• 14-11-2013, 12:29:29
    Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır kafamda cevabını bulamadığım bir soru var, örnek olarak uçak bileti kelimesi, ucuz uçak bileti kelimesi.. bu kelimelerde gün boyu reklamları hiç eksik olmayan normal bir seyahat acentasının sitesi var, neredeyse bütün kelimelerinin hepsi adwords 1. sırada, kelime maliyetlerine baktığınız zaman, ve %1(her 100 kişiden biri) satın alma gerçekleştiriyor genelde e-ticaretde bu böyledir, ve 1 uçak billetinden 10tl kazanılıyorken, nasıl oluyorda bu siteler bu maliyetlerin üstesinden gelebiliyor? Bu sektörde adwords reklamlarıyla ilgilenmiş ve tecrübesi olan bir kardeşimiz bu işlerin nasıl yürüdüğü konusunda bilgilendirebilirmi? Ne yapmam gerekiyor anlamıyorum kalite puanlarımız bütün kelimelerde 10/9 genede satışlar kurtarmıyor reklam maliyetini kelime tavsiye edebilecek olanlarında fikirlerinide ayrıca rica ediyorum. Paaylaşımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
  • 14-11-2013, 12:53:39
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Geleceğe yatırım yapıyordur.
  • 14-11-2013, 12:56:24
    betmo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geleceğe yatırım yapıyordur.
    Tamamda hocam günde 2-3 bin TL hiç geri dönüşü olmayan bir yatırıma gelecek gözüyle bakarak kimse kalkışmaz bence biryerde bu reklam giderleri süspanse ediliyor ben bunu çözmeye çalışıyorum. Genede fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler.
  • 14-11-2013, 13:06:43
    Hocam o bahsettiğin site saatte 2000 3000 tl kazanıyor zaten, gayet mantıklı birşey sana bir örnekle açıklayım

1. Ay adworsten 100 kişi geldi diyelim
    2. Ay da 100 kişi geldi diyelim
    3. Ay da 100 kişi geldiğini farzet

1. Ay gelenlerin %25 i 2. Ay tekrar bilet alacak yani 2. Ay toplamda 125 bilet sattı
    2 ay gelenlerin %25 u 3. Ay tekrar bilet alacak yani 3. Ay toplam 131 biker satışı olacak

12. Aydan sonra zaten çok çok kar a geçmiş oluyorsun

Burda ki püf noktası "adworsten sürekli yeni müşteri gelmesidir" yani bir bilet alan 2. Ye zaten siteye direk girer adworstan gelmesine gerek yok
  • 14-11-2013, 13:08:29
    1 ucak biletinden kim demiş 10 tl kaldıgını ?
    firmalar yüzde alıyorlar. sadece türkiye içi olarak dusunmeyın. yurtdısı seyehatlarından cok iyi para kaldırıyorlar. çin'e uçak bileti 1.500 ile 2.000€ arasında değişiyor. yüzde olarak vurdugun zaman karlar'ı emin ol çok iyi.
  • 14-11-2013, 13:13:46
    BlackDaniels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 ucak biletinden kim demiş 10 tl kaldıgını ?
    firmalar yüzde alıyorlar. sadece türkiye içi olarak dusunmeyın. yurtdısı seyehatlarından cok iyi para kaldırıyorlar. çin'e uçak bileti 1.500 ile 2.000€ arasında değişiyor. yüzde olarak vurdugun zaman karlar'ı emin ol çok iyi.
    Uçak Biletinde %lik kar marjı yoktur üstadım, sabit sc bedelleri(hizmet bedelleri) vardır. Örnek olarak iç hatlarda 10-16tl arası havayollarına göre değişen hizmet bedelleri vardır. bilginize.
  • 14-11-2013, 13:17:36
    CLR34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Uçak Biletinde %lik kar marjı yoktur üstadım, sabit sc bedelleri(hizmet bedelleri) vardır. Örnek olarak iç hatlarda 10-16tl arası havayollarına göre değişen hizmet bedelleri vardır. bilginize.
    bizzat bu işi yapan tanıdıgım firma var. bu yüzde olarak almaktadır. fiyatlar anlık değiştiği için yüzde alırlar. sabit rakamdan kimse para kazanamaz hocam.
  • 14-11-2013, 13:22:04
    BlackDaniels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bizzat bu işi yapan tanıdıgım firma var. bu yüzde olarak almaktadır. fiyatlar anlık değiştiği için yüzde alırlar. sabit rakamdan kimse para kazanamaz hocam.
    Üstad A-Grubu IATA Üyesi bir şirketin sorumlusu olarak sizi bilgilendiriyorum, hala % likli kar marjı var diyorsunuz. Ben size doğru bilgiyi vereyimde siz genede kendi bildiğinizden şaşmayın
  • 14-11-2013, 13:27:43
    CLR34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üstad A-Grubu IATA Üyesi bir şirketin sorumlusu olarak sizi bilgilendiriyorum, hala % likli kar marjı var diyorsunuz. Ben size doğru bilgiyi vereyimde siz genede kendi bildiğinizden şaşmayın
    anlıyorum. peki bahsettiğim kişinin de tur firması var ve uçak bileti satıyor. sadece. yüzde kardan bahsediyor. belkide bahsettiği bi aylık kazancını yüzdeye vurmus olabilir tam bilgim yok. fakat bildiğim şey yüzdelerden bahsediyordu.