• 31-08-2013, 00:21:30
    Merhaba arkadaşlar.

Hemen hemen çoğumuzun başına gelmiştir.
    İnternet üzerinden kazandığınız parayı kimse önemsemiyor, anlamıyor. Çevrem de iyice baskı oluştu "işe gir", "sigortan olsun", "kız istemeye gidecez kız vermezler" vs.
    Ben zaten bu yüzden işi bıraktım, vasıfsız elemanız nereye girsek asgari ücretten fazlasını vermeyecekler.
    Ben evde yatsam zaten kazanırım asgari ücreti.

Düşündüm kendi işimin patronu olmak istedim. Kendini kurtaracak bana masrafı ve kârı olmasın o bile yeter. Zamanla geliştirir kazanmaya başlarım.
    Milletin "ne iş yapıyorsun?" diye sorduğunda anlamaları bakımından sırf yerimiz, işimiz belli olsun diye böyle düşünmeye başladım artık.

Sermayesiz hiç bir iş olmaz. maximum 5000 TL ile nasıl bir iş kurabiliriz/kurmalıyız?
  • 31-08-2013, 00:25:18
    EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnternetle ilgili iş düşünüyorsanız nerede açık var tespit edip o işi yapabilirsiniz...

Kim nederse boş, kelin ilacı olsa ilk önce kendi başına sürer...

Düzgün projesi olan kişi sizinle zaten paylaşmaz.

İnşallah gönlünüzce olur.
    İnternetle ilgili değil, normal hayattan bahsediyorum.
  • 31-08-2013, 02:10:40
    imparator adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnternetle ilgili değil, normal hayattan bahsediyorum.
    Meslek varmı?
    Çevrenizde ortak olabileceğiniz bi şirket falan varmı?
    İnternette uzmanlık alanlarınız nedir?

Yani kendi eğitim ve iş geçmişinizden bahsederseniz fikir veren olacaktır.
  • 31-08-2013, 02:17:31
    hocam bismillah demek 5bin tl,
    ne yaparsan yap o parayi her türlü harciyosun + her ay zorunlu giderlerin oluyor tek sen olsan bile +2bin biniyor.
    en masrafsiz iş aracilik işidir sigorta acentasi, emlakcilik vs vs. gibi işlerde ufak bir ofis birtane bilgisayar bir vergi levhasi birtanede masa işinizi görür ama bunlar bile 5bin lira gidiyor.

şahsen ben imalathane açtim 12 makine var bende ne masrafim olur diye düşündüm 20bin harcadim. 4 kişi çaliştiriyorum kira yemek su elektirk vergi +7bin zorunlu giderim var.
  • 31-08-2013, 03:19:41
    Fatura ödeme merkezi geçiyor aklımdan.
    Ne düşünürsünüz?
  • 31-08-2013, 03:31:25
    Fatura ödeme merkezi geçiyor aklımdan.
    Ne düşünürsünüz?
    hocam bencede sırf iş olsun dıyorsanız toplu iş merkezlerinden ufak bir işyeri kiralayın bizim burada var mesela parça kontör, 2. el cep telefon alım satımı, telefon kılıf koruma kabları satabilirsiniz sadece tavsiye
  • 31-08-2013, 03:58:04
    5.000 TL ile kurabileceğiniz bir işin getirisi yılda 20 Bin TL olur en fazla...

Yani 100-200.000 TL aşağısından yılda 35 + beklemek lazım...
  • 31-08-2013, 04:33:31
    Merhaba arkadaşlar.

Hemen hemen çoğumuzun başına gelmiştir.
    İnternet üzerinden kazandığınız parayı kimse önemsemiyor, anlamıyor. Çevrem de iyice baskı oluştu "işe gir", "sigortan olsun", "kız istemeye gidecez kız vermezler" vs.
    Ben zaten bu yüzden işi bıraktım, vasıfsız elemanız nereye girsek asgari ücretten fazlasını vermeyecekler.
    Ben evde yatsam zaten kazanırım asgari ücreti.

Düşündüm kendi işimin patronu olmak istedim. Kendini kurtaracak bana masrafı ve kârı olmasın o bile yeter. Zamanla geliştirir kazanmaya başlarım.
    Milletin "ne iş yapıyorsun?" diye sorduğunda anlamaları bakımından sırf yerimiz, işimiz belli olsun diye böyle düşünmeye başladım artık.

Sermayesiz hiç bir iş olmaz. maximum 5000 TL ile nasıl bir iş kurabiliriz/kurmalıyız?
    Millet şöyle diyor böyle diyor diye bir işyeri açıp riske girmeye değmez benim görüşüm hadi açtınız diyelim 5000 tl sermayeniz battığı zaman o çok bilmişler size paranızı geri vericekmi? Vermicek tabiki.

- Sigorta olayını kendin çözebilirsin

- Millet ne iş yapıyorsun diye sorduklarında anlamamaları onların eksikliği bizim değil

- Kız vermezler demişin seven kız zaten gelir, parası olana herkes gelir...
  • 31-08-2013, 12:07:56
    5000 lirayı eğitiminize harcayın. Varsa merakınız 3D ya da Yazılım kursuna gidin. O paraya MCPD ve Design Patterns eğitimi alabilirsiniz. Kendinizi geliştirirseniz ister iş kurarsınız ister bi firmada çalışırsınız. Bence en mantıklı, garantili ve uzun ömürlü olanı bu