Benim merak ettiğim, Google gibi, Facebook gibi, Yotube gibi, Twitter gibi, Wikipedia gibi, Amazon gibi... Uygulamaları bizler neden gerçekleştiremiyoruz? Ya da neden gerçekleştiremeyiz? Yıllardır herkese neden long teal kelimelerin peşine takılması tavsiye edildi ya da ediliyor? Yukarıda saydığım ve daha ismini saymadığım yüzlerce site, birkaç programcının garajında ortaya çıktı ve milyon dolarlık yatırımlar sonucunda bu noktalara geldi. Ben işin milyon dolarlık yatırım kısmına takılmadan önce, bu insanların fikirlerinin çok para edeceğini, para etmesi bir yana dünyayı değiştireceğini bilmelerinden bahsediyorum.
Benim sormak istediğim, biz neden bu fikirleri hayal bile edemiyoruz? Bundan önce açtığım konuda büyük ustaların, bizlerle paylaştığı(üstelik herkese açık bir forumda, tahminimce devede kulak sayılabilecek birikimlerinden birkaç damla sundular bize, yanlış anlaşılmasın, ustalar açık yüreklilikle sorduğumuzdan da fazlasını anlattılar...) bilgileri hepimiz gördük. Bu ustalar ve daha bizim bilmediğimiz bir çok usta neden büyük bir projeyle ortaya çıkmıyor?(Tabii bunları büyük ustaların böyle bir projeyi henüz gerçekleştirmediğini varsayarak söylüyorum...) Görüşünüze başvurmak istediğim konu şu, dünyayı değiştirecek uygulamayı nasıl yaparız, fikri olan var mı?
Saygılarımla...
Kaynak Bir Yana Neden büyük Proje Gerçekleştiremiyoruz?
42
●2.590
- 19-02-2013, 17:56:50Bu toplumların Sosyokültürel, Eğitim, Vizyon ve Ülke Ekonomi ve Teknolojik Altyapılarıyla ilgili derin bi konu, profesyonel bilgi sahibi kişiler yazmaya kalksa emin ol sayfalar sürer
Ama kısaca özetleyebilenler varsa bende takip ederim.
- 19-02-2013, 18:02:38Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Proje'yi yazmaktan çok bunun reklamını yapmak önemli aslında,
google veya facebook hep çok iyi yatırımcıların yatırım yapması ile buhale geldi diye biliyorum.
Ama öte yandan'da çok farklı konunlarda hiç yatırım almadan çok iyi yere gelmiş örneklerde mevcut.
Çok iyi yazılımcı olmak ne yazık ki en büyük etken değil, Çok iyi pazarlamacı olmak veya bu konuda çok büyük firmalar ile çalışmak gerekiyor.
Çok iyi pazarlandıkdan sonra dünya üzerinde satılamayacak hiçbirşey yok. zilyon tane örneği mevcut bunlar. - 19-02-2013, 18:24:16Devletimiz buna yeterince önem vermiyor desek daha doğru. Facebook vs kuruluşlar sanıyormusunuz ki devlet destekleri olmadan buralara geldiler sanmıyorum.Bizim devletimiz 250 binlira hibe veriyor onuda yemeksepetim gibi çakallar alıyor senın gelışıme ıhdıyacın mı var ? yok devleti bu konudada dolandıran dolandırana Türkticaret gibi kosgep sayesinde adam zamanında iyi hibe almış hala onun kaymağını yıyor bız mıllet olarak hırsızlık , kopyalama ya alıştık bunu fark edelim artık biz üretemiyoruz çalıyoruz.Gerçekten üretmek isteyenlerde korkuyor adamın gözu acık degılse devlet teşviklerini bilmiyorsa parası gucu yoksa korkuyor bır seye uretmeye uretse ne olcak kendı cabasıyla sonra gelecek bızım bır Türk hop sistemi değiştir aynısını çıkar bizim kendimize saygımız yok. İzlesene . com ortaya cıktı Turkiyede Youtube karşı Sunucu Beyazıt ozturk adamın sıstemle alakası yok kalktı pikniktübe mı dıe bır sacma sıstem kurdu ne oldu sonra oturdu poposunun ustune bir çok akla gelmeyen örnekler var .
Bu konuda biraz doluyum... - 19-02-2013, 18:29:24google da, facebook'ta olaya farklı pencereden bakmayı başaran girişimler. Google dan önce arama motoru yokmu idi? Altavista, sonrasında yahoo. Ama google sonunda yahoo'yu dahi tahtından indirip arama pazarını domine etti.
Neydi onları farklı kılan? Pagerank diye bildiğimiz, sistemlerinin temelini oluşturan ve her sayfaya başka sayfaların verdikleri linki oy kabul ederek sıralama yapmaları idi. (üstelik zaman içerisinde bu algoritma son derece gelişti)
Facebook, ise sosyal medyanın viral etkisini gördü. Eğer facebook un kuruluşu ile ilgili filmi sinemalarda izlediyseniz, ne demek istediğimi görmüşsünüzdür. Geldiği noktada facebook internetin içinde kendi internetini oluşturabildi.
Ama sonuçta bence bütün bu laflar boş laf
Allah kuluna yürü ya kulum demedikçe bir şey olmuyor. Eğer bu iş bilgi ile, zeka ile olacak olsa idi, üniversitelerde çalışan profesörler mesleklerinde en başarılı en zengin insanlar olurdu.
Ama bakıyorsun adam ilkokul mezenu (bazen bile değil), emrinde phd derecesi almış namı cihanı tutmuş üniversitelerden mezun yüzlerce zeki adamı bir maaşa çalıştırıyor.