icra takibi hk.
2
●381
- 20-03-2013, 17:10:28Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.merhaba arkadaşlar, birine dolandırıcılıktan dolayı suç duyurusunda bulunmuştum. 2 senenin ardından dava sonuçlandı. kişi suçlu bulundu ceza aldı. haricen ben kaptırdığım parayı alabilmem için icra takibi başlatmam gerekiyormuş ama bu konuda hakkında hiç bir bilgim yok. ne yapmam gerek nereye başvurmam gerek bu konuda bilgisi olan biri var mı acaba ?
- 21-03-2013, 21:21:57dediklerim hep oluyor bak benim konumdada 1000 lira yerine adam avukat parasını dah i gonderdi simdi san 2 yol sunucam
1- hiç uğrasmamak için avukata verceksin avukat ondan aldıgı parayı taksitlendirebilir. senin paranı en son verir. yani 200 tl alacagına karsılık avukat 1500 alır adamdan san en son aldıgı 200 tl yi veriri hatta alamzsa en son parayı san birşey vermez. Ama yaşadıkca ondan kurtulusu yok onun, cunku yeni yasalara goore kalacak olan mirasa dahi haciz koydurabiliyorsun
2- kendin elden icaray gidip basvuruyorsun ustune mal mulk varsa haciz konuyor o 1. maddde avukatı bulacagına seni buluyor