merhaba arkadaşlar
başımdan geçen olayları size tek tek anlatmak istiyorum
ocak 2014 tarihinde tanıdığım iranlı bir arkadaş, sıfır kutusunda vietnam malı samsung s4 i9500 getirdi. paraya ihtiyacı varmış
Abi telefoncu 750tl verdi dedi senin ihtiyacın varsa 800tl burakırım dedi
bende ihtiyacım olduğu için 800tl aldım.
Alırken yanımda bir arkadaşım vardı tanıdığım telefoncu var hemen klon imei attıralım dedi ve telefoncuyla 80tl ye anlaşarak buraktık
3 gün sonra telefoncu, telefona imei klonlama olmuyor diye aradı bende telefonu aldığımda imei numarasına baktım orjinal duruyor
forumlarda bulduğum istanbulda bu işlerle uğraşan bi arkadaşı aradım bana telefonu açarım kargoyla yolla dedi güvenemediğim için yollamadım pasaportla açtıracağım dedim, Efs dosyası oynandıysa pasaport işi bitti artık klonlamadan başka çaren yok dedi
hemen telefonla uğraşan arkadaşı aradım 112 arıyorsa sorun olmaz dedi
112 aradım çalıştı
20-25 gün geçti ümreden gelen arkadaşlar oldu pasaportla kayıt etmek için e-devlete girdiğimde bi baktım telefon imei si değişmiş
20-25 gün zaman zarfı içerisinde telefona wifi üzerinden güncelleme yapmıştım herhalde ondan değişti?
neyse tekrar telefoncuya gittim, orjinal emei ni atın dedim pasaporta işleteceğimi söylediğimde bana abi atarız %20 riskin var şebeke gelmeye bilir dedi ama uğraşırız şebekeyi getirmeye sen yatır dedi
bende riske girip 120tl harçı yatırarak orjinal imei ile pasaporta işlettim
(bu arada pasaportunuz kırmızı yüzlüyse e-devletten seçerken çipli pasaportu seçiyorsunuz)
aynen dedikleri gibi şebeke gelmedi, tekrardan telefoncunun yolunu tutup vardım 3 gün uğraştılar bugün beni arayıp telefon olmuyor telefonunuzu gelip alın dediler bende varıp aldım.
şimdi benim yaptığım hataları konuyu okuyarak siz yapmayın
1. 120 tl olduğunu bilseydim asla klonlama işine girmezdim
2. Telefoncu bana, bak güzel kardeşim ben bunu yapmaya çalışırım ama
yapamazsam, Pasaportlada açtıramama riskin var demesi lazımdı
şimdi bana akıl verin, orjinal imeiyle çalıştıra bilirmiyim yoksa istanbuldaki arkadaşa gönderip klonlamamı yaptırıyım
ben yaptım siz yapmayın samsung s4 I9500
7
●18.946
- 14-02-2014, 14:58:00IMEI CERTI :FAIL yazıyor maleseftehlike2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-02-2014, 15:29:50s4 i9505 belki 10-20 atıyorlardırlazzi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
s4 i9500 yapan çok az kişi var belki ondan yüksek fiyat istiyorlardır