Selamlar Arkadaşlar.
Uzun zamandır bir proje var aklımda hayata geçirmeyi düşünüyorum ama piyasadan dolayı tereddütlerim var.Şimdi arkadaşlar benim elimde w.rezfile.net isminde bir domain var.Ben bu domaine w.rez veya telifsiz dosyaları upload paylaşım sistemi şeklinde bir site yazmak istiyorum.
Bu sitede tabiki para kazanma,premium üyelikler,vs. gibi şeyler olacak.Birde siteye eklemek istediğim özelliklerden biri de; Ücretli üyelerin telifli veya copyright içeren dosyaları indirebilmesi.
Ek olarak birkaç şey daha var aklımda.Ancak upload piyasasını iyi bilirsiniz ki bitik durumda.
Ne dersiniz böyle bir proje tutar mı? Tutarsa masraflarım ve kâr-zarar oranım ne olur?
Upload Sitesi Fikir?
6
●179
- 30-07-2013, 20:08:50hocam indirme başı uploaderlere düşük bir ücret verirseniz kesin kazanırsınız çünkü diğer indirme siteleri bitmiş bazıları paraları bile ödemiyor. parayı günü gününde ödeyen site olursanız kesin ilk sıralara gelirsiniz...
Domain olmamış bu arada daha evrensel bir domain seçmeniz daha iyi olur kanaatimce iyi bir proje için .com şarttır. olmazsa .net de olabilir - 30-07-2013, 21:26:41Üyeliği durdurulduİsimden kaybedersiniz, w-arez kelimesi bir çok internet filtresinden geçmiyor. Büyük çaplı bir upload sitesi projesine girişmek için daha uygun bir domain bulun, ama göz ardı etmemek lazım ki bu iş çok zor. çok fazla bütçe gerekli çünkü çok fazla sunucuya ihtiyacınız olur. 100 kişi uploada başlasa aylık binlerce lira sunucu gideriniz olacak. Bunu gelire dönüştürmek zor, ayrıca sansürcü hükümetin karşısında durmak da zor. hevesinizi kırmak için değil ama gerçekleri görmeniz açısından nacizane görüşümü sundum. başarılar dilerim
- 31-07-2013, 07:41:09Üyeliği durdurulduHocam peki oyun sektöründe reklam gelirleri ne durumda TBM'ler vs?KingCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 31-07-2013, 08:50:16tbm büyük ihtimal 0.02 max 0.04 olur onlar yüksek tıklama sayısında kazanıyorlar.HELIOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle