Sanırım ben sabit IP den veri çekme işlemini anlayamadım. Sitemin sabit IP sini kullanarak bir serverdaki (başka bir sitedeki) XML den veri çekmek için istekte bulunmak, yani veri çekmek istiyorum. Bu nasıl yapılır?. Ben FTP ile kendi hostuma php doyası atıp http://123.454.23.45/vericek.php gibi tarayıcıya kendi sabit IP mi kullanarak bunu yazıp deniyorum ama olmuyor. BU şekilde yaptığımda kendi sabit IP mden istek yapmış olmuyor muyum? Proxy felan mı kullanılması gerekiyor?
Sabit IP im üzerinden bir istek yani sorgu nasıl yapılıyor? Yani Ip çıkışı benim sitemin sabit Ip si, veri çekeceği yer başka bir site. XML Entagrasyonu ile e-ticaret sitesine ürün çekeceğiz de ona bağlı olarak soruyorum.
Sabit IP den nasıl bir istek yapılır/veri çekilir?
2
●1.293
- 27-06-2013, 01:47:14kafanız baya karışmış anlaşılan
Size lazım olan şey veriyi karşı siteden almaksa ve ip engeli gibi bir durum söz konusu değilse tek yapmanız gereken curl yada file_get_content ile veriyi çekip parse etmek..
xml entegrasyonu için ( örnek Modacar ) sunucunuzun ip sini firmaya belirtip bu ip ile gelen istekleri kabul etmesini sağlamak ve karşı siteden veri çekmek için sunucunuzda vericek.php dosyası oluşturup yukarıda verdiğim fonksiyonlardan hangisiyle işlem yapmak istiyorsanız dosyayı düzenleyip www.site.com/vericek.php dosyasını çalıştırmak...