• 08-12-2013, 01:02:35
    Merhaba arkadaşlar.
    Bir dizi sitem var.
    Adınıda veriyim dizifoni.com

3 aydır gece gündüz uğraşıyorum.Bir türlü hitlendiremedim.
    Şu an hit 100'ü geçmiyor.Google'da 50 k indexi var.
    Sosyal imleme , blog backlink , tanıtım yazısı , optimizasyon herşeyi yaptım.

VDS aldım dizileri kendim yükledim reklam attım gene olmadı.Artık usandım hevesim kaçtı.

Sorum şu ; Sitenin barındığı serverda yaklaşık 20 adet , adul* , escor* tarzı siteler var yanılmıyorsam aynı ipde.Ve şu an bu siteler google tarafından mimlenmiş durumda , indexleri falan silindi.Siteler arkadaşıma ait.

Sebebi bu olabilir mi ? Yani sunucudaki diğer sitelerin önemi nedir bu konuda ?
  • 08-12-2013, 01:08:06
    bu şekilde birşeyler bende duydum diğer sitelerin mimlenmiş olması etkilediği hakkında ama kesinmi bilemiyorum
  • 08-12-2013, 01:12:08
    İlk başta girdiğin sektör zaten zorlu bir sektör 3 ayda 100 normal olarak az siten için özel bir ip adresi alıp çok fazla yazdıgın seo olaylarına girme şu aralar bunların herhangi biri yüzünden siten uçabilir benimki uçtu spam yapmadıgım halde. Düzenli eklemeye devam et ve manuel olarak facebook twitter sayfanda ekledigin bölümleri paylaş. Site araçlarından site bağlantılarına da bak gereksiz linkleri disawov yap.
  • 08-12-2013, 01:29:04
    Benzer tecrübe ettiğim birşey; Aynı IP de barınan diğer siteler arasında benzer içerikte siteler aynı başarıyı gösteremedi. Her birine ayrı IP alıp, çalışmaya devam ettiğimde başarı oranı arttı.

Bundan yola çıkarak etkisi olabileceğini söyleyebilirim.
  • 08-12-2013, 01:54:11
    Sanırım Google ip'ye bakıp sunucudaki diğer siteleri tarıyor , siteler yaramaz ise genel olarak gözünden düşüyoruz doğru mudur ?
  • 08-12-2013, 02:19:59
    Cuslaw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım Google ip'ye bakıp sunucudaki diğer siteleri tarıyor , siteler yaramaz ise genel olarak gözünden düşüyoruz doğru mudur ?
    Sadece bunu baz alarak gözünden düşürmez ama etkisi vardır bence. Dünya'da her siteye 1 ip verilse ip adresi mi kalır piyasada. Google bunun bilincindedir ve ona göre sistematik bir yol izliyordur diyorum ben. Adamlar sıralamaları belirlerken 200 farklı kriteri göz önüne alarak sitenizi sıralamalarda yükseltir veya düşürürüz vb. işlemleri yaparız diyorlar. Bunu diyen Matt Cutts denen adam google forumlarında okudum daha geçenlerde.
  • 08-12-2013, 02:23:15
    Aynı şeyi ben yaşadım tesadüfen bir arkadaşım sunucu ıp mi kontrol etti derhal ayrıl bu sunucudan dedi başka yerden reseller aldım hitler 2 günde değişirmi yahu. Gerçekten eski sunucumun ıp si birçok yerde spama düşmüş benide etkiliyormuş demekki.

Yılllardır aklıma takılan birşeydi en sonunda canlı canlı gözlerimle şahit oldum bu mevzuya.
  • 08-12-2013, 02:47:33
    Defineci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı şeyi ben yaşadım tesadüfen bir arkadaşım sunucu ıp mi kontrol etti derhal ayrıl bu sunucudan dedi başka yerden reseller aldım hitler 2 günde değişirmi yahu. Gerçekten eski sunucumun ıp si birçok yerde spama düşmüş benide etkiliyormuş demekki.

Yılllardır aklıma takılan birşeydi en sonunda canlı canlı gözlerimle şahit oldum bu mevzuya.
    Biz nasıl anlayabiliriz sunucumuzun iyi mi kötümü olduğunu
  • 08-12-2013, 02:51:23
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    oxside adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Biz nasıl anlayabiliriz sunucumuzun iyi mi kötümü olduğunu
    http://www.yougetsignal.com/tools/we...on-web-server/

Iyi calismalar.