• 05-03-2013, 13:37:27
    Muhammed eşitter Allah diyen birinin videolarını yayınlayacaksınız öyle mi?

https://www.youtube.com/watch?v=c0Oi...e_gdata_player
  • 05-03-2013, 13:40:25
    meric88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dostum Sana Bazı Hususlarda Katılıyorum, Ancak var olan bir hizmet dışında kendide bir hizmet sunmayı amaç ve gaye edinmiş olabilir.. bende bu yönde samimi bulduğumdan elimden geldiğince yardımcı olmayı isterim dedim yani insanın kalbi temiz olduktan sonra neden olmasın?..

hocam aynen dediginizde sorun yok, yeni siteler acilsin, yeni buyuk islami siteler yapilsin bunu cani gonulden istiyorum ancak islam sahih yani dogru olarak anlatilsin islami site yapalim diye sapiklari islami hoca gibi gostermek islama en buyuk zulum olur.
  • 05-03-2013, 13:47:18
    Üyeliği durduruldu
    Videolardaki ince ilimleri anlayamıyacak kafalarınız varsa ben ne yapayım ?

Üsttekileri silin bana videolardaki tüm aklınıza yatmayan olayları bu konu altında sorun.Ama böyle iğrenç hareketler yapmayın.Biz burda meydan muharebesi yapmıyoruz.
  • 05-03-2013, 13:51:44
    Aforizma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Videolardaki ince ilimleri anlayamıyacak kafalarınız varsa ben ne yapayım ?

Üsttekileri silin bana videolardaki tüm aklınıza yatmayan olayları bu konu altında sorun.Ama böyle iğrenç hareketler yapmayın.Biz burda meydan muharebesi yapmıyoruz.
    Iste mesele de burada bitiyor.

Bu yazdiginiz hocalar gibi din tüccarlari dini siz anlamazsiniz biz anlariz mantigi ile insanlari aldatmakta.

Bana sunu kurana ve hadislere göre ispat et.

Ayetlerden, sahih hadislerden ve sahabelerin nakillerinden delil yaz da görelim.

- Ölüm meleginin canini alamadigi kimse var midir?
    - Allah ile peygamber sav ayni miydi?
    - Ölüler öldüklerinde hanimlariyla cinsel iliski yasar mi?

Varsa eger,

caninin alinmadigi bir insan, ve hanimiyla cinsel iliski yasayan bir sahabe ya da bir insan ismi yaz.

Bana ayet ve hadis yaz, cok bilmis tavirlarla siz anlayamazsiniz deme.

Bu din apaciktir, bu din sadece bazi hocalarin anlayaci sekilde degildir.

Lütfen yorum yapma sadece ayet, hadis ve sahabe nakilleri ver de herkes görsün.
  • 05-03-2013, 13:55:49
    timurtaş hoca süper biridir. lakin cübbeli ahmet ile bayram ali öztürkü listeden çıkarsanız iyi olur.

aksi takdirde aforizma düzeyinde kalır.
  • 05-03-2013, 14:12:37
    Üyeliği durduruldu
    Soru:Ölüm meleginin canini alamadigi kimse var midir?
    Cevap:Yani bir alimin durumu hakkında : “Her kim bir yola girer ve onda ilim isterse, Allah onun için cennete giden bir yolu kolaylaştırır. Melekler ilim öğrenenlere, yaptıklarından hoşlandıkları için, kanatlarını gererler. Göklerde ve yerde olanlar, hatta sudaki balıklar ilim öğrenen kimseye Allah'tan yardım ve bağış dilerler. İlim sahibinin âbitten (ibadet edenden) üstünlüğü, ayın diğer yıldızlardan üstünlüğü gibidir. Alimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras bırakmadılar, ancak ilim miras bıraktılar. Şu halde o ilmi alan büyük bir pay almış demektir." (Buhari, İlm, 10; Ebû Davut, İlm, 1; Tirmizi, İlm,19; İbn Mace, Mukaddime,17).Her alim kendi derecesine göre bu hadise mazhardır.

Soru:Allah ile peygamber sav ayni miydi?
    Cevap:http://www.facebook.com/video/video....69598283078251 14 dakika izle bakalıım.Bizzat tekfir ettiğin kişiden dinle.Maneviyatı maddeleştirmemişsen anlarsın güzel kardeşim.

