Merhaba aslında yazmayacaktım fakat bilgilendirmek ve bu sorunu yaşayan arkadaşlara faydam dokunur düşüncesiyle ufakta olsa katkı sağlamak istiyorum. Birçok sitem mevcut ve farklı yöntemlerle seo çalışması yaptığım için tüm sıkıntıları çözmem kolay oluyor. Yazıyı sürekli güncelleyeceğim.
24.10.2014
Yaklaşık 2 hafta önce asp tabanlı bir sitemden php tabanlı başka bir yazılıma geçtim herşey 10 numara tıkır tıkır işlerken bu lanet olası penquen diye adlandırılan güncelleme ile 3 adet çok değerli kelimede düştüğümü ve zararın çok büyük olduğunu gözlemledim. Webmaster tools a gelen spam uyarısıyla zaten olayın büyük bir sorun olduğunu anladım. İlk başta bunu eski sitenin silinen linklerinden oluştuğunu düşünerek robot.txt dosyasında linklerimi pasif hale getirttim ardından Spam işleriyle uğraşan bir arkadaştan yardım alarak onunda yapılan zararlı imelemeler vs kapatılan sitelerdeki linklerimi analiz etmesini ve silmesini istedim ve ardından yaklaşık 500 sayfada keyword yenilemesi yaptım. Doğal böyle bir siteniz varsa çalışma yapmamanız imkansızdır, çalışma yaptığım sitelere tektek ulaşarak yeni link yapılandırmamda ki yolları esksiyle değiştirttim. Yaklaşık 3 gün geçti kaybolan kelimelerimde 30-50 sıralama yukarlara çıkmaya tekrar başladım . Doğal olarak buradaki arkadaşlara çok fazla panik olmamalarını eğer kırık linkleri varsa onları temizlemeleri backlink aldıkları sitlerdeki linklerini robot.txtten engelleyerekDisallow hale getirmelerini tavsiye ederim. Şuanda eskisi kadar iyi olmasada 80.sıraya kadar düşen anahtar kelimelerimi 2.sayfaya kadar tekrar çıkardım, Google spam değerlendirmemi güncelledikten sonra tekrar yükseleceğime eminim. Sizlerde Kırıklinklerinizi ve yukarıda anlattığım işlemleri gerçekleştirerek ufak tefek çalışmalar yapmanızı tavsiye ederim.
25.10.2014 Bilgilendirmesi
Merhaba dün testlerim sonucunda bir arkadaşımın 40000 linkinden 1000 tanesını robots.txt ten engelledim ufakta olsa hareketler başlamaya başladı 39000 olarak tekrar hata raporu yolladı. Sonrasında başka bir sitenin sadece kendi paravan bloglarından sıkıntı yaşadığını gördüm herhangi bir backlink paketi almayan fakat kendi paravan bloglarından anahtar kelime ile çıkış yaptığını gördüm. Bunlarında backlinklerini temizledikten sonra 7.sayfadan 2, sayfaya çıkışları oldu, demek bu oluyorki paravan bloglar artık eskisi kadar faydalı değil.
İpucu: Penquencik sorunu yaşayanların izleyeceği yol.
48
●4.243
- 24-10-2014, 09:59:44Üyeliği durduruldu
- 24-10-2014, 11:14:57Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Robot.txt'den nasıl engelleme yapılıyor hocam ?
- 25-10-2014, 01:24:58Üyeliği durduruldukarşsına yazmalısınız..raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Disallow: http://xxxxx
Disallow: http://xxx - 25-10-2014, 01:33:53Sizin demek istediğinizi anlamadım robots.txt neyi engelliyoruz hocam şimdi
- 25-10-2014, 01:36:30Üyeliği durdurulduRobot.txt ten kırık lınklerınızı yanı webmastertools tan bulunamayan linklerinizi yarın detaylı açıklama yapacağım.
- 25-10-2014, 02:04:26robots.txt aracı ile backlinkleri engelleyemezsiniz. Robots.txt dosyaları hakkında bilgi edinme yi okuyup robots.txt nin hangi amaçla kullanıldığını görebilirsiniz.Akilliphone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-10-2014, 02:37:20Üyeliği durdurulduf1x adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Robot.txt le backlınk engellemıyor hocam kırık linkleri engelliyor. Penquen güncellemesiyle birlikte kırık linkler ve bloggerlardan verilen etiketlerde çok zarar veriyor bizzat 6 tane sitemi bu şekilde kurtardım 8 .sayfadan 2.sayfaya spamda olmasına rağmen taşıdım.