• 03-07-2013, 15:30:16
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar hepinize merhaba. Elinizde 15.000 lira olsa ve bir sektörde profesyonel anlamda internet sitesi kurmak isteseniz hangi işe kaç para harcar ya da nerelere para harcardınız? Site eticaret sitesi olmayacak, portal tarzında içerik ağırlıklı bir site olacak. Önerileri buna göre verirseniz sevinirim.

Site tasarım: x lira çünkü ...
    Seo: x lira çünkü ...
    İçerik : x lira çünkü ...
    Facebook reklam: x lira çünkü ...
    Google adwords: x lira çünkü ...
    x konuda: x lira çünkü...
    vb gibi tavsiyeler gelirse herkese daha faydalı olacağı kanısındayım.

Alıntı
    O zaman belirli örnekler üzerinden tavsiyeler vermek daha faydalı olacaktır. Herkes en iyi bildiği sektörde tavsiyelerde bulunabilir.
    Mesela bir teknoloji portalı için tavsiyelerim şunlar:

Bir kadın portalı için tavsiyelerim şunlar:

Genel blog için, astroloji sitesi için gibi sektör sektör tavsiyeleşelim. Sadece benim için değil herkesin faydalandığı bir konu olur. Ufkumuz açılır.
  • 03-07-2013, 15:33:03
    Hemen mesaj gönderiyorum.
  • 03-07-2013, 15:53:13
    kurulacak sitenin faliyet alani onemli hocam
  • 03-07-2013, 17:58:43
    pm göndeiyorum hocam inceleyebilirsiniz.
  • 03-07-2013, 18:27:10
    Üyeliği durduruldu
    Pm gönderen arkadaşlara teşekkür ediyorum fakat amacım bir projeye ortak olmak değil alan adı alınmış, tasarımı hazır olan, logosu - maskotu ve hatta marka tescili hazır olan kendi projemi faaliyete geçirmek. Şu an proje sitenin index alması için oluşturuldu ve herhangi bir faaliyete girişilmedi. Önümüzdeki aylarda buradan gelecek tavsiyelere göre gerekli yatırımları yapıp tam anlamı ile projeyi hayata geçireceğim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:27:10 -->-> Daha önceki mesaj 18:21:23 --

ArisToteLes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kurulacak sitenin faliyet alani onemli hocam
    Faaliyet alanı portal hocam. Yani içerik sitesi olacak. Özel olarak bir konu belirtmiyorum konuda herkes aklındaki site için burda verilenleri kendine uydurabilsin diye.
  • 03-07-2013, 18:38:18
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Spesifik olduktan sonra hepsi olur.
    Ben turizmi tercih ederdim. (evet belki rekabet çok ama... sadece tavuklar yattığı yerden kazanıyor... kaldıki o bile işi sonuçlandırmak için bayaaa bi ıkınmak zorunda ) çünkü reklamvereni çok. gerekli yere geldiğinizde reklam peşinde koşmuyorsunuz, onlar sizin ayağınıza geliyor. Tabi ben gerçek reklamverenlerden bahsediyorum, öyle gıytırık adsense vb. değil. (gıytırık dedim ama, bende normal reklam almadığım zamanlarda adsense yayınlıyorum, boş duracağını birikiyor işte )

Yani diyeceğim şu ki; "Hangi konuda açmalıyım" yerine "hangi konuda reklamverenler daha çok, veya daha paralı" sorusunun cevabını araştırın. Tabi rekabet oranlarını da gözardı etmeseniz iyi olur.
    .
  • 03-07-2013, 19:08:53
    Üyeliği durduruldu
    O zaman belirli örnekler üzerinden tavsiyeler vermek daha faydalı olacaktır. Herkes en iyi bildiği sektörde tavsiyelerde bulunabilir.
    Mesela bir teknoloji portalı için tavsiyelerim şunlar:

Bir kadın portalı için tavsiyelerim şunlar:

Genel blog için, astroloji sitesi için gibi sektör sektör tavsiyeleşelim. Sadece benim için değil herkesin faydalandığı bir konu olur. Ufkumuz açılır.
  • 03-07-2013, 19:12:52
    Site scripti: 3 bin tl
    Seo: 3.750 tl
    İçerik: 1250 tl (Yayın başına ücret şeklinde)
    Reklam: 2000 tl (Büyük haber siteleri, çeşitli siteler..)

10 bin tl ye istediğiniz yere ulaşacağınızı düşünüyorum. O aşamadan sonra da zaten reklamlar ile geri dönüşler başlayacaktır.
  • 04-07-2013, 19:10:55
    Üyeliği durduruldu
    Sizce facebookta sayfanızın reklamını yaptırıp sizi beğenenler aracılığı ile sayfanıza hit çekmek mi daha iyi yoksa googleadwords'e reklam vermek mi? Facebook reklamdan kastım official olarak bizzat facebook'a verilen reklamdan bahsediyorum.