• 16-04-2014, 19:45:23
    Üyeliği durduruldu
    "Faturalı ve Sözleşmeli"
    Manuel Ceza Danışmanlığı

Merhaba değerli R10.NET üyeleri,

Konu başlığında yazılı olduğu şekilde, Google'ın sitenize uygulamış olduğu manuel spam işlemini kaldırma çalışmasını yapacağım. Fakat bundan önce bu ceza hakkında biraz bilgi vererek hem webmaster arkadaşlarımızı bilinçlendirmek hem de yapılacak işin mantalitesinin ne olduğunu göstermek istiyorum.

Sitenize doğal olmayan bağlantılar nedir?

İnternet dünyasının kendine has ekonomisinin dışında, doğal olmayan, yapay, aldatıcı ya da arama sonuçlarını manipüle etmeye yönelik PageRank geçirgenliği gibi özelliklere sahip düzeydeki bağlantıları tespit eden Google çalışanlarının sitenize elle müdahale etmesidir. Bu cezanın temelinde yer alan, bir webmaster forumunda anlaşılabilir bir şekilde söyleyeceğim şeyler şunlardır;

* Aşırı backlink alımı,
    * Rakiplerinizin sizi şikayet etmesi,
    * PageRank geçirgenliğini maksimum seviyede tutmak,
    * Link alımlarında fevri davranarak Google alert'e eklenmek,
    * Spam ya da filtreli sayfalardan alakalı ya da alakasız backlinkler edinmek,
    * Ücretli link satın almak ya da bu tarzda PR hususunu manipüle edici ağlara katılmak.

Madde madde sıraladığımız ham bilgileri ayrıştırırsak, cevabımız şu olur;
    - Yanlış SEO çalışmaları.

Yukarıda saydığım tüm işlemler, Google'ın Web Yöneticisi Yönergeleri'ni ihlâl eder.

Sitenize doğal olmayan bağlantılar cezası var mı? Yok mu?

Hemen şu araç üzerinden : Google Webmaster Tool hesabınıza giriş yapın. Giriş yaptığınızda, araca ekli olan tüm siteler listelenir.

Ceza uygulanmış sitenizde ise temsili resimdeki gibi bir mesaj bulunur;

Hemen mavi renkli site adresinize tıklayın ve site yönetimi paneline geçiş yapın. Arama Trafiği sekmesine tıklayın ve Manuel İşlemler bağlantısına yönelin.

Bu bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan, benim danışmanlığını yapmış olduğum cezadır;

Bunun dışında hemen şuraya giriş yapın: 74.125.129.99

Bu IP adresi genelde SEO yarışmalarında kullanılır. Herhangi bir cache ya da yansımamış sorunla karşılaşmamanız açısından alternatiftir. Elbette com.tr sonuçları üzerinde de aynı sonuçları görürsünüz.

Sitenizin infosu silinmiş ya da yerine başka bir site gelmiştir. Bu sitede sizinle ilgili içerikten link çıkışı vardır. Otomatikmen sizin yerinize o tanımlanır. Sonuç şu şekildedir;

Resimdeki site yayındadır fakat filtrelenme gibi bir durumu yoktur, temsili olarak ufak tefek photoshop çalışmalarından geçmiştir.

Ben neler yapıyorum?

Tam olarak odak noktasına geldik manuel spam işleminin.

Kimseyi zan altında bırakmadan, isim ya da platform adı sunmaksızın bu işi yapan bir çok arkadaş tanıyorum. Yaptıkları işlemlere gözlerimle şahit olduğum da oldu.

Kalitesiz, beğenmediğim ve sektörümüzde alnının teriyle iş yapan bireysel ya da kurumsal SEO danışmanlarının adını zedeleyen, mesleki değerimizi düşüren işlem nasıl bir işlem?

Domainin tüm linklerini disavow aracıyla iptal ettikten sonra sitenizi filtreden çıkartıyorlar. Bu mutlak başarı mı? Hayır!

"Benim sitem manuel spam işleminden kurtuldu işte, neresi başarsızlık bunun! Sallama be adam!"

Sitenizin manuel spam işleminden kurtulması bir başarıdır. Lâkin tüm linkleri iptal ederek çıkmak başarı değildir.

Benim Farkım Ne?

Burada, zararın neresinden dönersek kâr mantığını uygulamamız gerekiyor. Üst başlıkta söylediğim sebeplerden ötürü farklıyım.

Bağlantı reddetme işlemi çok önemli bir işlemdir. Ben, iyi bir SEO Executive olduğumu düşünüyorum. Bunun yanında, aynı zamanda iyi bir SEO Analyst olmak gerekiyor. Çünkü web dünyası sadece okumakla değil, iyi bir analiz ve işleme yapısıyla çalışıyor. Bu işin hakkını vermek istiyorsak, bu yapıya ayak uydurmak mecburiyetindeyiz.

Bağlantı reddetme işleminde, sitenize gelen bağlantıları en iyi şekilde analiz ediyorum. Kademe kademe yol alarak, sitenizi 1 hafta ile 7 hafta arasında kesin olarak manuel spam işleminden kurtarıyorum. Bağlantı reddetme işleminde tüm bağlantıların reddedilmesi demek, sitenizin dışarıdan aldığı bütün destekleyici çalışmaların sıfırlanması demektir. Tüm bağlantıları reddetme işlemine başvurduğumuz zamanlar elbette oluyor. Fakat bunu en son koz olarak kullanıyorum.

