Küçük bir işyeri açmak ne kadara mal olur?
15
●419
- 28-05-2013, 00:10:58Elinizdeki paranın tamamını harcarsınız ufak çaplı bir yer açmak için ama önemli olan kısa vadede o vermiş olduğunuzu çıkarabilmek + kar edebilmek bulunduğunuz şehir ve düşündüğünüz dükkan modelini söyleyebilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz belki?
- 29-05-2013, 15:50:55Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.bütçen hiçbir şeye yetmez üstadım... açık ve nettir... he açarsın, ama çok sıkıntılar çekersin... deseydindi 7 lira var, birde kenara 7 lira koyuyorum... bak bu olurdu... ama avuçtakinin hepsini verince lahmacun bile yiyemeyeceğin gün olacak
Ama yine de;
adi şirket kur, kendin koşturursan en baba 500 e bile patlamaz.
tutacağın yerini kirası veya varsa hava parasını karıştırmıyoruz.
işlek bir yerdeyse belediyeten tabela ruhsatı alman lazımki nerden baksan 1 kağıda patlar (ama ara sokakta filansa hiç başvurmana gerek bile yok... bir süre götürürsün, sıkıntı olmaz. olsa bile 150 tl cezası var) (tabi bunun yangın tüpü cakı cuku saymıyorum
iç dekorasyonu önce kafanda çöz... tutacağın mekan kaç metre kare oluşuna göre masrafın değişecek... bana desenki 300 metre kareyi kaça maal edersin... 10 kişinin çalışacağı ve diş ısırtacak bir mekanı 2-3 milyara çıkartırım her şeyiyle... oha dersen hemen cevap vereyim; ya vaktin ya nakdin olacak... atıyorum, vaktin yoksa bir santrali sekreter telefonu ile beraber 500e 1000 e çıkartırsın, vaktin var, alayını birden 100 liraya kapatırsın
Yani üstadım, size tavsiyem... Kurmadan önce, sanki kurmuş gibi, kapının girişindeki paspastan başlayıp, gelen müşteriye ikram edeceğiniz çay pardığının parasına kadar her şeyi kağıt üstünde bitirin...
. - 29-05-2013, 16:00:11Hocam ticaret işi risk işidir risk edersin ya batarsın ya çıkarsın. Önemli olan gözü pek olmaktır. Ticarette korkak olursan kaybedersin. Kendine çok güvenirsende. Önemli olan hatta tek önemli olan şey dükkanın bulunduğu yer. açacağın işyeri o muhitte tutarmı. yoksa içinide doldurursun zamanla. birde önemli dükkandan sonra en önemli olay esnaflığın eğer müşteriye iyi davranır elinde tutarsan tutturursun. allah emeklerini boşa çıkarmasın.
- 29-05-2013, 16:33:38Birde şunu geçeyim;
Ticaret bir risk değildir. Doğru yoktur. Yanlışta yoktur. Sadece nasip vardır.
Konfeksiyon üzerine bir dükkan açtıysan ve "o saatte müşteri gelmez ki" demeden 7 de dükkanının açacaksın. Gelecek müşteri ile ilgili hiçbir fikrin olamaz. Sana düşen tek şey, "ben üstüme düşünleri yaptım, rızkımı kovalamak için oyuna başladım, artık gerisi sendendir ALLAH'ım" demektir. Yoksa sabahın 7 sinde kimin gelip gelmeyeceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Belki hızır aleyhissalam çalar kapıyı küçük bir boyacı sandığıyla, belki "yakında bir düğünümüz var, bütün abiye kıyafetler aynı yerden alınsın istiyorum" diyen birisi gelir... nerden bilebilirsinki... bize düşen tek şey, kovalamak.
.