Merhaba arkadaşlar. Geçmiş konularımda da belirtmiştir. Web sitem üzerinden bir çok resmi işlem yapıyorum ve şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bunlar seminer, konferans, sempozyum falan filan olunca sorun olmadı fakat bundan sonra daha büyük işlere gireceğim ve bana "Siz ogrenmen.com olarak kim oluyorsunuz? Yasal dayanağınız nedir?" diye soracaklar. Bu durumda ben ne yapabilirim?
Aklıma ilk gelen maliyeti az olan bir şirket kurmak veya dernekleşmek oldu.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Siteyi yasal zemine dayandırmak.
10
●306
- 13-10-2013, 20:10:26şu dernekleşme konusunu açabilir miyiz birz daha arkadaşlar biz de bilgi edineim
- 13-10-2013, 21:10:58Hocam dernek kurmak firma kurmaktan her zaman daha iyidir. Benim size tavsiyem en kısa sürede dernek kurup işlerinizi dernek üzerinden resmi bir şekilde devam ettirmenizdir.Forumdan hatırlayanlar olacaktır, Çizgi elektroniğin ücretsiz eğitimler ve seminerler verdiği çizgi tagem açılan bir dava kararı ile kapatıldı.Sizde dernek veya firma altında devam etmezseniz sizde çizgi-tagem'in kaderini paylaşabilirsiniz buda herkez için çok üzücü olur...
Çizgi-tagem ile ilgili haber...
http://www.tubider.org.tr/?p=2640 - 14-10-2013, 12:34:00Çok geniş kapsamlı bi yazılım eğitim sitesi için bu durum söz konusu olabilir mi? Eğer söz konusu olacaksa domain ve server yurt dışında barındığı halde bir şey yapabilir mi devlet?RooTsGhosT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-10-2013, 12:56:11Hocam çizgi-tagem'in kapanma sebebi herhangibirf eğitim kuruluşu olmadığı halde "seminer, konferans, sempozyum" vermeleri idi web üzerindeki seminer,eğitim vslere birşey diyebilirler mi tam bilmiyorum ama ilerde sizde seminer, konferans, sempozyum,eğitim leri site üzerinden değilde gerçek ortamlarda vermeyi düşünebilirseniz aynı sonu paylaşabilirsiniz... Kötü niyetli bir kişinin dava açmasına bakar malesesef sonunuz...aliarbak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-10-2013, 16:26:14Şahıs şirketi kursak sanırım bu sorun ortadan kalkarRooTsGhosT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle