• 12-08-2013, 21:09:25
    Merhabalar,

Aramızda hiç niche dediğimiz, ufak alanlarda çalışma yapan, web site açan oldu mu?
    Örnek vermek gerekirse, aklımda kalan tek bir sektör: vinç kiralama, vinç operatörlüğü vs.

Bu gibi böyle belli kitleye hitap eden ortalama 250 - 1000 günlük tekil alınabilecek alanlara seo çalışması yapan var mı?

Biraz fikir almak istiyorum, dönüşler - kazançlar durumu hakkında ne durumdasınız acaba?
  • 12-08-2013, 21:12:35
    Bu tarz siteler genelde reele çalışır.Vinç kiralayacaksan kazanırsın.Diğer türlü pek bir şey bekleme.
  • 12-08-2013, 21:29:45
    Eğer adsense olarak düşünüyorsan attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez...

Üst sıralara çıkarıp gelen müşteriyi bir firmaya yönlendirip komisyonlu çalışırsan daha karlı bir iş yapmış olursun.
  • 12-08-2013, 21:33:40
    bu gibi Realite işlerde geniş düşünmek gerek örnegin nakliyat.com aldın

izmir.nakliyat.com
    istanbul.nakliyat.com
    ankara.nakliyat.com boyle 10 il de ilk 3 de olsan aylık bin den versen kiraya 10 bin Allah bereket versin (kodum Adsenseye )
  • 12-08-2013, 21:40:10
    Avni adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu tarz siteler genelde reele çalışır.Vinç kiralayacaksan kazanırsın.Diğer türlü pek bir şey bekleme.
    rtaytug adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğer adsense olarak düşünüyorsan attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez...

Üst sıralara çıkarıp gelen müşteriyi bir firmaya yönlendirip komisyonlu çalışırsan daha karlı bir iş yapmış olursun.
    Arkadaşlar o vinç olayını örnek vermiştim ben size. Ama pek doğru örnek değildi sanırım...

En doğru örnek: iphone kapakları.

Kapaklar hakkında yazı, resim, videolar... Ucuz, orijinal, replika iphone kapakları vs. her türlü yazı olarak bilgi girişi yapılıp tek bi' sektör olan bu siteyle bir yerlere varılabilir mi?

Ayrıca direkt olarak Adsense'e bağlı olarak çalışacağım.
    Farklı bir reklam olmayacak.
  • 12-08-2013, 21:46:47
    varılır tabi niye varılmasın istedigin her kelime de gelirsin sonra Google amcamız bi güncelleme daha çıkarır yada derki politikama uymuyorsun Adsense banlar nacizane fikrim sadece Adsense dayalı gitme tabiki Adsenseyi yadırgadıgımdan degil Adsense Türkiye de bir çok insanın evine ekmek saglıyor fazlasını bile saglıyor diyebiliriz ama yaptıgın işde yarının olsun

senin degiminde bir örnek vericek olursak Hobi oyuncaklar cep telefonu özellikleri iphone özellikleri s3 mu nedir telefon Teknolojisinden pek anlamam kusura bakma vs vs Telefon oyunları proramları cok güzel tutar Adsense iyi para kazandırır ayrıca bir çok Hobi oyuncak telefon vb firmalardan da belli bir hit aldıktan sonra reklam alabilirsin Turkcell Coca Cola vs vs
  • 12-08-2013, 22:58:00
    Üyeliği durduruldu
    Aynen @Zeki'nin dediği gibi, ben de ufak bir niche sektöre (denemek için) subdomain açıp wp attım, ara ara aklıma geldikçe özgün yazılar girdim, 1 ay kadar sonra kafaya çıktı site.

Daha sonra mailler gelmeye başladı sektör ile ilgili firmalardan, yemişim adsense'i, firmalara bişi olmasın dedim
  • 12-08-2013, 23:08:47
    Büyük site yapmak daha iyidir
  • 12-08-2013, 23:31:06
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Türkçe niche site ile adsenseden para kazanılabilir. Forumda küçük Türkçe niche sitelerinden günlük 50-100 dolar kazanan arkadaşlar var. Fakat bunlar istisnadır. Çünkü "doymamış" dediğimiz sektörlerde çalışıyorlar. Bu da herkesin yapabildiği iş değil çok iyi analiz yapabilmeniz lazım.

Türkçe niche bir siteden para kazanabilirsiniz ama adsenseye yönelik değil. Direk satış veya Cpa yapmanız lazım. Kelimenin aranma hacminden, ilk sıradaki siteye, ilk sıralardaki sitelerin CTR oranına ve geri dönüşümün yüzde kaç olduğu vs gibi faktörlerin etkili olacağından deneyim istiyor.

Gelelim kelimenize. Aranması çok düşük. İlgili kelimelerinin de aranması düşük. İlk sıradaki sitenin CTR oranı çok yüksek. Bu kelime adsenseden para kazanmak için iyi bir seçim değil. Kaç kişi gelecek de kaç kişi tıklayacak kaç kuruş verecek. Satışı için kesin konuşamam denediğim ürün grubu değil.

Niche düşünüyorsanız yabancı araştırın. https://www.r10.net/1067720250-post14.html Türkçe ve Adsense düşünüyorsanız artık eskisi gibi karlı değil gerçi yine de aranma hacmi, reklamverenlerin olup olmadığı önemli. Ya da çok hitle sürümden kazanırsınız.