• 10-07-2013, 16:56:10
    İyi günler bir süre önce www.sosyoLog.co adlı bir site açmıştım ve buradan duyurmuştum.

baclink kontrolü yaptığımda sitenin birebir mirror edildiği tweet oku (.) com sitesini gördüm. ws'de ayın sitesi için kullanıcı adımı yazmıştım. eleman tenezzül edip kullanıcı adını değiştirmiş. ws'de maxlpol kullanıcı adlı elaman..

bu sitenin durması için ne yapmam gerekir, bu kişiye nasıl ulaşabilirim?
    bir fikri olan varsa çok sevinirim.
    teşekkürler şimdiden..
  • 10-07-2013, 17:19:45
    Hosting hizmeti aldığı yere bildirebilirsin. Fikir basit herkesin aklına gelebilir fakat adam direk tasarımı almış sadece logoyu değiştirmiş.

Dediğim gibi barındırma hizmetini aldığı yere bildirebilirsin.

Birde googlea spam bildiride bulunup not olarak sitemin kopyası diyebilirsin. Ben bu şekilde arama sonuçlarından başka siteyi kaldırtmıştım.
  • 10-07-2013, 17:21:49
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    gullpasha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İyi günler bir süre önce www.sosyoLog.co adlı bir site açmıştım ve buradan duyurmuştum.

baclink kontrolü yaptığımda sitenin birebir mirror edildiği tweet oku (.) com sitesini gördüm. ws'de ayın sitesi için kullanıcı adımı yazmıştım. eleman tenezzül edip kullanıcı adını değiştirmiş. ws'de maxlpol kullanıcı adlı elaman..

bu sitenin durması için ne yapmam gerekir, bu kişiye nasıl ulaşabilirim?
    bir fikri olan varsa çok sevinirim.
    teşekkürler şimdiden..
    Adam ekşi sözlükte reklamını bile yapmış.Senin yapacağın tek şey var o da ondan daha iyi olmak.

Bu işin önüne başka türlü geçmen zor.

Şöyle yapabilirsin hack uygulayabilir yada kötü seo uygulayarak siteyi ortadan kaldırabilirsin.Şunuda söyleyeyim adamın domaini seninkinden iyi tepeye oynar demedi deme

Adam yerleriyle bile oynamamış a'dan-z'ye aynı
  • 10-07-2013, 17:26:32
    adamın kaynak kodlarında

Mirrored from sosyolog.co/ by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2010], Sat, 29 Jun 2013 14:59:32 GMT

yazıyor. bunun bir faydası olur mu bana acaba? yoksa benden üste çıkabilir mi?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:25:37 -->-> Daha önceki mesaj 17:24:09 --

Backlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adam ekşi sözlükte reklamını bile yapmış.Senin yapacağın tek şey var o da ondan daha iyi olmak.

Bu işin önüne başka türlü geçmen zor.

Şöyle yapabilirsin hack uygulayabilir yada kötü seo uygulayarak siteyi ortadan kaldırabilirsin.Şunuda söyleyeyim adamın domaini seninkinden iyi tepeye oynar demedi deme

Adam yerleriyle bile oynamamış a'dan-z'ye aynı
    hostingini bulabilir miyim? şikayet açısından?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:26:32 -->-> Daha önceki mesaj 17:25:37 --

BZC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hosting hizmeti aldığı yere bildirebilirsin. Fikir basit herkesin aklına gelebilir fakat adam direk tasarımı almış sadece logoyu değiştirmiş.

Dediğim gibi barındırma hizmetini aldığı yere bildirebilirsin.

Birde googlea spam bildiride bulunup not olarak sitemin kopyası diyebilirsin. Ben bu şekilde arama sonuçlarından başka siteyi kaldırtmıştım.
    üstad, hostunu nasıl bulurum, bir de spam bildirimini nası yaparım?
  • 10-07-2013, 17:30:20
    https://www.google.com/webmasters/to...amreport?hl=tr
  • 10-07-2013, 17:33:22
    adamın kaynak kodlarında

Mirrored from sosyolog.co/ by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2010], Sat, 29 Jun 2013 14:59:32 GMT

yazıyor. bunun bir faydası olur mu bana acaba? yoksa benden üste çıkabilir mi?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:25:37 -->-> Daha önceki mesaj 17:24:09 --

hostingini bulabilir miyim? şikayet açısından?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:26:32 -->-> Daha önceki mesaj 17:25:37 --

Host'u isimtescilden almış.Orayada bildir.
  • 10-07-2013, 17:45:51
    Şu da işine yarayabilir sanki kardeşim bir araştır bakalım:
    http://www.instantphp.com/news/37-ti...e-httrack.html

Bunun dışında "httrack copier protection" konusundaki google sonuçlarına iyi bir bakmak lazım. mutlaka bu tür kopyalamanın önüne geçebilirsin. Ama sitenin birebir aynısını kendisi kodlayarak çalışacak şekilde yaptıysa o zaman kendisine sana ait görselliri kullanması nedeniyle dava açacağını bildirebilirsin belki.

ilk iki yorumu yapan arkadaşların meseleye yaklaşımı bana göre de çok doğru.

saygılar
  • 10-07-2013, 17:59:50
    Backlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Host'u isimtescilden almış.Orayada bildir.
    bildirdim, mahkeme kararı gerekiyor dediler.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:59:50 -->-> Daha önceki mesaj 17:50:28 --

ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu da işine yarayabilir sanki kardeşim bir araştır bakalım:
    http://www.instantphp.com/news/37-ti...e-httrack.html

Bunun dışında "httrack copier protection" konusundaki google sonuçlarına iyi bir bakmak lazım. mutlaka bu tür kopyalamanın önüne geçebilirsin. Ama sitenin birebir aynısını kendisi kodlayarak çalışacak şekilde yaptıysa o zaman kendisine sana ait görselliri kullanması nedeniyle dava açacağını bildirebilirsin belki.

ilk iki yorumu yapan arkadaşların meseleye yaklaşımı bana göre de çok doğru.

saygılar
    googlea şkayet ettim üstad. bakalım ne çıkacak. ama bu denli bir hırsızlık çok üzücü gerçekten.