Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim düşüncem şu şekilde: Herkes algoritma peşinde koşuyor ancak bu bana oldukça saçma geliyor.Sebebine gelince, bir öğrenci dersine çalışmışsa, istediğiniz not sistemini getirin o çocuk o dersten geçer.İster çan eğrisi olsun ister 50lik siztem hiç farketmez.

Site işleride aynı bu şekilde.Siz sitenize gözünüz gibi baktıktan sonra, iyi içerik girip insanlara faydalı olduktan sonra zaten er geç en iyi noktada yerinizi bulacaksınız.Bu sebepte algoritma yerine, insanlara faydalı olmayı hedefleyelim.Bunun meyvesini elbet yiyeceğimizi düşünüyorum.

Bazı arkadaşlar özgün içeriği karalamaya çalışıyor.Bir işe yaramadığı konusunda sağda solda atıp tutuyor.Peki bu arkadaşlar bu şekilde ne kadar deneme yapmışlar? Bir sitenin oturması için en az 1 sene yayın hayatında olması gerekiyor.Alt içerikler kategorileri, kategoriler ana sayfayı güçlendiriyor.Etiketler siteye katkıda bulunuyor.Kısacası siz özgün içeriğin etkisini hemen o anda göremezsiniz.

Bu benim görüşüm.Bu konuda çok denemelerim oldu ve bu sistemle çok ekmek yedim.
Bence sağa sola bakmayın, projenize odaklanın.

Bizim milletimiz, özgün içerik ekleyince ha diye yükselmesini bekliyorlar. Ama ne tanıtım yazısı ne imlemeler ne de sağlam backlinkten haberi oluyor. Algoritmaları takip etmekte de fayda var. Çünkü SEO temelinde algoritma yatar bunu çözmeye en yakın kişide başarılı olur.