• 21-08-2015, 16:40:14
    Berk35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Avrupa Birliği ülkelerinden ziyaretçi alan ve özellikle bu ziyaretlerden Adsense geliri elde edenler için gerçekten ciddi bir konu.

Aşağıdaki gibi eklentiler buldum, işe yarayabilir belki.

http://cookielawinfo.com/
    https://wordpress.org/plugins/cookie...o/screenshots/
    Arastiralim Berkcim

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:40:14 -->-> Daha önceki mesaj 16:37:57 --

Ayrıca bu eklentiyi öyle bir kurmak lazım ki sadece Avrupa Birliği'nin ziyaretlerinde çıkmalı aksi halde sitelerimize zararı olabilir örneğin to vs

• Berk35
    Berk35 bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 21-08-2015, 20:43:44
    Blogger Avrupa Birliği Yasaları (Çerez) Uyarısı geldi Adsense, Analytics'de ilgilendiren. Ben herhangibi önlem almadım, çünkü sitenin kendi üst banner'in de,

Çıkarıyor. Özel olarak yapmam gereken bir şey var mı?
  • 21-08-2015, 21:03:11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Çokmu yurtdışı hitiniz var?
  • 21-08-2015, 21:31:01
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar yurtdışı trafiğine sahip olmayan website çok azdır forumda.İyi kötü az çok herkes bir şeklide 3-5 yurtdışı kaynaklı trafik alır.Adsense bloğunda 3 ağustosta bir uyarı söz konusu olmuştur çerezlerle alakalı olarak.
    Sizlerden ricam bu yurtdışı kaynaklı trafiklerimiz için nasıl bir önlem almalıyız yani sitenin en üstünde açılan ''"Bu site, hizmet sunmak, reklamları kişiselleştirmek ve trafiği analiz etmek için Google'a ait çerezleri kullanır. Bu siteyi kullanımınız hakkındaki bilgiler Google'la paylaşılır. Bu siteyi kullanarak, sitede çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz." yazısını nasıl ekleriz veya eklemeli miyiz?

Konunun aslı şöyledir (alıntı)

Kullanıcı iznine ilişkin yeni politikanın tanıtımı

Pazartesi, Ağustos 03, 2015 | 03:59

Bugün yeni bir kullanıcı izni politikasını yürürlüğe koyuyoruz. Bu politika uyarınca yayıncılar, Avrupa Birliği'nde bulunan ziyaretçilerin verilerini kullanabilmek için söz konusu ziyaretçilerden izin almak zorundadır.

Neden böyle bir değişiklik yapıyoruz?

Avrupa Birliği veri koruma otoriteleri, son kullanıcı izinlerinin alınmasına ilişkin mevcut uygulamalarda bazı değişiklikler yapılmasını talep etti. Gizlilik yasalarına uymak her zaman için Google'ın politikası olduğundan, kendi ürünlerimizi ve Google ürünleri kullanan iş ortaklarımızı etkileyen bazı değişiklikler yapmayı kabul ettik.

Ne yapmanız gerekiyor?

Web siteniz Avrupa Birliği dahilindeki herhangi bir ülkede bulunan kullanıcılar tarafından ziyaret ediliyorsa, AB kullanıcı izni politikasına uymalısınız. Bir an önce politikayla uyumlu bir kullanıcı izni mekanizması üzerinde çalışmaya başlamanızı öneririz. Avrupa genelinde veri koruma yetkililerinden ve IAB'lerden ilgili yasalara uymak için gerekenler hakkında bir rehber sunulmaktadır. IAB Avrupa Rehberi: Şirketlerin E-Gizlilik Yönergesine uymasına yardımcı olacak Beş Pratik Adım (IAB Europe Guidance: Five Practical Steps to help companies comply with the E-Privacy Directive) başlangıç için iyi bir kaynaktır.

Kaynak: http://adsense-tr.blogspot.com.tr/20...olitikann.html
    8 yildir trafigimin en az dortte 1 i avrupadan geliyor. Hic biyle bir uyari almadim. Gerci use of terms bolumunde cookielerden bahsetmistim

Avrupa menseli butun sitelerde bu bilgilendirmeyi goruyorum. Belki de adsense yeni baslamistir uyari olarak vermeye.
  • 21-08-2015, 21:34:01
    osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    8 yildir trafigimin en az dortte 1 i avrupadan geliyor. Hic biyle bir uyari almadim. Gerci use of terms bolumunde cookielerden bahsetmistim

Avrupa menseli butun sitelerde bu bilgilendirmeyi goruyorum. Belki de adsense yeni baslamistir uyari olarak vermeye.
    Zaten kendi bloğunda 3 agustosta yayınlamış yeni bir duyuru sonuçta kulak verilmeli diye düşünüyorum benimde trafiğimin %10 u yurtdışından
  • 21-08-2015, 21:54:20
    takip..
  • 21-08-2015, 22:18:40
    google bu yönde bilgilendirmek zorunda değil mi adsense kullanıcılarını. Bu yönde neden bilgilendirme yapmadı henüz. Bilgilendirme yapmadı ise bir sorumluluğum nasıl olacak.
  • 21-08-2015, 22:41:08
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    google bu yönde bilgilendirmek zorunda değil mi adsense kullanıcılarını. Bu yönde neden bilgilendirme yapmadı henüz. Bilgilendirme yapmadı ise bir sorumluluğum nasıl olacak.
    AdSense program politikaları sayfasında "Politikalarımızı herhangi bir zamanda değiştirebileceğimizden, güncellemeleri görmek için lütfen bu sayfayı sık sık ziyaret edin." diyor. Nispeten bildiriyor aslında..

