• 26-07-2013, 23:14:50
    Merhaba arkadaşlar, sonbahar yds'nin başvuru tarihini kaçırmışız. İlkbaharda olan sınava hazırlanmayı düşünüyorum. Önümde hemen hemen 7 aylık bir süreç var bu süre zarfında 50-60 alınabilir mi?

İngilizce seviyem çok iyi sayılmaz. Lisedeyken hazırlık görmüştük, kelimeleri bildikten sonra cümleleri az çok anlayabiliyorum

Bu yüzden baştan gramer anlatan bir kitap arıyorum. Kaynak tavsiyeleriniz var mıdır?

Mesela şu kitabı hiç kullanan oldu mu?
    http://www.dr.com.tr/kitap/teorem-yd...=0000000448727
  • 27-07-2013, 00:12:10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben girdim dostum.

Building skills for proficiency (Cesur Öztürk) tavsiye ederim. Güzel kitaptır. Lakin uyarırım biraz ağırdır. Orta seviye ingilizceye sahipseniz sorun yaşamazsınız.
  • 27-07-2013, 00:29:17
    HS_Abdullah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben girdim dostum.

Building skills for proficiency (Cesur Öztürk) tavsiye ederim. Güzel kitaptır. Lakin uyarırım biraz ağırdır. Orta seviye ingilizceye sahipseniz sorun yaşamazsınız.
    O kitabın biraz ağır olduğunu okumuştum hocam. Türkçe anlatımlı mı kitap?

http://www.kpds.org/kitap/yds_kitap_seti1.asp

Şu kitap hakkında biligniz var mı
  • 27-07-2013, 00:40:22
    Bahsettiğiniz kitap hakkında bir bilgim yok hocam.

Building skills ingilizce anlatımlı bir kitap. 4 kısımdan oluşuyor. (Grammer, Vocabulary Basic, Vocabulary Advance, Reading). YDS de grammer yok. Bu nedenle ilk kısımla uğraşmak işi yokuşa sürer. Genel olarak okduğunu anlama ve yanıtlama ile ilgili. Metinler oldukça süslü kelimeler içeriyor. Bu nedenle kelime bilginizin yüksek olması lazım. Zira oldukça detaylıdır. Ancak vocab basic ve vobac advance sınav için faydalı olacaktır. Ancak şunuda belirtmem lazım o kelimeler oturulup ezberlenirse sınavda herhangi bir faydası olmayacaktır. Kullanmanız, ve okuduğunuz metinlerde sıklıkla kelimelerin tekrarlanması gerekmekte faydalı olması için. Bunun için size tavsiyem bbc.com veya nytimes.com gibi sitelerden bol bol haber okumanız. İnşallah ben de sonbahar döneminde gireceğim. Hayırlısıyla ikimizde iyibir sonuç alalım.
  • 27-07-2013, 00:41:06
    İngilizce bölüm yatay geçişte YDS den kaç puan istiyor biliyor musunuz ?
  • 27-07-2013, 00:48:00
    BaNNeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İngilizce bölüm yatay geçişte YDS den kaç puan istiyor biliyor musunuz ?
    Okula göre değişir. Marmara üni 60 istiyor.
  • 27-07-2013, 01:45:46
    Okula göre değişir. Marmara üni 60 istiyor.
    Hocam Türkçe bölümden İNG bölme geçişte sadece o yeterli mi peki ?
  • 27-07-2013, 03:37:16
    BaNNeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam Türkçe bölümden İNG bölme geçişte sadece o yeterli mi peki ?
    Açıkcası her üniversitenin yönetmeliği farklıdır. Geçmek istediğiniz üniversitenin yatay geçiş şartlarını okuyunuz, orda mutlaka yazması lazım. Bazı okullar YDS kabul etmiyor. TOEFL yada IELTS puanı istiyorlar. Ben marmara üni araştırmıştım Marmara YDS den 60 ve üstü geçerli sayıyor.
  • 27-07-2013, 18:49:29
    Açıkcası her üniversitenin yönetmeliği farklıdır. Geçmek istediğiniz üniversitenin yatay geçiş şartlarını okuyunuz, orda mutlaka yazması lazım. Bazı okullar YDS kabul etmiyor. TOEFL yada IELTS puanı istiyorlar. Ben marmara üni araştırmıştım Marmara YDS den 60 ve üstü geçerli sayıyor.
    Hocam son bir soru soracağım ,

Ben OKÜ'de Türkçe YBS okuyorum. 2. Sınıf oldum.

Şimdi Çukurovaya İNG. YBS açılıyor.

Hazırlık yoktu bizim OKÜ'de. Çukurovada var.

Şimdi ben okulu dondursam 2 yıl beklesem ( 1 Yıl Hazırlık okusa çukurova + 1. Sınıflar çukurova ) 2 yılda dili halletsem ( dilim yok ) geçebilir miyim sence ? 3.15 ortalamam var.