Benim yaptığım işlemler sonucunda sitenizin en az zararla arama sonuçlarına geri dönmesini sağlayabilirsiniz.
    İşlemler sonunda cezayı deaktif edip sitenizin yeniden infosuna kavuşmasını sağlıyorum.

Ceza deaktif olduktan sonrada siteniz iyi bir analizden geçmiş olacak. Gelecek zamandaki site kalite yönergelerini, neler yapmanız gerektiğini sizlere aktaracağım.

FARKLI BİR GARANTİ ALTINDASINIZ! - SİTENİZ GOOGLE

Alıcı ve satıcının ticari menfaatlerini korumak amacıyla yapılan sözleşmeye eklediğimiz maddelerin en önemlisi;
    • Siteniz 3 ay içerisinde aynı cezayla karşılaştığında koşulsuz ve şartsız, ücret ödemeksizin cezayı deaktif etme işlemini tekrar gerçekleştiriyorum.

Hizmet Bedeli ve Çalışma Koşulları Nelerdir?
    1. Erişkin içerik barındıran, telif hakkı içeren sitelerle çalışmıyoruz.
    2. Ödemeler iş başında, iş bu sözleşmede tanımlanan hesabımıza alınmaktadır.
    3. Alıcı ve satıcının menfaatlerini korumak amacıyla, sözleşmesiz hiçbir şekilde çalışmamaktayız.
    4. Konuda belirtilmiş olan sürede, alakalı cezanın kaldırılması için hizmet bedeli K.D.V. dahil 250,00TL'dir.
    5. Yaptığımız tüm işlemler "KURUMSAL" nitelikte olup, kesinlikle faturasız işlem gerçekleştirmemekteyiz, teklif etmeyiniz.
    6. İş bu fatura, işlemler başarıyla tamamlandığında tarafımıza bırakmış olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderilir. Kargo ücreti tarafımıza aittir.

Saygılarımla,

KALİTE ASLA TESADÜF DEĞİLDİR;

habib_mx_tr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşla üç site için anlaştığımı daha önce söylemiştim. Sitelerin üçü de manuel spam işleminden kurtuldu. İlgi ve alaka için teşekkür ederim.
    Anasayfam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ceza da olan domainimi manuel spamdan kurtaran Mert bey'e teşekkürlerimi sunarım.
    Kirkhammett adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    300K'dan fazla linki olan sitem 6 hafta da manuel işlemden kurtuldu. Sadece spam linkler silindi, aramalarda eski halinden daha iyi yerde. Hatta bu spam işlemi uygulanmadan önce 1 hedef kelime de bomb filtresi yemiştim, o da düzeldi ve şuanda site eskisinden daha iyi konumda.

Faturam da site spamdan çıkmadan tarafıma iletildi.

Çok teşekkürler.
    Bagatur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sitem dün filtreden çıktı.

Sitemi filtreden çıkardığı için kendisine teşekkür ediyorum. Süre olarak biraz sorun yaşadık ama aldığımız cezanın boyutu biraz ağırdı. Kendisi ile spam + network için anlaşmıştık. Sitemi çıkarttı sağolsun seo için de tecrübeli ellerine sitemi rahatlıkla güverek bırakacağım.
  • 16-04-2014, 20:24:21
    birinci olma niyetim var
  • 16-04-2014, 21:14:11
    2. ben olayım yaptın yapacağını süpersin adamım
  • 16-04-2014, 21:16:55
    Başarılar Mert
  • 16-04-2014, 21:41:50
    Üyeliği durduruldu
    Edit Cezadan kurtulmuş
    Saygılarımla.
  • 16-04-2014, 21:48:46
    4. ben olayım lütfen?

//

Bende ki alan adı için uğraşmayacam, sıramı başkası alabilir.
  • 16-04-2014, 21:54:59
    İşinizde başarılar, bol müşteriler dilerim.
  • 17-04-2014, 09:36:09
    Üyeliği durduruldu
    yeCTeza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    birinci olma niyetim var
    Merhabalar,

Size daha önce teklif verdiğimiz için maalesef yararlanamamaktasınız.

İlginiz için teşekkürler.

cihanleanne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2. ben olayım yaptın yapacağını süpersin adamım
    Teşekkürler Cihan bey.

aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başarılar Mert
    Saygıdeğer abim, teşekkürlerimi sunuyorum.

faLL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Edit Cezadan kurtulmuş
    Saygılarımla.
    Sevindim, ilginize teşekkürler.

scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    4. ben olayım lütfen?

//

Bende ki alan adı için uğraşmayacam, sıramı başkası alabilir.
    2. Kişisiniz, elbette yardımcı olalım.

Site adresi:
    Ceza yediği tarih:
    Skype adresi:
    Ad soyad:
    Telefon numarası:

Şeklinde p.m. gönderirseniz hemen başlayalım.

RoxiRox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşinizde başarılar, bol müşteriler dilerim.
    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bilmukabele.
  • 17-04-2014, 09:44:04
    İlk 3. Olmak İçin Pm Gönderilmiştir.