• 26-12-2013, 23:45:23
    arkadaşlar haber sitem için bot yazdıracağım yalnız sitede adsense kullanıyorum ayrıyetten haberlerin çekildiği yerden bir sorun cıkar mı?

başlık ve ilk cümleleri değiştirmek mi gerekir?
  • 26-12-2013, 23:46:08
    Konunun takipcisiyim.
  • 27-12-2013, 00:09:41
    hocam naçizane görüşüm olarak sorunuzu ben açayım biraz.

"Ben bir haber sitesinin içeriğini başlığını değiştirmek suretiyle kopyalayacağım ve bu içerik benimmiş gibi göstereceğim. Burada hem adsense açısından hemde içeriğini kopyaladığım site tarafından herhangi bir hukuki problemle karşılaşabilir miyim?"

Benim yazmış olduğunuz sorudan anladığım bu öncelikle.

Bu soruya yine naçizane cevap verecek olursam.
    Eğer bir sitenin içeriğini basitce değiştirerek kendi içeriğiniz gibi gösterirseniz her türlü hukuki sıkıntı yaşayabilirsiniz ve ciddi anlamda başınız ağrıyabilir (Ağrır değil ağrıyabilir diyorum çünkü yakalnırsanız sıkıntı çıkar)
    Adsense konusunda uzman olmadığım için cevap veremiyorum ama düz mantık gidersek google malumunuz kopya içeriğe karşı. Sizinde içeriğinizin kopya olduğunu anladığında bu konuda da problem yaşayabilirsiniz.

Son olarak tavsiyem; eğer içeriği alacaksanız bile içerisinde hiçbir değişiklik yapmadan en altta aldığınız kaynağı belirtirseniz hukuki olarak bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum (Kesin bilgi değil. En doğru bilgiyi içeriğini kaynak göstererek alacağınız siteden öğrenebilirsiniz.)

Tamamen şahsi fikrimdir yanlış anlaşılma olmaz umarım. İyi çalışmalar
  • 27-12-2013, 00:12:51
    Siteye ilk başta dokunmsyabilirler biraz hit alsın 1k TL'lik abonelik için belki 20k TL isterler. En iyisi bir ajansa abone olun. Abone olduğunuz ajansın tüm haberlerini kullanabilirsiniz.
  • 27-12-2013, 00:53:49
    Üyeliği durduruldu
    Özgün içerik şart.