Merhaba arkadaşlar,
R10 üzerinde birçok kez dolandırılma olaylarını gördüm çoğundada yedeklerini bile alamayan magdur insanlar gördüm.
O yüzden öyle bir servis yapsamki güven sıkıntısı olmadan 2-3 günde bir geç saatlerde sitelerin yedeklerini alsın ama bunları şifrelesinki ben görmiyim böylelikle güven sıkıntısı olmasın.
Uygun fiyatlı olsunki hosting firmasının yedekleme servisi dışında ekstra alınsın.
Sizce Böyle fikir tutmazmı?
yazıdan sonra araştırdım böyle birçok Yabancı firma var ama türk firma bulamadım varsa paylaşırsanız sevinirim
Yedekleme Servisi
10
●230
- 02-10-2013, 15:09:46hocam tüm müşterilerinizin sunucu bilgilerinin sizde olması çok büyük bir güvenlik açığı oluştura bilir sadece sizin sisteminizin hacklenmesi ile tüm müşterilerinizin sitesi hacklenebilir bu yüzden güvenlik üst düzeyde tutulmalı sadece bu proje için ayrı bir sunucu düşünürseniz olabilir. Paylaşımlı sunucular bu proje için tehlikeli olacaktır...
Müşteri ise kurumsal firmalar ile görüşmeler yaparsanız çok kolay bir şekilde müşteri bulabileceğiniz düşünüyorum ama çok büyük bir sorununuz var oda güvenlik - 02-10-2013, 15:16:30https://myrepono.com
başka bir sistem daha https://codeguard.com
bu site tamı tamına istediğim sistemi yapmış bunun aynısını acaba yapmak istesem nekadara patlar yatırım olarak? - 02-10-2013, 15:18:22Üyeliği durduruldu100-150 bin liraya böyle bir sistem yaptırabilirsiniz.trhero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-10-2013, 16:37:11Üyeliği durdurulduSistem otomatik yedekleri almasına siz hesaplara girip sırayla alsanız ve internete bağlamayacağınız bilgisayarda depolasanız ?
- 02-10-2013, 16:43:32ya ben girip alırım ama bunu site sahibi istermi sonuçda onemli olan o?OptimizeSunucum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-10-2013, 16:45:16Üyeliği durdurulduBence güvenir ve bu proje çok iyi ortaklık düşünürmüsünüz ? Skype: internetislemleritrhero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-10-2013, 00:17:53Java'da ftp olayı sıkıntılı (desktop app olayında bug var, çözülemedi hala) ancak bir program yazılır, sunucuya kurulur. Sunucu yedeği alırken şifreler, diğer sunucuya yollar. En basiti feistel algoritması bile kullanılabilir şifrelemek için. Network security dersinde 100 MB video şifreleme/açma ödev olarak verilmişti bize.
Güven olayına gelince, sitesi, barındırdığı bilgi özel olan insan/kurum tercih etmez. Türkiye'de yapan yer küçük olarak yok. Bankaların verileri sürekli Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki veri merkezlerinde yedekleniyor. Birisi İzmir'de mesela...
Özetle, para kazandırır mı, kazandırır. Tutar mı, bence tutmaz.
İlgili bir link : http://www.microsoft.com/casestudies...d/710000003184 - 03-10-2013, 01:28:13İlk olarak yedekleme olayı ek maliyettir. Zaten kaliteli hizmet veren firmalar kendi sunucularında düzenli yedek alıyorlar ve Fark ettiyseniz, Hosting firması kaçma olayları genelde Vergi levhası ve Sabit adresi olmayan, Yıllık 30 TL sınırsız reseller vb. satan yerlerde gerçekleşiyor.
ve Siz sırf yedekleme üzerine bir servis açarsanız, Ben bu işten para kazanacağım derseniz ona göre kendinize ait donanım almanız gerekir. Asıl bu problemi yaşayan kişiler bu işe EK para vereceğini düşünmüyorum açıkcası ve Yüksek gelirli sitesi olanlarında güvenebileceğini düşünmüyorum.
Bu proje daha çok, Kurumsal firmalara karşı yürütülebilir. Bunun içinde, Ağır sözleşmelerin altına imza atmanız gerekir.