• 26-04-2014, 10:35:16
    Merhaba arkadaşlar,

Adsense ile uğraşmayı hiç düşünmüyordum ama birkaç arkadaşımı aklımı çeldi ve adsense ile para kazanmak istiyorum. Bunu da blogger'dan açılan siteler ile yapmak istiyorum.

Sorum, Blogger site ile Adsense'den nasıl para kazanılır?

Ben 10-15 arasında blog açacağım bu şekilde. İzlemem gereken yollar nelerdir, makaleleri kaç günde bir eklemeliyim, Adsense'ye ne zaman başvurmalıyım, seo çalışması yaptırmalıyım? Gibisinden.

Bu konuda bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını, tecrübelerini aktarmalarını bekliyorum.

Eğer güzel bir taktik çıkarsa ortaya herkes yararlanabilir.
  • 26-04-2014, 19:04:37
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Türkiyede bloggerle para kazanan kişi sayısı çok azdır, yani ben öyle sanıyorum. Çünkü blogger google tarafından daha çok denetlenebilir bir alan. Birde kaliteli blogger siteler olmadığı için nette sört yapanların çok dikkate almadığını düşünüyorum blogger siteleri. İngilizce olacaksa aç derim türkçe olacaksa dene bir şey kaybetmezsin, ama çok umutlu değilim.
  • 26-04-2014, 20:32:23
    sedathut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiyede bloggerle para kazanan kişi sayısı çok azdır, yani ben öyle sanıyorum. Çünkü blogger google tarafından daha çok denetlenebilir bir alan. Birde kaliteli blogger siteler olmadığı için nette sört yapanların çok dikkate almadığını düşünüyorum blogger siteleri. İngilizce olacaksa aç derim türkçe olacaksa dene bir şey kaybetmezsin, ama çok umutlu değilim.
    Hocam ben tüm ihtimalleri vs. göz önüne aldım. Benim istediğim blogger site ile nasıl para kazanılır.

Yani sırası ile ne yapmak gerekir.
  • 26-04-2014, 21:59:51
    Tamam güzel diyorsun da 10 15 siteden bahsediyorsun, otur özgün yazı yaz her gün her bir sitene bir yazı ekle desem ekleyebilcen mi?

Kopya içerik mi kullanacan, farklı bir şey mi, ingilizce mi türkçe mi?

Herkesin görüşü farklı olacaktır ama benim izlediğim yol şu şekilde olurdu.

Siteleri aç ama konularını ve blog isimlerini çok iyi seç. bloggerde kopya içerik bana göre iş yapmaz. ama kopyada girebilrisin tabiki, her gün bir tane makale ekle.

Diyelim ki 15 blogger sitesi açtın. Bu blogger siterde üç farklı adsense hesabı almaya çalış. (Eğer yazıalrı özgün girmeyeceksen)

Sonra üç adsense hesabı aldın diyelim siteleri 5 er 5 er böl ve üç farklı adsense hesabından reklam yayını yap. Yani her bir adsense hesabına 5 site olsun.

Adsenseye başvuru yapıp onay alman için en azından ilk başta üç siteye özgün yazı gir ve bir hafta sonra başvurunu yap.

Başvuru onaylandıktan sonra ilk başta dediğim gibi her gün makale gir. Ama yani bunları sıfır tecrübe sahibi birinin kusursuzca yapması biraz zor. Tıkandığın noktada kendince çözümler bulmalısın.