Sitemde bu Canonical URL olayını hiç kullanmamıştım. Şimdi All in one seo eklendisinde bu ayarı seçersem otomatik olarak mı devreye giriyor? Mantığını bilen varsa anlatırsa sevinirim All in one seo eklentisinde?
birde sitedeki google tarafından tanınmış sayfalara bir zararı olur mu?
All in seo eklentisi ile Canonical URL ayarı hakkında
10
●1.125
- 08-10-2013, 01:09:28Canonnical linki neden kullanacaksınız?
Canonnical linkler birden çok url ile aynı sayfaya, içeriğe erişildiği durumlarda bot tarafından ana linki kaale alması açısından uygulanmaktadır. Yani; farklı url'lerde tekrar eden içeriğin önüne geçilmesi için kullanılmalıdır.
Örnek vermek gerekirse;
site.com/kategori?marka=asd&fiyat=coktanaza
site.com/kategori?marka=asd&fiyat=azdancoka
mantığında asıl link
site.com/kategori?marka=asd
olduğundan bu sayfaya canonnical link uygulanabilir.
ya da
site.com/kategori?id=454 adresi ile site.com/bilmemney adresi için de kullanmalısınız.
Ayrıca bir satır arasına göre de değişen link yapılarında olabildiğine etki ettiriyormuş google bey. Tabi garanti vermiyor her zamanki gibi
- 09-10-2013, 10:16:23Canonical tam da o işe yarar. Dublicate contenti tekleştirmek için kullanılır. Fakat şöyle bir şey olacaktır siz canonicali aktif ettiğinizde all in one seo her yazıya kendi urlsini canonical atayacaktır sizin yapmanız gereken dublicate content olarak algılanmış olan o iki yazıdan hangisi orjinal yazıysa onun urlsini diğerine canonical olarak tanımlamaktır.
Yani bunu bir nevi yönlendirme olarka düşünün bir yazının canonicaline hangi urlu girersen o yazının orjinali o url olur. - 21-08-2014, 17:35:32Üyeliği durdurulduben işaretledim ama ne olduğunu anlayamadım.Themrah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-08-2014, 17:58:37Bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilir mi ? Bu seçenek işaretlenmeli mi ne işe yarar ?Themrah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle