• 22-11-2013, 17:17:45
    Merhaba,
    İngiltereye gittiğimde oranın büyük alışveriş merkezlerinen bir tanesi Argos diye bir alişveriş merkezi var ama bu merkezin satış politikası farklı.
    içerdiği ürünler 2m belki 3m migros kadar var ama kocaman yer tutmak yerine sadece ufak bir giriş bölümü birde katalokları mevcut alışverişi kataloktan seçiyorsunuz size depodan getiriyorlar.
    Tabi bunun yanında birde Argos kartı var sadece argos kartı ile taksitli alışveriş imkanı sunuyor vb benzeri özellikler var.
    Bunu Türkiyede uygulansa acaba tutarmı?
    En büyük avantajı magaza dertleri olmadıgından cok fazla yerde açabiliyorlar.
    Dükkanlarından bir görüntü

Katalog örnekleri

• 22-11-2013, 19:03:30
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    bence tutmaz gibime geliyor çünkü bizim müşteri tipi biraz daha farklı bu tarz teknoloji ürünlerini gidip mağazalarda görüp öyle almak isteyen bir müşteri kitlesi var. illa ürünü eline alıp bakmak istiyor müşteri kitlemiz, o yüzden bu satış tipinin pek tutacağını sanmıyorum
  • 22-11-2013, 23:19:36
    Bu sadece elektronik ürünler için mi geçerli? Normal market ürünleri içinse tutacağını sanmıyorum hocam. Bizim halkımız ellemeden almayı sevmez Ancak günlük elektronik aletlerde kullanışlı olabilir. Örneğin telefon laptop vs. zaten artık çoğu insan bunları internetten sipariş edip alıyor.
  • 22-11-2013, 23:24:40
    Mağazaya gitme kültürüne sahip olan müşteriye katalogdan satış yapmanız zordur

zaten katalogdan alacaksa mağazaya neden gelsin

katalog satışı yapan bir firmanın mağaza açması bence mantıksız
    belki de prestij veya marka bilinci vermek adına mağaza açıyorlardır
  • 22-11-2013, 23:40:32
    İnternet üzerinden satış yapan bir siteleri var. Bu siteyi internet üzerinden reklamlar ile desteklemekle beraber, yoldan geçenlere de markalarını (internet sitelerini) duyurmak, bilinirliklerini arttırmak, güvenirlik sağlamak amaçlı bu tür yerler açtıklarını düşünüyorum.

Düşüncem doğru ise çok zekice düşünmüşler.

Her semtte bu tür ufak alanlar ile bayilik açsanız, internet üzerinden sipariş verenlere istekleri halinde ürünleri bu bayilerden teslim alabileceklerini söyleseniz. Bayi hiç bir iş yapmadan, satış onun semtinde olduğu için pay alsa! Güzel olur...
  • 22-11-2013, 23:40:40
    Ya evet mantıklı gelmiyor ama dediğim gibi evkurgib bir sistemleri var size bir kart veriyorlar o kartla alışveriş yapıyorsunuz normal ürünlere taksit yapıyor o kart ama sadece argosda geçen bir kart.
  • 23-11-2013, 00:26:32
    Metro'nun kapalı raf ile çalışan ama halka açılmış hali mi oluyor doğru mu anladım
  • 23-11-2013, 00:27:04
    Kaygusuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Metro'nun kapalı raf ile çalışan ama halka açılmış hali mi oluyor doğru mu anladım
    aynen onun gibi birşey
  • 24-11-2013, 03:24:10
    Üyeliği durduruldu
    Biz alacagimizi canli görmeyi seven toplumuzdur.