• 11-09-2013, 11:07:23
    17 Kasım'da yapılacak ALES sonbahar dönemi başvuruları bugün başladı, 20 Eylül son gün !

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve Türkiye'de lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek için ALES'e girmek gerekiyor. Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmıyor ve ALES sonuçları değerlendirmeye tabi tutulmuyor.
  • 11-09-2013, 11:09:44
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam
    Tamamen unutmuştum hatırlattığınız için Allah razı olsun
    +90 lazım bakalım hayırlısı
  • 11-09-2013, 11:17:09
    kayra_tic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam
    Tamamen unutmuştum hatırlattığınız için Allah razı olsun
    +90 lazım bakalım hayırlısı
    Bende başvuracağım, takvime not kurdum hepmize hayırlı olsun.
  • 11-09-2013, 11:18:30
    illa lisans mezunumu olmak gerekiyor : P
  • 11-09-2013, 11:20:15
    oyunmax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    illa lisans mezunumu olmak gerekiyor : P
    Gerekmiyor 3 yıl geçerliliği var
  • 13-09-2013, 20:15:07
    Bugün ALES başvurumu yaptım, vatana millete hayırlı olsun Son gün 20 Eylül, sınav 17 Kasım'da ! Sakın unutmayın...
  • 13-09-2013, 20:27:24
    Merh. İlk önce parayı yapıp mı sonra başvuru yapıyorsunuz. Ben internet üzerinden değilde okuldan yapacağım.Bir de bilginiz var mı diploma notu halen geçerli mi yoksa Ales puanına mı bakacaklar?
    Bu arada sizin bölüm nedir?
  • 13-09-2013, 20:56:06
    Felsefe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merh. İlk önce parayı yapıp mı sonra başvuru yapıyorsunuz. Ben internet üzerinden değilde okuldan yapacağım.Bir de bilginiz var mı diploma notu halen geçerli mi yoksa Ales puanına mı bakacaklar?
    Bu arada sizin bölüm nedir?
    Valla ben şuanda zorunlu tatil sebebiyle bir ilçedeyim. OSYM'den başvuru merkezlerine bakıyorsun, benimki şansa PTT olduğu için, onlar önce ödeme aldılar sonra başvuruyu yaptılar.

Diploma notu, ALES puanı, üniversitenin istediği diğer sınavlar bütünü + referansa bakarak hesaplıyorlar diye biliyorum.

Bilgisayar mühendisliği
  • 13-09-2013, 20:59:09
    Anladım bende başvuru yapacağım da pedagojik formasyon için. Bu sene ALES puanında önemli olacakmış.