• 14-01-2014, 15:38:14
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba arkadaşlar,

2008'den beri bizde fakat hiç kullanmadığımız .com.tr bir domain'i proje olarak bu hafta açacaktık ki bir takım sorunlar oldu. Tescil başvurumuzu yapmıştık fakat süreç takip edilmediği ve kesin onaylanır diye bakıyorduk başvuru red edilmiş. Bu süreçte başka bir şirket domaine itiraz edip kendisi patent başvurusu yapmış. Tekrar başvuru yapmamız halinde öncelik itiraz eden şirkete veriliyor. Bilirsiniz ki büyük ihtimalle başvuruları onaylanır. Aktif olarak kullanmadığımız için kurul inisiyatif kullanmamış ve Patent Enstitusu marka tescili uygun bulmus ve itiraz olur diye 3 ay askıda tutuyormus su anda .

Bu domain bizim için çok önemli, dediğim gibi proje yapacaktık paralar harcadık. Geri almamız için ne yapmamız gerekiyor? Emeklerimiz boşa gitmesin.
  • 14-01-2014, 16:50:32
    Alıntı
    Marka Askısı

Bu listede bulunan alan adları marka başvuru belgesi ile tahsis edilmiştir. Marka başvurusunun olumlu sonuçlanması ve marka tescil belgesinin ".tr" Alan Adı Yönetimi'ne iletilmesi sonrasında, alan adı bu listeden çıkarılacaktır.

Marka başvurusunun olumsuz sonuçlanması ve bu bilginin Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından doğrulanması halinde alan adı iptal edilecektir. Ancak, alan adının 2 (iki) yıl süre ile aktif olarak kullanılması ve bu dönem içerisinde herhangi bir haklı itiraz bildirilmemesi durumunda, marka başvurusunun tescille sonuçlanıp sonuçlanmadığına bakılmaksızın, alan adı kayıtlarımızda yer alan alan adı sahibi kişi ya da kuruluşa kayıtlı kalabilir.

Yalnızca sorumlusu olduğunuz alan adları için marka askısını görmek istiyorsanız "Sorumlusu olduğum alan adlarını listele" linkine tıklayınız.
    olay sanırım şu şekilde
    başka birisi ab-c yi marka korumasına alıyor
    veya işlemlerine başlıyorlar alan adını da alacaklar
    ama ab-c.com.tr alınmış
    inceliyorlar marka tescil kaydı ile alınmış
    ancak marka tescil edilmemiş o zaman biz alalım
    görüşüm nic.tr yönetimi dışından gelen ileti ise dikkate almayın.
  • 14-01-2014, 17:25:40
    Üyeliği durduruldu
    eXenenKin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olay sanırım şu şekilde
    başka birisi ab-c yi marka korumasına alıyor
    veya işlemlerine başlıyorlar alan adını da alacaklar
    ama ab-c.com.tr alınmış
    inceliyorlar marka tescil kaydı ile alınmış
    ancak marka tescil edilmemiş o zaman biz alalım
    görüşüm nic.tr yönetimi dışından gelen ileti ise dikkate almayın.
    ibraz ettikleri hak şirket isimleriyle alakasız, adamların 16 tane itiraz askısında domainleri var. ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım. marka tescilimizi almamız mümkün mü tekrar başvuru yapıp? mail nic'ten geldi.
  • 14-01-2014, 21:04:37
    Üyeliği durduruldu
    OpenSource adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ibraz ettikleri hak şirket isimleriyle alakasız, adamların 16 tane itiraz askısında domainleri var. ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım. marka tescilimizi almamız mümkün mü tekrar başvuru yapıp? mail nic'ten geldi.
    PM atın, yardımcı olayım.
  • 16-01-2014, 17:28:12
    Üyeliği durduruldu
    İlk yazıyı güncelledim, yardımcı olacak arkadaşlar lütfen ulaşsınlar.
  • 16-01-2014, 17:36:12
    Üyeliği durduruldu
    Domain 8 yıldır sizde ise alamazlar diye biliyorum
  • 16-01-2014, 17:38:15
    Üyeliği durduruldu
    olcaytd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Domain 8 yıldır sizde ise alamazlar diye biliyorum
    O durumda son 2 yıla bakıyorlar. Aktif olarak kullanmışsan artık kendince bir marka olduğu kanaatinden dolayı tescil belgesi istemeyebiliyorlar. Bu tamamen kurulun inisiyatifine kalmış bir durum.
  • 18-01-2014, 00:40:19
    http://online.tpe.gov.tr/trademark/s...MSearchServlet markanızı sorgulayınca dosya durumu bölümünde tam olarak ne yazıyor.
  • 18-01-2014, 17:52:41
    Üyeliği durduruldu
    _ArAnAnAdAm_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    http://online.tpe.gov.tr/trademark/s...MSearchServlet markanızı sorgulayınca dosya durumu bölümünde tam olarak ne yazıyor.
    PM ile gönderdim.