Burada bahsetmiş olduğum sorunun kalıntıları hala devam ediyor. Bu kahrolası linklerden hala tamamen kurtulamadım. Linkleri temizledik çok şükür. Yada en azından şimdilik. Fakat öyle bir yapışmış ki, arama sonuçlarında " Bu site saldırıya uğramış olabilir ibaresi çıkıyor. Anahtar kelime " ugg " . Bu kelimeye linkler verilmiş. Google da site:siteadi.com ugg diye arattığımda, 500 sayfa çıkıyor. Bu linkleri tek tek kaldırmakla başa çıkamayacağım. 30-40 tanesini kaldırmak için talimat verdim. Fakat böyle olmayacak. Bunun kısa bir yolu var mıdır ? Bilgisi olan arkadaşlar varsa çok sevinirim.
Örnek link : http://www........net/?p=ugg-boots-toddler-470125.html
Bu site saldırıya uğramış olabilir
16
●5.070
- 15-01-2014, 17:35:19Teşekkürler. Yaklaşık 20 gün önce bu taktiği uyguladım. Yeniden değerlendirme isteği yolladım. Otomatik bir cevap geldi, manuel spam yok diye. Ama arama sonuçlarındaki bu durum hala değişmedi.LG700 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-01-2014, 20:20:05Virüs görünmüyor. Fakat robots.txt dosyasında ilgili kelimeyi engellemek yeterli olmuyor mu ? Bu arada çok teşekkürler bilgi için.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-01-2014, 22:21:23Robots.txt dosyası sadece o kelimeleri içeren url lerin engellenmesini sağlar.
adamlar ekledikleri kod ile cloacking yapıyorlar. siz siteye baktığınızda başka içerik google bot siteye geldiğinde başka içerik gösteriyorlar. böylece siz sitede herşeyi normal görürken google bot geldiğinde aslında bambaşka bir sayfa görüyor. ya da google bot geldiğinde sayfayı kendi sitelerine yönlendiriyorlar. açığı bulmanız lazım, bir yerden sitenize sızıyorlar. temizlemek yetmez. siz temizledikçe onlar başka bir yere kodu eklerler. wordpress için güncel olmayan tüm pluginleri kapatın, wordpress sürümünüzü tema sürümünüzü güncelleyin, hostunuzdaki bütün klasörlere tek tek bakarak alakasız dosyaları arayın. - 27-01-2014, 18:05:40Özel mesaj yollayamadım hocam. Mesaj kutunuz dolmuş sanırım. Teşekkür ederim. Acaba siz bu dediklerinizi ücretiyle yapabilir misiniz ? Bu durum beni biraz aşıyor çünküdigiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-01-2014, 01:58:21konuyu bir inceledimde sitenize shell atıp sızıp link felan eklemiş olabilirlermi acaba
- 28-01-2014, 03:36:32Üyeliği durdurulduen güzeli,başka siteye aynı temayı kurup bütün kodları eski siteyle değiştirmek,benim wp sitemde bir kaç php dosyasına eklemişler, aynı şekilde uyarı çıkmıştı,bende aynı temayı farklı domaine kurup bütün tema dosyalarını eski siteyle değiştirdim sorun düzeldi.