• 06-03-2013, 23:15:12
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bugüne kadar birçok altın alım satımı ve arbitraj işlemi gerçekleştirdim. Bu ve benzeri konularla içli dışlı olsamda işlemlerim hep internet şubesi üzerindeydi.

Konuya gelecek olursak külçe altına ihtiyacım var ve genellikle gramı şu günlerde (06.03.2013) 100 TL civarında seyrediyor. (Vade farksız 12 ay taksitli) Hepsiburada ve Gittigidiyor gibi sitelerin dışında kalan daha ufak çaplı sitelere baktığımda bir kısmının fiyatları aynıyken vade farklı takside girdiklerini yada fiyat farklarının olduğunu gördüm. İar'ın sitesinin yönlendirdiği GramAltin.com.tr 'de fiyat şuan gramı 96,37 TL olarak gözüksede malesef vade farkı koyuyorlar. Bu konuyu açma kararını da tam olarak bu noktada aldım.

Vade farksız, kredi kartına 12 ay taksitli diğerlerine göre daha ucuz külçe altın nerede bulunur ?
  • 25-03-2013, 14:02:29
    Hocam nakite dönmek için mi yapıyorsunuz bilmiyorum ancak Şekerbankla nakit çekimi için görüştüm daha dün akşam 12 aya kadar ve 10.000 TL ye kadar %9 komisyon alıp 12 taksıt yapıolar.
  • 25-03-2013, 14:16:26
    DelipoyrazNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam nakite dönmek için mi yapıyorsunuz bilmiyorum ancak Şekerbankla nakit çekimi için görüştüm daha dün akşam 12 aya kadar ve 10.000 TL ye kadar %9 komisyon alıp 12 taksıt yapıolar.
    Konuya geçen hafta yazacaktım ama unuttum hatırlattığınız iyi oldu. Altını nakit ihtiyacından dolayı aldık. Sanal Pazar üzerinden Yapı kredi banka kartıyla 3 ay ertelemeli 12 ay taksitli gramını 99,6 liradan alıp, 93,5 TL'ye bozdurdum. Gram başı zarar 6,1 TL'ye geldi.

Piyasaları takip eden birisi olarak alırken 0.6 liralık zarardan kar, satarkende 0,5 liralık zarardan kar yaptım. Takip etmeyen birisine bu maliyet artacaktır yada şansı varsa aynı kalacaktır. (NOT: Gram bazlı Külçe altın bozdururken tek kuyumcuya boyun eğmeyin. Adamlar resmen soyup soğana çeviriyorlar. Birisi 91 lira verip ayak üstü karşımda ons ile dolar üzerinden hesap yapıp altının gramı şu kadar deyip yalan söylerken diğeri hiç ses etmeden aynı ürüne 93,5 lira fiyat biçebiliyor. Adama diyorum ki ons şu kadar, dolar şu kadar; bu hesabı nasıl çıkartıyorsunuz ? Yok diyor bu böyle... Benim halkımda gidip alıyor altını üstünü bilmeden. İyi araştırmak lazım.)

İlginiz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince faizden uzak durmak istesemde rica ve hatır üzerine aracılık bile olsa gelip buluyor.