• 12-03-2013, 02:26:45
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar son zamanlarda kafamı kurcalayan birkaç soru var. Rica ediyorum deneyen bilen yazsın çok sevinirim. Tre( - ) domain alsam google o treyi kaldırarak mı okuyor ? Domain alıp kenara atmıyorum kastığım için 1. sıraya gelip gelebilirmiyim onun için bilmek istiyorum. Birde sormak istediğim .biz uzantılar hakkında düşünceleriniz. Eskiden birçok kelimede .biz domain görebiliyorduk ama şuanda kimse almıyor ve yüzüne bile bakmıyor neden acaba ? Lütfen denemiş görmüş kişiler yazarsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • 12-03-2013, 03:11:36
    Google domain'in tiresine bakmıyor, anlam bütünlüğüne bakıyor. Yani Google açısından domain'in şekli önemli değil. Ama Türkiye'de tireli domain kabul görmüyor, yaygın değil. Almanya'da yaşasaydınız hemen hemen bütün domain'lerin tireli olduğunu ve böyle kabul gördüğünü görebilirdiniz.

.biz uzantıları da pek tutulmuş değil. Google açısından da ön saflarda olduğu söylenemez. Türkiye piyasasında com, net, org, gen.tr şeklinde uzantılar daha yeğ tutuluyor. Hatta gen.tr 'nin Google açısından fazlasıyla sevildiğini bile düşünüyorum.
  • 12-03-2013, 03:19:30
    Üyeliği durduruldu
    domain güzelse - olsada pek fark etmez
  • 12-03-2013, 03:33:46
    Üyeliği durduruldu
    Oferta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen katılıyorum örneğin e-destek ihs de olmasına rahmen bence on numara domain
  • 12-03-2013, 11:28:11
    Üyeliği durduruldu
    Oferta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    TimeLordTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen katılıyorum örneğin e-destek ihs de olmasına rahmen bence on numara domain
    Yorumlarınız ıcın tesekkurler arkadaslar. .bız uzantılar ıcın fıkrı olan varmı arkdaslar ?