• 08-01-2014, 21:35:09
    08 Ocak 2014 gecesi saat 01.30'da durdu kalbi.20 dk uğraştılar geri dönmedi.Yüzü gülüyordu sanki kıpırdıyordu o beyaz örtünün altından.Boylu boyunca uzatmışlar odaya.Her gittiğimizde neşe kaynağımız hayatımda ilk defa sus pus yatıyordu oracıkta.
    Yılların koca çınarı...5 yıldır türlü hastalıklarla uğraşıyordu.Hiçbirinde yılmadı gözleri az görüyordu,şeker vardı,diyalize gidiyordu.Son 1 yıldır biz torunları indirip bindiriyorduk eve kimse halinden şikayetçi değildi ama o diyordu torunlarım bu yaşta bel fıtığı olacak diye.Olsun be dedem sen keşke 10 yıl daha yaşasaydında bizde bel fıtığı olsaydık.Sen televizyonda çıkan türk sanat müziğine eşlik ediyor bizimle oynuyordun 76 yaşında adeta bir çocuk gibi.
    Sabaha kadar uyuttuk evinde.O merdivenlerden son kez indirdik seni.Keşke hiç bitmeseydi o merdivenler.Son kez gördün sokağını,komşularını,arkadaşlarını.Son kez helal ettiler sana haklarını.Yıkadık bir güzel gül suyuyla sardık seni beyaz kefene,kılındı namazın geldik son durağa.Herkes omuzlarında taşıdı seni.Ama bir sorun vardı dedem.Bu insanlar neden bu kadar hızlı hareket ediyordu.Sanki herkesin acelesi vardı bir yerlere yetişecekti.5 dk sürdü herşey indirdik seni babanın yanına,koyun koyuna yatırdık.9 tane tahta çaktık dedem.Sanki kaçacaktın.Hızlı hızlı toprak attılar üstüne canın acımadı değil mi dedem? 5 dk ayıramadım gözlerimi senden son kez baktım sana.Başka dedem yoktu ki benim.Adımı aldığım dedemi göremedim bile ben.Sendin benim tek göz ağrım.
    Mekanın cennet olsun nurlar içinde yat canım dedecim.Torunların layık olamadı sana belki affet bizi dedem...

Sevdiklerinizin kıymetini bilin.Yerde yatarken o koca çınar saat dursada biraz daha kalsam dedemle dedim hep içimden.Acaba sarılsam mı dedim son kez.Ama durmadı zaman biliyorum durmayacakta.Rabbim sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, uzun ömürler versin.Ölümün en güzelini nasip etsin.

Edit:
    Günler ne çabuk geçiyor be dedem.Sen gittikten tam 120 gün sonra 8 Nisan günü torunun doğum yaptı,ben dayı oldum ama sen yoktun.Gözlerin az görüyordu ama o bebeğin cennet kokusunuda duyardın be dedem.Sen gittin değişen yine birşey yok herşey yine aynı.Ayda yılda bir uğruyorum yanına üzülüyorum be dedem görüyorum mezar taşını gözyaşlarımı saklayamıyorum.Öpüyorum toprağını kokluyorum ama sen kokmuyorsun.O gece geliyor aklıma,habersiz gidişin.Bazende ağlıyorum dedem sensizlik ağır geliyor dayanamıyorum.Nurlar içinde yat canım dedeciğim,Allah seni yattığın yerde güldürsün.
  • 08-01-2014, 21:36:40
    Üyeliği durduruldu
    Başınız sağolsun, Allah yakınlarınıza sabır versin...
  • 08-01-2014, 21:36:53
    Kurumsal PLUS
    Başın sağolsun Kardeşim.. Allah Ailene Sabırlıklar Versin.
  • 08-01-2014, 21:37:44
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet osun.
  • 08-01-2014, 21:38:15
    Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun inşaAllah.
    Başınız sağolsun
  • 08-01-2014, 21:40:06
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun
  • 08-01-2014, 21:46:02
    Sağolun dostlar Allah hepinizden razı olsun.Dik durmaya çalışıyoruz ne kadar zor olsada.
  • 08-01-2014, 21:57:58
    Üyeliği durduruldu
    Başınız sağ olsun. Yazıyı okurken kendimden geçtim gerçekten Allah sizlere sabır ve uzun ömürler nasip etsin. Mekanı Cennet olsun dedemizin.
  • 08-01-2014, 22:00:51
    Üyeliği durduruldu
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.