Soru:Ölüler öldüklerinde hanimlariyla cinsel iliski yasar mi?
    Cevap:Sorgulamadan sonra kıyamete kadar geçecek zaman diliminde vücut çürürken, ruh azap veya nimet içinde olur. Çünkü mezar:"Kabir, ya cennet bahçelerinden bir bahçe yahut cehennem çukurlarından bir çukurdur."(bk. el-Akidetu’t-Tahaviye,1/169; Ahmed b. Hanbel, el-Akide, s.64-76; el-lalekâî, İtikadu ehli’s-sünne, 1/156, 158, 166-şamile). Bazı kişilerin azabı kısa ve hafif olur. Bazılarının azabı ise uzun ve ağır olur. Bazı kişiler ise nimet içinde olurlar. Bu nimet cennete benzer bir hayatı andırır. Zaten cennetin mükafatlarını biliyorsan burdaki bahçe tasavvurunu düşünmelisin . Ama bildiğimiz cennet hayatı mahşerden sonra meydana gelecektir.

Özetliyeyim Eğer sen hakedersen kabrin cennet bahçesi olur , cennet bahçesi demek cennetin sınırlandırılmış ama kendisi demek değilmidir.Peki cennetin neleri barındırdığını ne oldugunu bilirmisin sen ?
  • 05-03-2013, 14:31:21
    Ben ne sormusum sen ne yazmissin, getirdigin deliller var ama soruyla ne alakasi var.

Ölüm meleginin canini alamamasi ile alakali delil nerede göremedim. Alimler peygamberlerin varisleridir dogru ancak bunun sorumla alakasi ne.

Evet sehidler nimet icindedirler dogru ancak hangi sahih rivayette sehidlerin ya da peygamberlerin hanimlari ile cinsel iliski yasadigini bana yazar misin?

Sorularima herhangibi yanit veremedigin gibi birde konuyu saptirmaya kalkiyorsun

Tekrar soruyorum,

Ölüm meleginin canini almaya gücünün yetmedigi ya da alamadi herhangibi insan var mi?

Varsa ayet hadis acik rivayet su kisiyi su zamanda almaya gücü yetmedi.

Tekrar soruyorum,

herhangibiri ölüpde hanimiyla mezarda cinsel iliski yasamissa, kimdir bu kisi hanimiyla cinsel iliski yasamis...

Ve Hz Muhammed sav in Allah oldugu konusunda hic konusma, kim böyle birsey derse kafir olur.

Bak insanlarin efendisi, gelmis gecmis tüm insanlarin en hayirlisi, peygamberlerin imami, Allah Rasulu Hz Muhammed sav bile ölmüstür, o öldügünde sahabeler inanmamisti, cok sevdiklerinden inanmak istemediler, Hz Ömer r.a kim muhammed öldü derse onu öldürürüm demistir, o üzüntü ve kederde Hz Ebu Bekir r.a ne diyor O Allahin kulu ve Rasulu idi, o ayni zamanda bir kuldu ve herkes gibi o da öldü.

Kardesim bence olaylari saptirma yerine dini öz kaynaklarindan ögren, hadisi yazip altina hadisle alakasi olmayan yorumlari yapmak ilim degildir.

Hic bir hadis kulliyatinda ve kuranda ölülerin hanimlari ile cinsel iliski yaptigi yazmaz, hic bir kitapda ölüm melegi yani azrailin herhangibi insanin canini almaya gücü yetmemisde ya azrail sen git sonra gel diye yazmaz.

Melekler Allahdan aldiklari emirleri direk uygularlar, hasa Allah su kulumun canini al dedi de melek ona güc yetiremedi, subhanaAllah olacak sey mi bu?

Ayrica Cebrail a,sa vahy verenin Allah degil peygamber oldugunu da hic bir kitapda yazmaz, ac kuran oku.

Ben senden sorularima ayet numarasi, hadis numarasi, sahabe nakli isteyerek yanit istedim, alakasiz birsey yazip kendi kafana göre yorumlama zaten bu bahsi gecen hoca insanlara siz anlamazsiniz ben anlarim diyerek insanlari aldatmakta.
  • 05-03-2013, 14:36:32
    Üyeliği durduruldu
    Soruların cevapları verilmiştir anlayanlar zaten anladı.Site için yardımcı olacak arkadaşlar yazarsa sevinirim.Hepinize hayırlı günler.
  • 28-04-2013, 15:51:09
    grafiker,video editör olarak müracat seve seve ederdim
    tecili bozdum temmuz ayında vatani görevimi yapmaya hazırlanıyorum..
    sitede aktif radyo sohbetleri de olmalıydı.soru cevap şeklinde hoş bir sohbet kaynaşma ortamıda olabilir..
    telif ve korsani paylaşımlar olacaksa uzak durmak en büyük en karlı sevaptır.
    eğerki şahısların ve alimlerin bilgileri doğrultusunda olursa güzel bir meclis olur..