• 10-04-2014, 00:01:14
    Üyeliği durduruldu
    Selamlar ;

digitalocean.com dan aldığım bir vps var.

Son 1 aydır ortalama 2 güne bir çoğu zaman her gün saldırılar geliyor.

cpu,disk , Bandwidth de anlık yükselmeler oluyor ve mysql çökünce database hatası gelince , saldırı bitiyor.

Grafikte gördüğünüz o zıplamadan sonra database hatası veriyor.

Bu gibi durumlar için hiç bilgim yok.

cloudflare vps de kurulumu bilmiyorum ama kursam faydası olur mu ? veya nasıl engelleyebilirim.

Edit : Database hatasını görünce manuel olarak reboot atmak zorunda kalıyorum.
  • 10-04-2014, 00:17:37
    Grafiklere bakarak kesin saldırı alıyorsunuz diyemeyiz.
    Cpu ve disk yükselmelerine bakarak hatalı script kodlama ve kaynak aşırtma olduğunu düşünüyorum.

http://www.litespeedtech.com/product...-trial-license
    Litespeed trial kurup 15 gün test etmenizi öneriyorum.
    Muhtemelen probleminiz düzelecektir.
  • 10-04-2014, 00:18:47
    VPS de ne barındırıyorsunuz, eğer web site bulunuyor ise sitenizi cloudflare ye alın eski IP adresini hosting şirketinizden degiştirmesini isteyin.
  • 10-04-2014, 00:24:07
    Üyeliği durduruldu
    Crazy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    VPS de ne barındırıyorsunuz, eğer web site bulunuyor ise sitenizi cloudflare ye alın eski IP adresini hosting şirketinizden degiştirmesini isteyin.
    site barındırıyorum , cloudflare ' in wordpress eklentisini kurdum şimdi.

makrodns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Grafiklere bakarak kesin saldırı alıyorsunuz diyemeyiz.
    Cpu ve disk yükselmelerine bakarak hatalı script kodlama ve kaynak aşırtma olduğunu düşünüyorum.

http://www.litespeedtech.com/product...-trial-license
    Litespeed trial kurup 15 gün test etmenizi öneriyorum.
    Muhtemelen probleminiz düzelecektir.

1 yıla yakın süredir aynı vpsde barındırıyorum.Son 1 aydır oluyor bu problem , litespeed kurulumunu araştırıyorum şimdi, yarın kurulumunu yapabilirim galiba.
  • 10-04-2014, 00:25:14
    Saldırı değildir belki arkadaşın dediği gibi kullandığın script den dolayı mysql down olabilir litespeed veya nginx kurun.
  • 10-04-2014, 01:35:49
    ilk grafiğe göre 0,2 hat kullanımınız var bu 200 kb eder saldırı almıyorsunuz, scriptinizdeki bir hata buna sebep oluyordur.
  • 10-04-2014, 07:57:41
    Üyeliği durduruldu
    Scripteki hatiyi nasil bulabilirim . Oneriniz var mi ?

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 10-04-2014, 10:52:10
    victories adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ilk grafiğe göre 0,2 hat kullanımınız var bu 200 kb eder saldırı almıyorsunuz, scriptinizdeki bir hata buna sebep oluyordur.
    Arkadaşa katılıyorum. İşlemci ve disk kullanımınızın yükseldiği noktada (06 PM) hat kullanımınız düşüyor. Saldırı olsaydı hat kullanımınızın yükselmesi gerekirdi. Dolayısıyla script kaynaklı bir problem olma ihtimali yüksek. Bu konuda "optimizasyon" hizmeti veren şahıs veya firmalardan hizmet alabilirsiniz. Forumda bu konuda destek veren iki kişi var: @Elazığlı168 ve @Yorumcu
  • 10-04-2014, 11:06:52
    Siten wordpress ise onlinestats kullanıyorsan iptal edip tekrar kontrol edin. Çok fazla eklenti varsa gereksizleri kaldırın, eklentilerden dolayıda kaynak tüketimi artar.