Bu arada Adsense program politikaları da güncellenmiş.

Bir de yalnızca Adsense web yayıncılarını değil, Admob uygulama yayıncılarını da kapsayan bir değişiklik bu. Yani, AB den trafik alıyorsanız ve Adsense, DoubleClick, Google Analytics gibi ürünleri kullanıyorsanız kullanıcıdan izin almak zorundasınız diyor.

Google konuyla ilgili detaylı bilgi verdiği şu sayfayı hazırlamış merak edenler için: http://www.cookiechoices.org/

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arastiralim Berkcim

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:40:14 -->-> Daha önceki mesaj 16:37:57 --

Ayrıca bu eklentiyi öyle bir kurmak lazım ki sadece Avrupa Birliği'nin ziyaretlerinde çıkmalı aksi halde sitelerimize zararı olabilir örneğin to vs

abi bu arada Google'ın önerilerinde çerez izin özelliği ekleme siteleri var. http://www.cookiechoices.org/ üzerinde.

Epey araştırdım, Google'ın da önerdiği civicuk.com adlı site Wordpress eklenti özelliği sunuyor, SSL desteği sunuyor sitesinden ücretsiz lisans alarak kullanıma başlanıyor. Bölgesel izin kullanımı da sağlıyor yani bazı ülkelere kapatabiliyoruz fakat bunun için ücret istiyorlar.

Wordpress de sayısız eklenti yayınlanmış eu cookie law diye araştırınca çıkıyor da güvenilir eklentiler mi belli değil.
  • 21-08-2015, 23:39:03
    Berk35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    AdSense program politikaları sayfasında "Politikalarımızı herhangi bir zamanda değiştirebileceğimizden, güncellemeleri görmek için lütfen bu sayfayı sık sık ziyaret edin." diyor. Nispeten bildiriyor aslında..

Bu arada Adsense program politikaları da güncellenmiş.

Bir de yalnızca Adsense web yayıncılarını değil, Admob uygulama yayıncılarını da kapsayan bir değişiklik bu. Yani, AB den trafik alıyorsanız ve Adsense, DoubleClick, Google Analytics gibi ürünleri kullanıyorsanız kullanıcıdan izin almak zorundasınız diyor.

Google konuyla ilgili detaylı bilgi verdiği şu sayfayı hazırlamış merak edenler için: http://www.cookiechoices.org/

abi bu arada Google'ın önerilerinde çerez izin özelliği ekleme siteleri var. http://www.cookiechoices.org/ üzerinde.

Epey araştırdım, Google'ın da önerdiği civicuk.com adlı site Wordpress eklenti özelliği sunuyor, SSL desteği sunuyor sitesinden ücretsiz lisans alarak kullanıma başlanıyor. Bölgesel izin kullanımı da sağlıyor yani bazı ülkelere kapatabiliyoruz fakat bunun için ücret istiyorlar.

Wordpress de sayısız eklenti yayınlanmış eu cookie law diye araştırınca çıkıyor da güvenilir eklentiler mi belli değil.
    Berk güzel şeyler bulmuşsun eline sağlık kardeşim.Ayrıca Adsense politikalarında kuralların güncellenmiş olması ve bundan şimdi haberdar olmamız ayrı bir nitelik.
    Anladığım kadarıyla bu işten para kazanmak isteyen yabancı kişi veya kuruluşlar çoktan devreye girmişler bile.Bu yüzden bu işin en sağlıklı şeklide incelenip bu konu üzerinden tüm arkadaşlara bunu duyurmakta şart oldu.
    Sizlerden ricam en ufak bir bilgiye sahipseniz veya duyumlarınız olursa veyahut tam bilgilere sahip kişi veya seo şirketleri konu hakkında herkesi lütfen uyarsın.Bu konunun ciddiyetini banlanmadan herkesin farketmesi lazım ve neler yapılması gerekiyorsa acilen yürürlüğe koymamız gerekir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:09:13 -->-> Daha önceki mesaj 22:48:18 --

@Alper hocam sen ne diyosun bu konuda

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:39:03 -->-> Daha önceki mesaj 23:09:13 --

http://www.civicuk.com/cookie-control/pricing Bu sitede mesela kod oluşturup eklememizi sağlayan bilgiler var ingilizcesi iyi olanlar bunu açıklayabilir bize mesela...