www.hurriyet.com.tr/gundem/25472392.asp
"arkadaşlar hüseyin amcaya hesap açtık
hesap bilgileri:
hüseyin alacaoğlu
iban: tr15 0001 0000 7709 5020 4250 02
ziraat bankası - bayramiç şubesi (şube no: 77)
hesap no: 9502042 - 5002"
https://eksisozluk.com/canakkalede-e...yoruz--4174079
Çanakkale'de evi yanan yaşlı çifte yardım ediyoruz - ekşi sözlük
22
●2.813
- 31-12-2013, 14:13:45Çok güzel bi kampanya herkes 3-5 lira gönderse yine yeterli olur, en azından hesaplardaki küsüratları gönderin.
- 31-12-2013, 14:25:41Ufak bir yardımda bulundum bende, haberlerde izlediğimde çok üzülmüştüm, biz sıcak evimizde yılbaşını geçirirken o insanlar yılbaşını hangi koşullarda binbir zorlukla geçirecek.
İnşallah yapılan yardımlar gerçekten kendisine ulaşıyordur. - 31-12-2013, 15:56:31http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25476631.asp
ÇANAKKALEnin Bayramiç İlçesinde, dün evleri yanan alzheimer hastası 70 yaşındaki Sultan Alacaoğlu ve eşi 75 yaşındaki Hüseyin Alacaoğlu çiftine yardım için tüm Türkiye seferber oldu. Haber hurriyet.com.tr'de yayınlandıktan sonra sosyal medyada yardım kampanyaları başladı, Kaymakam Kemal Kızılkaya da yaşlı çifte devletin yardım elini uzattı.
Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, evleri yanan çifti geceyi geçirdikleri oğulları Mehmet Alacaoğlunun evinde ziyaret etti. Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu çiftine geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaymakam Kızılkaya, devlet olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Alacaoğlu çiftine, "Bundan sonra bir oğlunuz da benim" diyen Kızılkaya, "Yanan eviniz için üzülmeyin. Devlet olarak evinizi yeniden yapacağız. Ne ihtiyacınız varsa gidereceğiz. Eviniz yapılıncaya kadar oğlunuzun yanında kalırken bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak" dedi.
Evleri yanan Hüseyin Alacaoğlu ise Kaymakam Kızılkayaya, "Fakir bir aileyiz. Ağlayan yüzümüzü güldürdün" diyerek teşekkür etti. Kaymakam Kızılkaya, daha sonra Güvem Sokaktaki yanan evde incelemelerde bulundu. Evin biran önce yeniden yapılması için yetkililere talimat vererek harekete geçilmesini istedi. Kızılkaya, çiftin basına yansıyan yürek burkan fotoğrafları ve haberinin ardından Türkiyenin birçok yerinden yardım için başvuru olduğunu belirterek, duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti.
Öte yandan Sultan ve Hüseyin Alacaoğlunun 7 çocuğu bulunduğu, yanan evde ise 4 çocuğuyla birlikte yaşadıkları öğrenildi. Yangın sonrası çift oğulları Mehmet Alacaoğlunun evinde kalırken işsiz olan 4 çocuğu ise diğer 2 kardeşi yanlarına aldı.
Alzheimer hastası Sultan Alacaoğlunun evde yalnız başına olduğu sırada ilk ifadelere göre sobayı yakmaya çalışırken yangının çıktığı belirtilmişti. Ancak itfaiye tarafından tutulan raporda yangının elektrik kontağından kaynaklandığı belirtildi.