dizini webmaster tools'tan kaldırdım. (urlleri kaldır)
    3- Link verilen forum ve siteleri disavow kullanarak reddettim.
    4- Robots txt'ten engelleme yaptım. (dizin yolunu; Disavow: xxx.com/asadsds/) şeklinde.
    5- 404 ile bulunamadı sayfalarına noindex tagı ekledim.

Bunları yapmama rağmen gün geçtikçe bulunamadı hataları çoğalmaya başladı. Sanırım bu bağlantıların paylaşıldığı siteleri google botlarının ziyaretiyle o bağlantılar benim dizine ekleniyor. Sonuç olarak şuan site içi anahtar kelimeleri aşağıdaki gibidir. Şuan webmaster tools'ta 8500 Küsür bulunamadı hatası var. Yaptıklarımdan yanlış veya eksik bir şey var mı neler yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

• 22-09-2015, 22:06:35
    ***** tema yada eklenti kullanmış olabilir misin ? O da böyle sonuçlara yol açar. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Site içeriğini düzeltti isen ara ara google gibi getir yaparak google a durumu bildir.
  • 23-09-2015, 01:10:30
    Teşekkür ederim. Ücretli tema kullanıyorum. Bir sunucu teslim edildi siteyi taşımaya başladığım andan itibaren bu sıkıntı yaşanmış. Muhtemelen teslim edilen sunucudaki güvenlik zaafiyetinden oluştu.

Şunu çok merak ediyorum; 404 hatalarını anasayfaya yönlendirmek mi daha faydalı yoksa 404 sayfalarına noindex tagı eklemek mi daha faydalı?
  • 23-09-2015, 03:18:35
    sakınola ana sayfayayönlendirme diğer secenekleri kullanabilirsin
  • 23-09-2015, 03:33:49
    celilcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sakınola ana sayfayayönlendirme diğer secenekleri kullanabilirsin
    Konuyla alakası yok ama 404 hatasını ben anasayfaya yönlendirmiştim.
    Şimdi boş bir sayfa yapıp bulunamadı yazıp noindex ile taglayım teşekkürler...
  • 23-09-2015, 15:29:17
    webwebweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuyla alakası yok ama 404 hatasını ben anasayfaya yönlendirmiştim.
    Şimdi boş bir sayfa yapıp bulunamadı yazıp noindex ile taglayım teşekkürler...
    404 sitede olması gereken bir sayfadır. Bu nedenle ana sayfaya yönlendirmeyin. Dediğiniz çözümü gerçekleştirin.

Ricaederim.