• 22-01-2014, 20:23:05
    Merhaba ;

Biraz önce bir konu hakkında araştırma yaparken wikipedia sitesinde headerdan duyurulan yardım mesajını gördüm. Tuhaf oldum. Bu denli büyük site illaki bir yerlerden kazanıyordur diye düşünüyordum fakat yazdıklarına göre hiç de öyle değilmiş.

"Vikipedi kurucusu Jimmy Wales'tan bir rica
    Vikipedi internette en çok ziyaret edilen 5. site ve her ay 450 milyon farklı insana hizmet ediyor.Milyarlarca kez sayfaları görüntüleniyor.
    Ticaret iyidir.Reklamcılık da fena değil.Ama buraya ait değil.Vikipedi'de değil.

Vikipedi biraz özel.Bir kütüphane yada halka açık bir park gibi.Akıl için bir tapınak gibi.Tamamen düşünmek,öğrenmek,bildiklerimizi başkalarıyla paylaşmak için gidebileceğimiz bir yer.

Vikipedi'yi kurduğum zaman,bunu reklam afişleriyle;kâr amaçlı bir şirket haline getirebilirdim,fakat farklı bir şeyler yapmaya karar verdim.Yıl boyunca Vikipedi'yi yalın ve sağlam tutmak için çok çalıştık.Biz görevimizi yerine getirdik ve artık bu işi başkalarına bırakıyoruz.

Eğer bunu okuyan herkes bağış yapsaydı,yılda bir kez toplamamız yeterli olacaktı.Fakat herkes bağış yapamıyor.Her yıl çok az insan bağışta bulunmaya karar veriyor.

Bu yıl,lütfen bağış miktarlarında 10 TL, 50 TL, 100 TL yada ne kadar yapabiliyorsanız, Vikipediyi korumak ve devam edebilmesini sağlamak için bağışta bulunmayı düşünün.

Teşekkürler,

Jimmy Wales
    Wikipedia Vakfı Kurucusu"

Bağış : https://donate.wikimedia.org/w/index....wikipedia.org
  • 22-01-2014, 20:40:10
    Beo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba ;

Biraz önce bir konu hakkında araştırma yaparken wikipedia sitesinde headerdan duyurulan yardım mesajını gördüm. Tuhaf oldum. Bu denli büyük site illaki bir yerlerden kazanıyordur diye düşünüyordum fakat yazdıklarına göre hiç de öyle değilmiş.

"Vikipedi kurucusu Jimmy Wales'tan bir rica
    Vikipedi internette en çok ziyaret edilen 5. site ve her ay 450 milyon farklı insana hizmet ediyor.Milyarlarca kez sayfaları görüntüleniyor.
    Ticaret iyidir.Reklamcılık da fena değil.Ama buraya ait değil.Vikipedi'de değil.

Vikipedi biraz özel.Bir kütüphane yada halka açık bir park gibi.Akıl için bir tapınak gibi.Tamamen düşünmek,öğrenmek,bildiklerimizi başkalarıyla paylaşmak için gidebileceğimiz bir yer.

Vikipedi'yi kurduğum zaman,bunu reklam afişleriyle;kâr amaçlı bir şirket haline getirebilirdim,fakat farklı bir şeyler yapmaya karar verdim.Yıl boyunca Vikipedi'yi yalın ve sağlam tutmak için çok çalıştık.Biz görevimizi yerine getirdik ve artık bu işi başkalarına bırakıyoruz.

Eğer bunu okuyan herkes bağış yapsaydı,yılda bir kez toplamamız yeterli olacaktı.Fakat herkes bağış yapamıyor.Her yıl çok az insan bağışta bulunmaya karar veriyor.

Bu yıl,lütfen bağış miktarlarında 10 TL, 50 TL, 100 TL yada ne kadar yapabiliyorsanız, Vikipediyi korumak ve devam edebilmesini sağlamak için bağışta bulunmayı düşünün.

Teşekkürler,

Jimmy Wales
    Wikipedia Vakfı Kurucusu"

Bağış : https://donate.wikimedia.org/w/index....wikipedia.org
    valla ben wikipedia yı duydum duyalı yardım topluyolar bu yeni bi uygulama değil. Bi doyamadılar ondan eminim.
  • 22-01-2014, 20:45:22
    Reklam almadan bu günlere getirmek de gerçekten çok güç bir durum..
  • 22-01-2014, 20:52:49
    Alsinlar reklam tutan mi var! Reklam gelirleri hizmet kalitesini arttirir.

mobil cihazdan gonderildi.
  • 22-01-2014, 22:53:15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    antiTRust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Alsinlar reklam tutan mi var! Reklam gelirleri hizmet kalitesini arttirir.

mobil cihazdan gonderildi.
    ödev yaparken reklam görmek istiyo musun? şahsen ben istemiyorum.
  • 22-01-2014, 22:54:14
    ağlıyacağınıza reklam alın bence :-)
  • 22-01-2014, 22:56:43
    Bu yeni bir uygulama değil ara ara canları sıkıldıkça bağış istiyorlar. Fakat bağış önemli değil asıl önemli olan sitenin ne kadar üs düzey " reklamsız " site olduğu.
  • 22-01-2014, 22:57:25
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Paraya ihtiyaçları varsa reklam alsınlar olsun bitsin. Yardımca muhtaç , kan ağlayan insanlar varken buraya bağış verecek değiliz ya.
  • 22-01-2014, 22:59:34
    Çok eskiden beri var sanırım. Hiçbir eklememiz kabul edilmiyor, siliniyor bilgiler. Eskiye dönüyor. Sonra da yardım istiyor,

Al sana yardım!