17 Kasım'da yapılacak ALES sonbahar dönemi başvuruları bugün başladı, 20 Eylül son gün !
Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve Türkiye'de lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek için ALES'e girmek gerekiyor. Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmıyor ve ALES sonuçları değerlendirmeye tabi tutulmuyor.
ALES Başvuruları Başladı...
16
●875
- 11-09-2013, 11:17:09Bende başvuracağım, takvime not kurdumkayra_tic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepmize hayırlı olsun.
- 11-09-2013, 11:20:15Gerekmiyor 3 yıl geçerliliği varoyunmax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-09-2013, 20:56:06Valla ben şuanda zorunlu tatil sebebiyle bir ilçedeyim. OSYM'den başvuru merkezlerine bakıyorsun, benimki şansa PTT olduğu için, onlar önce ödeme aldılar sonra başvuruyu yaptılar.Felsefe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diploma notu, ALES puanı, üniversitenin istediği diğer sınavlar bütünü + referansa bakarak hesaplıyorlar diye biliyorum.
Bilgisayar mühendisliği
hepmize hayırlı olsun.