• 06-02-2013, 03:46:42
    Yarın ilk işim bir vds kurup denemek olucak açıkcası merak ettim .

Bu iş en çok vds kullanıp kontrol paneline vds kadar para ödemek zorunda kalan kullanıcılara yarıyacak.
  • 06-02-2013, 03:54:29
    ARTI sitede çooook hata var kayıt ol tıklayıp sonra şifremi unuttuma tıklıyınca bumm..
  • 06-02-2013, 04:28:05
    Limitsiz süresiz sürümleri mevcut olacak mı ?
  • 06-02-2013, 04:37:06
    kimin panel geliştirdiğine bakılmaksızın söz konusu olan bir soru var.

"paneldeki bir açıktan dolayı hacklenirsek ne olacak"

sırf bu soru yüzünden insanlar cpanel, directadmin ve plesk dışına çıkmıyor.

başarı için aşılması gereken bir durum.
  • 06-02-2013, 04:59:59
    Bende ek olrak şunu sorayım, Webmin/Virtualmin gibi ücretsiz panellere göre nasıl avantajları var?
  • 06-02-2013, 05:39:37
    Kurumsal PLUS
    Öncelikle yaptığınız işi taktir ediyorum, bir panel geliştirmek sadece arayüz ve tek bir veritabanına bağlı bir yazılım geliştirmek gibi kolay birşey değil. Bunu söyleme sebebim, yanlış anlaşılmamak.

- Panel arayüz olarak Plesk ile aynı denecek kadar benzer. Bunun değiştirilmesi gerekli.
    - Plesk'deki "Müşteriler" saçmalığı bu panelde de var. cPanel gibi hesap bazlı çalışma daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    - Apache derlemesi, cPanel kullanmamdaki en büyük etkendir. Sırf bu işi manuel yapmamak için panel ihtiyacım olmayan sistemlere cpanel kurup lisanslamadan easyapache kullanmışlığım vardır. Ücretli bir panel olacaksa bunu sunmalısınız, bunu sunmazsanız açıkçası bir işe yaramaz.
    - Bütün bu yazdığım etkenleri birleştirirsek, Plesk'in çakmasını yapmışsınız gibi bir sonuç çıkarabiliriz. Bunun yerine Plesk'e Türkçe dil paketi yapsanız daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.

Umarım yanlış anlamazsınız, yapıcı eleştiride bulunmaya çalışıyorum. Ama şu haliyle ben denemeye değer bile görmüyorum çünkü Plesk gibi kendini bir nebze kanıtlamış(cpanel varken ne kadar kanıtlayabildiyse) bir panel varken bunu kullanacağını sanmıyorum insanların. Olay Litespeed vs.. desteğiyse bunu diğer paneller için modül/installer olarak da geliştirebilirdiniz.

Size önerilerim şunlardır:
    - Arayüzün değiştirilmesi
    - Easyapache tarzı bir kolay derleme aracı
    - İngilizce bir site açıp sistemi uluslararası olarak tanıtmak ve sonrasında bir süre ücretsiz sınırsız lisans dağıtarak ya da bir test programı hazırlayarak sistemdeki güvenlik sorunlarının detaylı olarak bulunup giderilmesi
    - Diğer panellerden migration için araçlar

Yazımın başında da söylediğim gibi yaptığınız iş büyük bir iş, sakın küçümsediğimi sanmayın. Ama şu haliyle sistem sadece "Biz bir hosting şirketi olarak kendi adımızı taşıyan bir panel kullanalım, havamız olsun" düşüncesiyle sadece kendinizin kullanabileceği bir halde. Satış için uygun olduğunu(daha doğrusu satın alacak kişinin milliyetçilik duygusu dışında bir satın alma sebebi bulacağını) düşünmemekteyim.
  • 06-02-2013, 05:44:13
    q0x
    Üyeliği durduruldu
    keske cpanel gbi fonksiyonel olma özelliğini yapsaydınız bu hafta vds aldım plesk kurdum fıtı geçirdim direk cpanel geçtim o fonksiyonlar vs işi olsa direk geçerdim xopanele yine de elinize sağlık böyle güzel projelerin cıkması cok iyi
  • 06-02-2013, 05:53:11
    Yeşil SEO İnt. Hiz.
    Ne olursa olsun; sizi takdir ediyorum. İnşallah muvaffak olursunuz.

Diğer sistemlerle karşılaştıran arkadaşlara soruyorum: cpanel ve plesk o kadar usta yazılımcıların eseri olarak bunca versiyon çeşitliliğine sahip. (bu versiyonlar; herkes takdir eder ki sadece yeni özelliklerden değil güvenlik güncellemeleri de içeren versiyon çeşitleridir.)

Onlar bile bu kadar hata yapabiliyo iken bırakın da Türk yazılımcılar da yapsın...

Meyve veren ağacı taşlamaktan vazgeçelim arkadaşlar...
  • 06-02-2013, 09:18:45
    staticiation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne olursa olsun; sizi takdir ediyorum. İnşallah muvaffak olursunuz.

Diğer sistemlerle karşılaştıran arkadaşlara soruyorum: cpanel ve plesk o kadar usta yazılımcıların eseri olarak bunca versiyon çeşitliliğine sahip. (bu versiyonlar; herkes takdir eder ki sadece yeni özelliklerden değil güvenlik güncellemeleri de içeren versiyon çeşitleridir.)

Onlar bile bu kadar hata yapabiliyo iken bırakın da Türk yazılımcılar da yapsın...

Meyve veren ağacı taşlamaktan vazgeçelim arkadaşlar...

Kimse taşlamıyor aksine takdir ediyor. Ama belirtilen hususlar cidden önemli konular. Bir panel yapıyorsunuz yaklasık 1.5 senedir emek var piyasaya girecek olaki bir hata açık projeyi başlamadan bitirir. Herkes gibi bende isterim Türk yazılımcıların bunu yapıp cüzi miktarlara sunmasını ve bizde kullanmayı.

Ama bir değişiklik icin sadece maddiyat değil kullanılabilirlik, güvenirlilik ve uyumluluk olması gerekli bence. Bu çalışma daha yeni bir çalışma zaten. CPanel , Plesk , Direct Admin senelerin panelleri zaman icinde geliştirildi. Umarım herkesin umut ettiği gibi bir panel olusur Türkiye 'de de artık.

Tekrardan tebrikler