Merhaba R10 Ailesi...
İstanbul merkezli bir bilişim firmasının freelance olarak web yazılım işlerini yürütüyorum. 2 ay boyunca maaşımı alamadım. Firmanın kullandığı hosting ve domain panel bilgilerini biliyorum. Firma sahibine 10larca kez maaşımı yatırması için şans verdim. Sizce domainleri başka bir firmaya kendi kullanıcıma transfer etmem hukuksal ve normal anlamda adımı kirletir mi? Yazılımını yaptığım sitelerde sürekli ege ismini kullandım. Yazılımlar &100 bana ait. Hukuksal anlamda sigortasız işçi çalıştırması onun adına ne gibi sorunları ortaya koyar acaba?
Ödeme alamama sonrası siteyi kapatmak
12
●370
- 12-09-2013, 19:41:50
- 12-09-2013, 19:59:33öyle birşey yapmayında , hukuksal işlem başlatın , mahkemeye yada sgk ya bildirin ne bileyim , yapın bişeyler işte , ama o dediğinizi yaparsanız haklı iken haksız duruma düşersiniz .
- 12-09-2013, 20:25:04Peki bu durumda ben maaşımı nasıl alacağım? Yaşım 17 bu sizce sıkıntı çıkartır mı?
- 12-09-2013, 21:41:01Sonuçta sizin emeğiniz gasp edilmiş.
Tabi kendinizi belli ederek domain çalmak, index atmak gibi şeylere kalkışmayın sonuçta karşınızdaki firma, yasal yollardan sizi üzebilirler.
Host şifreleri varsa ufak birkaç düzenlemeyle siteyi kullanılamaz hale getirin, bu işlemleri kendi bilgisayarınızdan yapmayın vpn üzerinden yapın. Site bozulunca haliye yana döne sizi arayacaklar, o zaman sizde gereken cevabı verirsiniz. - 13-09-2013, 08:18:55web üzerinden çocuk istismarı sadece cinsel taciz yoluyla yapılmıyormuş demek ki. ('çocuk' kelimesine takılmayın, 17 yaşındaki insanlar bir üst kategoriye dahil edilmek isterler ama 18'i doldurmak gerekiyor bunun için. bilim yanılmaz.
)
çok genç insanlar böyle şeylere maruz kalınca daha çok rahatsız oluyorum. daha hayatın başında insanlara güvenmemeleri için sebepler oluşuyor. bende bu konuda verilecek akıl yok, ama emeğinin karşılığını alabilirsin umarım.
kötülük yapana kötülük yapma güdüsüyle hareket etmemeni tavsiye ederim. fakat bir tokat atana öteki yanağını uzatmaktan da kaçın. ikisinin ortasını bulmak lazım. bulursan bana da haber ver, senden çok çok çok büyük olmam bütün cevapları bilmemi getirmiyor.
- 13-09-2013, 16:11:14Elinde madem şifreler var git de ki, beni sigortasız çalıştırdı maaşımı vermedi. İş yeri sahibi inkâr edecektir, sende şifreleri bildiğini yetkililer ile birlikte tutanak tutturursun. Çok büyük cezaları var bunun bu şekilde kazanırsın derim. Öfkeyle kalkan zararla oturur
)