$sql=mysql_query("select id,kat_id from konular where kat_id='$id' ");
while($row=mysql_fetch_array($sql)){
$kat_id=$row['id'];
$bul=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from kategoriler where id='kat_id'"));
echo $bul;
} Kategorilere göre konu listeleme
6
●1.931
- 11-08-2013, 21:30:31Merhaba kategorilerime eklediğim yazıların tıklağıdımda o kategorilerdeki yazılar nasıl listeyebilirim ? Kategorilerdeki konu sayısını listeliyorum ama konuları çekemedim. Yaptığım bir kısmı var sizlerle paylaşıyım.
- 11-08-2013, 23:52:24yazmıs olduğun yazılarda $bul dizidir bunda ne ile ilgili bilgileri çekmek istiyorsan o konunun baslığını yazman lazım yani echo $bul['katagori']; gibi burda katagori ifadesi senin mysql de tablo adın olacak o tablodaki verileri alabilirsinsRc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-08-2013, 09:06:05öylede denedim listelemedi hocamasimavi50 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-08-2013, 12:58:32o katagoride bir secenek mi var birden fazla mı var ne yazdı sadece sonuncuyu mu yoksa hata mı verdi ?? hata vermişse ne hatası verdisRc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-08-2013, 13:58:12bu şekilde deneyebilirsin.
$sql=mysql_query("select id,kat_id from konular where kat_id='$id' "); while($row=mysql_fetch_array($sql)){ $kat_id=$row['id']; while($bul=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from kategoriler where id='kat_id'"))){ echo $bul["kategori_adi"]; }; } - 12-08-2013, 14:42:35hocam emeğinize sağlık ancak bu kodlar hata verecektir while deyimi içerisinde mysql_fetch_array() içinde mysql_query() hata veriyor daha çok denedim ama çalışmadıRisus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
$sql=mysql_query("select id,kat_id from konular where kat_id='$id' "); while($row=mysql_fetch_array($sql)){ $kat_id=$row['id']; $kat_ara=mysql_query("select * from kategoriler where id='$kat_id'"); while($bul=mysql_fetch_array($kat_ara)){ echo $bul["kategori_adi"]; } }böyle düzenlemek daha doğru olacaktır - 12-08-2013, 15:39:10aynen hocam senin kodlarına göre düzenleme yapmıştım denemedim hiç ama dışarıda query edip while de yapılmalı yazdığın şekilde yani.asimavi50 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kolay gelsin.