Anket Yeni gTLD Uzantılar Tutar mı?
Toplam Katılımcı Sayısı: 10
Yeni gTLD Uzantılar Tutar mı?
Jenerik domain olursa başarılı olabilir.
%40,00 (4 Oy)
Yeni uzantılar akılda kalıcı olduğu için sektörel bazda başarılı olabilir.
%20,00 (2 Oy)
Proje iyi olursa domain önemli değildir.
%20,00 (2 Oy)
Yeni uzantılar tamamen emperyalist düzene hizmet ediyor.
%70,00 (7 Oy)
Arşive bir kaç tane atmayı düşünüyorum.
%20,00 (2 Oy)
  • 02-03-2014, 23:20:32
    Bugün yeni bir domain (site.holdings) aldım. Yeni gTLD domainlerde boşta birçok jenerik domain var. com ve net uzantılı jenerik boşta domain bulmak neredeyse imkansız. Yeni uzantılar iş yapar mı? Siz yeni uzantılar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yeni uzantılardan bir kısmı:
    .today
    .holdings
    .camera
    .estate
    .guru
    .bike
    .singles
    .construction
    .kitchen
    .land
    .ventures
    .directory
    .technology
    .photography
    .graphics
    .gallery
  • 02-03-2014, 23:42:04
    Tamamen Kendi Fikrimi Soyluyorum. Daha Benim Milletim .com .net .org u zar zor ögrenmeye baslamısken internet ortamında Bu kadar Alan Adının Tek Kar Edecek Tarafı Kaydedici Firmalar Ve ICANN Olacagı Kanısındayım.

Mümkün Oldugunca Bu Alan Adlarının Dısına Cıkılmaması Taraftarıyım. Yıllık Satış İstatistiklerini De Baz Alırsak fazla kıprasmamak Faydalı

Saygılarımla

Saygılarımla
  • 02-03-2014, 23:43:37
    🌐 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗳𝗹𝘆.𝗰𝗼𝗺
    info, biz gibi TLD'ler bile kabul görmüyorken bu uzantılar çok zor.
  • 02-03-2014, 23:45:07
    Ölü yatırım.
  • 02-03-2014, 23:49:30
    Üyeliği durduruldu
    varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ölü yatırım.
    Üstadım bazı holdingler var "özgür - geniş - kırmızı" gibi genel kelimeleri içeriyor. Kırmızı adamın markası değil. Ama Kırmızı Holding markası. Şimdi kirmizi.holdings alsak sorun çıkar mı?
  • 02-03-2014, 23:52:02
    SHNBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üstadım bazı holdingler var "özgür - geniş - kırmızı" gibi genel kelimeleri içeriyor. Kırmızı adamın markası değil. Ama Kırmızı Holding markası. Şimdi kirmizi.holdings alsak sorun çıkar mı?
    Öncelik zaten marka sahiplerine ait. Domaini alıp marka sahibine satmaya kalkarsanız domaini alırlar. Marka sahipleri almazlar ise, kişisel kullanım amaçlı onların üzerinden prim yapmadığınız sürece alamazlar. Ama kişisel tavsiyem ölü yatırım.
  • 02-03-2014, 23:52:39
    Üyeliği durduruldu
    varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelik zaten marka sahiplerine ait. Domaini alıp marka sahibine satmaya kalkarsanız domaini alırlar. Marka sahipleri almazlar ise, kişisel kullanım amaçlı onların üzerinden prim yapmadığınız sürece alamazlar. Ama kişisel tavsiyem ölü yatırım.
    disney.land

• 02-03-2014, 23:58:50
    Açıkçası işin içinde biraz para tuzağı var ama yeni uzantılar beni cezbediyor. Google yeni uzantıları keyword olarak ele alırsa güzel hitler gelebilir, bu konuda Google'un tutumu da önemli olacak.
  • 03-03-2014, 00:01:07
    Benim düşüncem ingilizce olarak projelendirilecek domainlerin iş yapacağı.

Avrupa ülkeleri gibi bazı ülkeler yeniliğe çok açık ülkeler, iyi projelendirilen domainlerin iş yapacağını düşünüyorum. Ölü yatırım olarak bakan arkadaşlar, sadece bizim ülkemizi baz almadan, uluslararası düşünebilirsiniz.

Benim çekincem arama motorlarında avantajını kaybedip kaybetmeyecekleri ve web browserlarda da güncellemeler olmalı, bunlar tam olarak ne zaman oturur bilemem.