• 04-12-2013, 18:26:10
    Merhaba arkadaşlar ,

PHP ile index.php'yi açıp php tagları içerisine $degisken= 123456; gibisinden birşey eklemem gerekiyor.

örnek verirsek aşşağıdaki kodlamayı index.php dosyası içinde düşünelim;

<?php

$degisken = 123456; 

echo '

<input type="text" name="isim" value="'.$deger.'"> 

';

?>
    Bu kodları açıp $değişken olan yere php ile yazı yazmak istiyorum dışarıdan. Yada tam o kısıma $degisken = 123456 diye birşey eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz ?
  • 04-12-2013, 18:31:06
    $degisken isimli değişkeni başka bir dosya üzerinden değiştirmek mi istiyorsunuz anlayamadım ama ?
  • 04-12-2013, 18:34:00
    PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    $degisken isimli değişkeni başka bir dosya üzerinden değiştirmek mi istiyorsunuz anlayamadım ama ?
    Hocam php direk şöyle söyliyim php ile index.php dosyasını açıp $degisken isimli değişkenin içerisine yazı eklemek istiyorum sonra kaydedip rarlamak istiyorum ?
  • 04-12-2013, 19:23:26
    <form method="post" action="">
    <input type="text" name="deger">
    <input type="submit" value="Gönder">

</form>
    <?php
    $deger = $_POST['deger']

echo '

<input type="text" name="isim" value="'.$deger.'"> 

';

?>
  • 04-12-2013, 20:11:19
    arkadaş sanırım veritabanı kullanmadan yönetim paneli yazmaya çalışıyor zamanında bende buna benzer bir şey aramıştım ama olmuyordu
  • 04-12-2013, 21:36:23
    $_GET kullanman daha mantikli olacaktir.

$deger=trim($_GET["deger"]);
    if(isset($deger)){
    echo '<input type="text" name="isim" value="'.$deger.'">';
    }
    Kullanimi : dosya.php?deger=123456
  • 04-12-2013, 23:56:06
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaş sanırım veritabanı kullanmadan yönetim paneli yazmaya çalışıyor zamanında bende buna benzer bir şey aramıştım ama olmuyordu
    Veritabanı kullanmadan yönetim paneli mi yazmaya çalışıyorum. Siz beni çok yanlış anlamışsınız arkadaşlar php ile ödeme ( sanal pos ) entegrasyonlu sistem yazdım ve benim amacım site'den değerleri alıp bir dosya yaratmak. Yarattığım dosyanın içerisinde değerler gönderip o dosyayı kaydetmek. Kaydedip rarlamak ve link oluşturmak. Yaptım zaten genede teşekkürler. Bazı arkadaşlar POST ile değer göndermeyi söylemiş tamamen alakasız oldu sanırım ben yanlış anlattım sizlere.
  • 04-12-2013, 23:57:16
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam veritabanı kullanmadan o işler çok zor.