• 29-08-2013, 01:45:47
    Merhaba,

İki gün önce Proje Geliştirme - Beyin Fırtınası - Ortak Arıyorum bölümüne Alternatif Dns Servisi After Dot ile ilgili bir konu açmıştım, her ne kadar konu alan adları ile ilgili olsa da henüz bir demo sunumu olduğu için o bölümü tercih ettim, yalnız Domain bölümünü kullanan birçok kişinin sanırım haberi olmadı bu durumdan.

After Dot Dns Servisi ile, hem mevcut ICANN uzantıları olan com, net, org, info ve diğerlerine ait alan adlarına giriş yapabilir, hem de sistemde mevcut bulunan yeni alan adı uzantılarından kendinize alan adı tescil işleminde bulunabilirsiniz.

Bu konuyu burada açmamın sebebi de, eğer ki olası şekilde canlı yayına geçer ve büyüme evresine girerse, hangi alan adı uzantılarını sistemde görmek isteyebileceğinizi öğrenmek için belirli yorumlar almak amaçlıdır.

Öncelikle proje hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için;

https://www.r10.net/proje-gelistirme-...after-dot.html bağlantılı konuyu ziyaret edebilirsiniz.

Şu anda sistemde 19 adet yeni alan adı uzantısı bulunmaktadır;

Bunlar;

.turkiye, .kktc, .oku, .izle, .indir, .oyun, .sat, .r10, .namepros, .www, .domain, .listen, .gsm, .picture, .go, .night, .birthday, .death alan adı uzantılarıdır.

Projenin ciddi bir konuma ulaşması halinde bu alan adı uzantılarından bir kısmı elenebilir, yeni uzantılar eklenebilir.

Teşekkürler.
  • 29-08-2013, 08:35:09
    Opennicproject.org adressinden ayni hizmetin ingilizce versiyonu yıllardır kullanılıyordu yalnız dns adressi girilmeden kuruluan sitelerin hic biri gozukmedigi için kendi icinde kapalı ag olan intranet turevi oluyor.

Türkçe hizmet yoktu eksigin kapanması ve ingilizce uzantılardan kurtulmak güzel olmuş. OpenNic gibi sahipsiz kalmaz gelistirilirse güzel olur

GT-I9500 cihazımdan gönderildi
  • 29-08-2013, 15:00:24
    WTF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Opennicproject.org adressinden ayni hizmetin ingilizce versiyonu yıllardır kullanılıyordu yalnız dns adressi girilmeden kuruluan sitelerin hic biri gozukmedigi için kendi icinde kapalı ag olan intranet turevi oluyor.

Türkçe hizmet yoktu eksigin kapanması ve ingilizce uzantılardan kurtulmak güzel olmuş. OpenNic gibi sahipsiz kalmaz gelistirilirse güzel olur

Name.Space ve OpenNic Project ile yurt dışında bu tür girişimler yapıldı ve dediğiniz gibi pek başarılı olamadılar, sistemsel noksanlıklar ve pek duyulmayan reklam politikası ile gündeme tam olarak oturamadılar.

Bu projeyi ilk olarak Türkiye tabanlı hale getirmek istedim, bu yüzden projenin ana dili Türkçe'dir, yalnız dinamik olarak site üzerindeki İngilizce logosu ile İngilizce'ye anlık olarak geçiş yapmak da mevcuttur.

Diğer konum Domain Genel bölümüne taşındığı için bu konuyu sonlandırmak üzere yetkililere rapor ediyorum, diğer konudan devam edebiliriz.

Teşekkürler.
  • 29-08-2013, 15:02:33
    Başarılar farklı lik katabilirsiniz inşallah