Merhaba bir müşterimizin sacsan.com.tr web sitesi mevuttur sitenin tasarımını yaptırdıkları arkadaş askerde olduğundan yaklaşık 3-4 aydır kendisine ulaşamıyoruz sitede değişiklikler yapılması gerekiyor ve süresinin uzatılması gerekiyor ancak ulaşamıyoruz hosting hizmetini aldığı firma bizden değil şu firmadan almış diyor o firmayada ulaşılamıyor hukuksal süreç başlatmak istiyoruz burada kime dava açmamız gerekiyor nasıl bir dava açmamız gerekiyor bilen varsa sevinirim.
bulunduğu datacenter rh hosting sağlayıcı lnwservers radore ile görüşmedim çünkü onlarla ilgisi yok ancak lnwservers'a ben ulaşamadım firma yetkilisi ulaşmış oda hizmeti odaknet ten almışlar ona ulaşın demiş odaknet te telefonlara cevap vermiyor tanıyanınız bileniniz yada ne yapmamız gerektiğini bileniniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Hosting firması hakkında bilgi
8
●849
- 13-02-2013, 23:11:00Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun , genelde bu tarz olaylar maalesef sıklıkla yaşanmakta. Bir hevesle kurulan hosting firmaları maliyetinin altına satış yapmakta ve bir süre sonra kaybolmakta.
Ama sizin durumunuz biraz farklı. Ulaşmaya çalıştığınız odaknet sitenizi yapan Egrafik'in sahibi Alper Bey ile aynı. Bu yüzden ikisine de ulaşamıyorsunuz. sacsan.com.tr alan adı zaten 2014'e uzatılmış gözüküyor. Ama herhangi bir tereddüdünüz var ise Alanadı için nic.tr ye başvuru yapınız.
Siteniz Wordpress altyapısı kullanılarak hazırlanmış. Eğer size herhangi bir şifre parola verildi ise , kolayca değişiklik yapabilirsiniz.
Not: Bu tarz durumlarda müşterilerin ve firmaların güvenliği için hizmet sağlayıcılar değişiklik yapmaktan kaçınırlar. lnwservers ile görüşerek şirket evraklarını sunarak sitenin size ait olduğunu ispatlar iseniz, size yardımcı olabilirler.
En azından sitenizin backup dosyalarını talep etmeye çalışın bu sayede , webmaster dönene kadar başka bir firmada siteyi barındırabilir veya değişiklik yapabilirsiniz. - 14-02-2013, 20:37:27Üyeliği durdurulduwordpress şifrelerini vermemişler LWN telefonlarını açmıyor 1 kez görüşülmüş oda odak net ile görüşün demişler odaknetcom askerde LWN ye yarın ihtar çekeceğiz yedekleri vermemesi durumunda dava açacağız başka yolu yok sanırım.
chamish adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 14-02-2013, 23:54:00Merhaba,
LWN haklı olarak müşterisini koruma adına verileri paylaşmıyacaktır. İhtar sonucunda tekrar paylaşmayabilir. Savcılık kanalı ile belki bilgileri gönderebilir ama iki durumda da suclu LWN olmayacaktır. Mahkeme ihtar açıkcası çok kısa süreli ve hızlı bir çözüm olmuyot. Ayrıca ciddi bir külfeti'de bulunuyor. Avukata harcayacağınız parayla benzer bir site çok rahat yaptırabilirsiniz. Kullanılan tasarım çok özel bir tasarım değil,wordpress altyapısı var.
Gerekirse böle bir yola gidilebilir.Sadece nic.tr'den dns adreslerini değiştirerek yeni hostunuza geçer değişiklik yapılır. Ortalama 400-900 arası değişen tutar olur diye düşünüyorum.
Bunun dışında eğer odaknet ile hiçbir husumetiniz yok ise bekleyebilir,askerde olan arkadaşa birliğinden ulaşıp şifreleri öğrenebilirsiniz. Sonuç olarak burada bir art niyet bulunmuyor. Siteniz halen yayında ve kesinti yok. Karşılıklı yazılı bakım anlaşması ve tasarım anlaşması gibi bir sözleşmeniz yok ise haklı çıkmanız çok zor.
Dediğim gibi eğer hiçbir problem yok ise wordpress şifresini denemenizi öneririm , bazen şifreler kolay olabiliyor. Bu durumda askerdeki arkadaş dönene kadar değişiklik yaparak kullanabilirsiniz. - 15-02-2013, 00:09:08Üyeliği durduruldu
- 15-02-2013, 00:17:04Asker'deki arkadaşa ulaşmayı denediniz mi ?
Eğer son çareyi uygulamak durumda kalırsanız sitenin tasarımı bizde mevcut , bu hale getirmek ile ilgili görüşebiliriz. Bana arda@yeral.com adresinden ulaşabilirsiniz. - 15-02-2013, 00:30:08Üyeliği durduruldu
- 15-02-2013, 00:44:03Bir çok tasarımcı ve tasarım firması, wordpress tasarımlarını uygun fiyatlı hizmet verebilmek adına hazır tasarımlardan sağlarlar.Belli firmalar ise müşterilerine bu hazır tasarımı pazarlar.Webmaster veya tasarımcı ister kendisi birebir kullanır isterse siteye özgü değişikler ile özgün bir tasarım yaratır.
Tasarımcı arkadaş hazırlarken bu tarz bir tasarım kullanmış.
Biz bu sitenin baz tasarımını başka bir proje için daha önceden almıştık,bu yüzden bu tasarım elimizde mevcut demiş bulundum.