Merhaba Arkadaşlar,
Domain alırken ne düşünüyoruz. Çoğu zaman görüyorum bedava verseler almayacağım domainlere insanlar para veriyor. Bunu bende yapıyorum bazen. Bir domain alıyorum aldıktan 3-5 ay sonra peş para etmediğini anlıyorum.
Siz domain alırken en çok nelere dikkat ediyorsunuz ?
Ben aranma hacmine bakarım ve rekabetine bakarım.
Domain Alırken Ne Düşünüyorsunuz
12
●824
- 21-06-2013, 13:08:02
- 21-06-2013, 13:18:16Tabiki proje iyi olduktan sonra alan adı arka plana atılabiliyor. Ama hem proje hemde domain iyiyse çok daha kolay marka olabiliyor.hozukcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-06-2013, 15:12:21ikisi birden iyi olunca illaki ortaya güzel şeyler çıkıyormersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haftalardır boş olan bir domain var kimsede almıyor tam projelik domain aylık 715k aranma hacmi var aklımdada proje var ama gerçekleştiremem diye almıyorum
domainde öncelik nedir diye sorulursada elbette keyword olmasıdır
- 21-06-2013, 15:13:08Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Duruma göre değişir bu. İyi kötü bir projeniz vardır, inandığınız ve emek harcamaya karar verdiğiniz. Bu proje için en uygun domaini ararsınız. Belki keyword içermesini de önemsemezsiniz. Akılda kalıcı, marka değeri olabilecek bir domain alırsınız. R10 gibi... r10 3 karakter olmasının dışında bana birşey ifade etmiyor ama.... Şu anda çok önemli bir marka bana göre.
İkinci olarak, kafanızda hiçbir şey yoktur, proje, hatta projelendirilebilecek bir düşünce bile yoktur. Bir şekilde bir domain görürsünüz... Ya bu iş yapar der alırsınız. Ben bu forumda bu şekilde birkaç domain aldım. Hoş halen kenarda duruyorlar ama, bana göre güzel domainler ve üzerine proje geliştirilebilir. Elimde bulunsun ne olacak. Domaini elimde bulundurmanın bana zararı ne ki?
Bununla birlikte son olarak bir site kuracaksanız, içeriğin botlarla sağlandığı, reklam kaynayan, ne tasarımına ne içeriğine özenilmiş salt SEO ile belli bir ziyaretçi çekebilen sitelerden... İşte o zaman marka falan umrunuzda olmaz, SEO'ya en uygun domaini almaya çabalarsınız. Yaşlı olsun, kısa olsun, içinde keyword geçsin, com ile net ile org ile falan bitsin dersiniz...
Yani duruma göre değişir bu....